4/10/2022

מתכון לסלט טונה ביתי עם הג'בטה לל"ג של קמח הארץ

בס"ד

סנדוויץ' ג'אבטה עם סלט טונה ביתי, חסה ועגבניה



טחנת "קמח הארץ" משיקה לרגל חג הפסח, ג'בטה איטלקית כשרה לפסח, ללא גלוטן, ואני החלטתי להגיש איתה סלט טונה ביתי נפלא וטעים שגם מתאים לפסח.

ג'בטה של קמח הארץ ללא גלוטן כשרה לפסח קטניות



הג'באטה האיטלקית של טחנת 'קמח הארץ' משווקת מוכנה וקפואה באריזה הכוללת בתוכה 4 יחידות. הג'בטה נאפת מקמח Molino שהינה תערובת אפייה מאיטליה*.

לאחר ההפשרה, ניתן לשמור את הג'בטה יומיים בטמפרטורת החדר, או עד חמישה ימים בקירור. במידה ורוצים לקבלת מעטפת קריספית לג'בטה, יש לאפות אותה כמה דקות בתנור חם.

הג'בטה של "קמח הארץ" כשרה לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף (מכיל קטניות) והרבנות פתח תקווה (ברכתה "שהכל").


ג'בטה קמח הארץ ללא גלוטן כשל"פ קטניות



מרכיבי הג'בטה: מים, עמילן תירס, קמח אורז, קמח כוסמת, עמילן אורז, שמן סויה, סוכר, סיבים תזונתיים (פסיליום, תפוח עץ), שמרים, מלח, מייצב (E464), אנזימים.

מחיר:
מחיר מומלץ לצרכן של מארז 4 יחידות במשקל כולל של 400 גרם (100 גרם כל לחמניה) הוא כ20 ש"ח. מחיר סופי נקבע על ידי החנות המשווקת.

איפה ניתן לקנות את הג'בטה של קמח הארץ?
ניתן להשיג ברשת ניצת הדובדבן ובחנויות טבע ברחבי הארץ. בקרוב ניתן יהיה להשיג גם ברשתות השיווק וחנויות נוספות.

טחנת "קמח הארץ" היא טחנת קמח ישראלית שהוקמה משנת 2009, במושב כוכב מיכאל. הטחנה מייצרת ומשווקת קמחים איכותיים במחירים הוגנים.
הקמחים בטחנה נטחנים עם גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט, והקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

על פי חזונו של מייסד "קמח הארץ", אמנון ברזין, הטחנה מעניקה מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים לצד כאלו מיוחדים. כמו כן, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן Molino הכולל דברי מאפה, תערובות אפייה ועוד.
לצד הטחנה, פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע לאופים בכל קשת הרמות.

*את תערובת האפייה של מולינו שתוצאות האפייה שלה אינן נופלות מקמחים רגילים, ניתן להשיג ברשתות וחנויות טבע, ובאתר הטחנה.


ביס מג'באטה קמח הארץ ללא גלוטן



חוות דעת על הג'בטה האיטלקית של טחנת "קמח הארץ":
ניסיתי את הג'באטה כמו שהיא, לבד, ולא הרגשתי שום טעם לוואי שלפעמים מאפיין מוצרים נטולי גלוטן. הג'באטה הייתה רכה וטעימה ובאמת מאוד מוצלחת.
לאחר מכן, עשיתי ממנה גם סנדוויץ' עם חסה, עגבניה וסלט טונה ביתי שאת המתכון שלו תמצאו בהמשך. התקבל סנדוויץ' ממש מעולה וטעים. מאוד מומלץ!


מתכון לסלט טונה ביתי



סלט טונה ביתי/ מתכון: עם תענוג con delight
המדידות נעשו בכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
1 פחית טונה בשימורים, מסוננת מהשמן
חצי פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
1 מלפפון חמוץ, חתוך לחתיכות קטנות
חצי בצל קטן, חתוך לחתיכות קטנות
3 כפות מיוקל (או מיונז רגיל)
1 כפית חומץ

אופן ההכנה:
1.מעבירים את הטונה לקערה, ומפרידים אותה לפירורים באמצעות מזלג/כף.
2.מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
3.בודקים תיבול. אם יש צורך מוסיפים מעט מלח (אני לא הוספתי).
4.מורחים על פרוסת לחם/חלה או לחג הפסח על מצה או בתוך הג'בטה הכשרה לפסח עם חסה ועגבניות. בתאבון!
*מאוד קשה לתפוס את הסלט הזה בצורה מחמיאה בצילום, אבל מדובר בסלט נפלא ומאוד טעים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use