חברת תבואות השיקה לרגל שבועות, סדרה חדשה של ניוקי איטלקי אורגני. ולרגל ההשקה, קיבלתי להתנסות את הניוקי, ומכיוון שאני מאוד אוהבת ניוקי ברוטב עגבניות, החלטתי לנסות להכין בבית עם הניוקי של תבואות ויצא מאוד מוצלח.
חברת תבואות, המתמחה במזון טבעי ואורגני, השיקה לרגל שבועות סדרה חדשה של ניוקי איטלקי אורגני.
הסדרה כוללת 4 סוגים של ניוקי: ניוקי תפוחי אדמה אורגני, ניוקי תפו"א אורגני ללא גלוטן, ניוקי תפוחי אדמה אורגני עם תרד וניוקי תפוחי אדמה אורגני עם קמח כוסמין ותרד.
ניוקי (Gnocchi) הוא מאכל איטלקי פופולרי ואהוב, המוכן מתפוחי אדמה, סולת, קמח, פירורי לחם או גבינת ריקוטה. פירוש המילה ניוקי, אגב, זה כופתאות.
הניוקי מושלמים כתוספת לצד כל ארוחה, בין אם מדובר בארוחת דגים, ארוחה בשרית, וכמובן גם חלבית או כזו הכוללת ירקות והופכת את הניוקי למנה העיקרית.
בנוסף, כמעט כל רוטב שתנסו לשדך לניוקי, יהיה שידוך מוצלח. הרטבים הקלאסיים והפופולריים לניוקי הם רוטב עגבניות, רוטב חמאה ומרווה או רוטב חמאה וגבינה.
מנהג מעניין נחוג סביב הניוקי במדינות הדרום אמריקאיות - ארגנטינה, אורגוואי וברזיל, בהן המטבח האיטלקי נפוץ במיוחד.
בעשרים ותשעה לכל חודש, נהוג להגיש ארוחת ניוקי. הסיבה? ה-29 לחודש, הוא בדיוק היום לפני שמקבלים את המשכורת החודשית. וביום זה משקי הבית סובלים במיוחד ממחסור בכסף, ועל כן נוהגים להכין ארוחת ניוקי הנחשבת לבריאה מצד אחד וזולה מצד שני.
הניוקי של תבואות מגיע באריזת 250 גרם ונמכר במחיר מומלץ לצרכן של 17.90 ש"ח.
כשר פרווה בהשגחת הרב י. בלינוב ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
איפה קונים? ניתן להשיג ברשתות השיווק השונות, בבתי טבע, חנויות מתמחות ומכולות.
הכנתי את הניוקי עם הניוקי תפוחי אדמה עם וללא גלוטן ויצא ממש טעים. שני סוגי הניוקי מעולים, כך שאתם יכולים להנות כאן ממנה ללא גלוטן נפלאה, קלה, ומהירת הכנה.
ניוקי ברוטב עגבניות/מתכון: מיכל Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
500 גרם ניוקי (עם או ללא גלוטן)
מים לבישול הניוקי
לרוטב:
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
מעט פלפל שחור/לבן
2 כפיות בזיליקום יבש
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
690 גרם מחית עגבניות
סוכר/סוכרלוז - במידת הצורך
אופן ההכנה:
1.מבשלים את הניוקי במים ללא מלח, עד שהם צפים ומעבירים לקערה.
2.מערבבים את מרכיבי הרוטב יחדיו, ללא הסוכר/סוכרלוז, ומבשלים כמה דקות (כ-3-5 דקות).
3.בודקים תיבול, ואם יש צורך מאזנים טעמים באמצעות סוכר/סוכרלוז ומערבבים היטב. אני הוספתי סוכרלוז, בערך 4 שקיות לאיזון הטעם.
4.מכבים את האש ומכניסים פנימה את הניוקי.
5.מערבבים ומגישים, בתאבון!
6.ניתן לפזר מעל פרמזן, אך ממש לא חובה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!