6/23/2022

שניצל טופו של משק ויילר וספגטי בקלי קלות

בס"ד

שניצל טופו של משק ויילר



לאחרונה יצא לשוק השניצל טופו הראשון של חברת "משק ויילר". מדובר בסדרה חדשה של שניצלים קפואים, המבוססים על הטופו האיכותי אותו מייצרים משק ויילר כבר 27 שנה.

השניצלים החדשים של משק ויילר הם שניצלים מהצומח, המהווים תחליף בריא וטבעוני לשניצל הבשרי, ומכיוון שקיבלתי להתנסות את המוצרים, החלטתי להגיש אותם לצד ספגטי קל הכנה שגם הוא טבעוני, כמובן.

שניצלי הטופו של משק ויילר מגיעים באותו צורה ומרקם כמו השניצלים הרגילים, ומה לגבי הטעם? הביקורת המלאה שלי בהמשך הכתבה.


שניצל טופו בטעם עוף משק ויילר


סדרת השניצלים מטופו של משק ויילר כוללת 4 טעמים: שניצל טופו בטעם עוף, שניתך טופו בטעם פיקנטי, שניצל טופו בתוספת ברוקולי ושניצל טופו בתוספת תירס.
הסדרה אינה מכילה חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל ועם ערכים תזונתיים רבים - הטופו עשיר בחלבון וכולל בתוכו את כל תשע חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, עשיר בברזל וסידן, מהווה מקור מצויין לוויטמינים ומינרלים כמנגן, סלניום, אבץ, ויטמין B12, זרחן ומגנזיום.

רוב השניצלים הצמחיים בשוק עשויים מ-TVP - סויה מיובשת. מדובר בחומר גלם זול שתהליכי העיבוד התעשייתי שהוא עובר, עוזר לשמר אותו לאורך שנים. השניצלים של משק ויילר, מספקים אלטרנטיבה טרייה בהרבה ופחות מעובדת, לאותם שניצלים קפואים הקיימים כיום בשוק.

אילן ספריאל, שותף במשק ויילר, אמר: "משק ויילר, כיצרנית טופו ותיקה, שמה לה כמטרה לפצח את סוד השניצל הטבעוני שנותן כבוד גם לתוכן ולא רק לציפוי - שניצל המבוסס על אחוזי טופו גבוהים מהווה פתרון טעים, בריא ונוח גם לחובבי טופו וגם לאלה שרוצים להנות משניצל טבעוני שמדמה את החוויה של שניצל העוף. כל מה שנותר לצרכן הוא לחמם את השניצלים בתנור או במחבת ולהנות מהמאכל האהוב בגרסה טבעונית, עשירה בחלבון, במינימום מאמץ".


שניצל טופו בטוסטר לחיצה



משק ויילר מייצרת טופו איכותי משנת 1994. לחברה סדרת קציצות טופו בטעמים שונים, טופו חומוס - הראשון מסוגו בעולם וכמובן עכשיו גם סדרת השניצלים החדשה.
מהסדרה החדשה, קיבלתי שני מוצרים לסיקור - שניצל טופו עוף ושניצל טופו עם תירס, המהווים טעם מאוד פופולרי בשוק הרגיל.

שניצל טופו עם תירס עשוי מ: טופו (30%) [מים מסוננים, פולי סויה לא מהונדסים גנטית, מגביר חוזק {קלציום כלוריד}], תירס (27%), פירורי לחם (גלוטן חיטה וצבע פפריקה), קמח תירס, שמן צמחי (סויה), מלח, קמח (גלוטן חיטה), תמצית שמרים, תבלין בטעם עוף (מלח, חומרי טעם וריח, מונע התגיישות E551), רכז תפוחים. ב-100 גרם מוצר תמצאו 223 קלוריות, 10 גרם שומן (מתוכם 1.5 גרם שומן רווי), 394 מ"ג נתרן, 0 מ"ג כולסטרול, 17.7 גרם פחמימות (מתוכן 1.6 גרם סוכרים), 3.7 גרם סיבים תזונתיים ו13.8 גרם חלבונים.

שניצל הטופו עוף מכיל: טופו (58%) [מים מסוננים, פולי סויה לא מהונדסים גנטית, מגביר חוזק {קלציום כלוריד}], פירורי לחם (גלוטן חיטה וצבע פפריקה), שמן צמחי (סויה), מלח, קמח (גלוטן חיטה), תמצית שמרים, תבלינים (תבלין בטעם עוף [מלח, חומרי טעם וריח, מונע התגיישות E551], שום גרגירי), רכז תפוחים. ב-100 גרם מוצר תמצאו 247 קלוריות, 13.3 גרם שומן (מתוכם 2.6 גרם שומן רווי), 394 מ"ג נתרן, 0 מ"ג כולסטרול, 14.6 גרם פחמימות (מתוכן 0.6 סוכרים), 3 גרם סיבים תזונתיים ו-15.8 חלבונים.

שניצלי הטופו מגיעים באריזה במשקל 420 גרם (6 יחידות) וכשרים פרווה, טבעוניים, בהשגחת הבד"ץ ירושלים העדה החרדית ובהשגחת הרבנות מגדל העמק.


ספגטי ברוטב עגבניות ושניצל טופו



אז מה חוות הדעת שלי על שניצלי הטופו של משק ויילר?
על אף שצוין להכין את השניצלים בתנור או במחבת, החלטתי להכין בטוסטר לחיצה. חיממתי את השניצלים כמה שניות במיקרו ומיד לאחר מכן צרבתי בטוסטר לקבלת מעטה קריספי.
המראה והמרקם של המוצרים מאוד מזכיר שניצלים רגילים, ומבחינת הטעם? אני חייבת לציין שכשמדובר בשניצלים קנויים - שניצל עוף ושניצל תירס, אני בד"כ מעדיפה יותר את שניצל התירס.
כשטעמתי את שני המוצרים, לא היה ספק שמדובר במוצרים מוצלחים. הטעם בהחלט מזכיר את הטעמים של השניצלים הרגילים. 
שני השניצלים טעימים, ואני במיוחד אהבתי את שניצל העוף שמאוד הזכיר טעם של שניצל עוף רגיל. את השניצלים הגשתי לצד ספגטי טבעוני ויצא פשוט ארוחה נפלאה, מזינה וטעימה.


ספגטי בקלי קלות ושניצל טופו




ספגטי בקלי קלות/מתכון: מיכל "עם תענוג" Con Delight
המרכיבים:
פסטה כ400 גרם
מים לבישול, מומלחים 

240 גרם רסק עגבניות
ככפית פפריקה מתוקה
פלפל ומלח, לפי הטעם
כ2 כוסות מים ממי הפסטה
לאיזון הטעם, כ2 שקיות סוכרלוז או סוכר לפי הטעם

אופן ההכנה:
1.מבשלים את הפסטה במים מומלחים לפי הוראות ההכנה.
2.בסיום הבישול, שומרים כ2 כוסות מהמים בצד ומרוקנים את הסיר.
3.מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התיבול (ללא הסוכר) והמים ומבשלים כ-3-4 דקות. בודקים תיבול, ואם יש צורך מאזנים עם הסוכר/סוכרלוז. אני הוספתי 2 שקיות סוכרלוז לאיזון הטעמים.
4.מכבים את האש ומכניסים פנימה את הספגטי המבושל.
5.מערבבים ומגישים לצד השניצלים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use