טחינת טורקיז היא טחינת פרימיום שסיפרתי לכם עליה לפני פחות משנה. הטחינה בעלת גוון לבן ונקי עם מרקם אחיד, ונראה כי כמו שיובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של טחינה טורקיז חזה, הטחינה בהחלט נהייתה אהודה ואהובה בקרב הצרכן הישראלים, ואחת הדרכים לדעת זאת היא בחירת הטחינה כזוכה פרסי בראבו - פרס המוענק למוצרים שזכו להמלצה בקרב צרכנים שניסו ואהבו את המוצר במחקר שנערך על ידי מכון המחקר הבינלאומי קנטאר מדיה.
אז מכיוון שטחינה כמעט כולם יודעים להכין, וחיתוכיות שוקולד מ-3 מרכיבים כבר לימדתי אתכם איך להכין, החלטתי להכין הפעם עוגיות טחינה-שומשום שראיתי באינטרנט.
עוגיות טחינה מצופות שומשום לפני אפייה |
המתכון לעוגיות הטחינה האלה מ-4 מרכיבים הוא מאוד פשוט וקל הכנה, ללא ביצים, ללא קמח לבן וללא סוכר לבן. אני שיניתי מהמתכון המקורי ממש ממש טיפה, כך שהקרדיט עדיין הולך לבעלת המתכון על עוגיות טחינה טבעוניות ונפלאות. למי שאוכל טחינה בפסח, יכול לשמור לו את המתכון לחג.
העוגיות בעלות מתיקות מעודנת והן נפלאות לנשנוש.
עוגיות טחינה-שומשום/ מתכון: runningonrealfood עם שינויים ממש קטנים שלי
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-10-12 עוגיות:
1.5 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סירופ מייפל
שומשום
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל180 מעלות, טורבו.
2.מערבבים יחדיו את קמח השקדים, הטחינה והסירופ מייפל.
3.יוצרים 12 כדורים ומגלגלים בשומשום.
4.משטחים לדיסקית על תבנית עם נייר אפייה.
5.אופים למשך 10-12 דקות, בסיום מוציאים ומניחים להתקרר בחוץ.
6.שומרים בכלי סגור.
*בעלת המתכון מציינת כי אם התערובת יבשה מדי, ניתן להוסיף בין כף ל-2 כפות מים. התערובת שלי הייתה בדיוק כמו שצריך, ולכן לא הוספתי שום מים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!