זכרון יעקב, מושבה ותיקה שרק ממשיכה להתפתח ולהשתבח עם הזמן, מציעה מגוון של מקומות בילוי המושלמים לכל אחד, ממשפחות עם ילדים ועד זוגות ובליינים צעירים ומבוגרים.
לאחרונה הוזמנתי ליום גדוש חוויות במושבה, וקיבלנו טעימה נפלאה מ-רק חלק קטן מכל הטוב שיש לזכרון להציע.
את יומנו התחלנו במסעדת המייסדים 16 בבעלות אלון פיינגולד. המסעדה הבשרית הכשרה סובבת סביב המוטיב המרכזי שבה - טאבון עצים צרפתי. ממנו יוצאות מגוון רב של מנות על גבי פוקאצ'ות, ובנוסף מנות בשרים המוכנות בגריל.
המסעדה בעלת סגנון כפרי, יושבת בפינת הרחובות המייסדים - סמטת הגרנות, ומציעה כ-30 מקומות ישיבה בפנים ועוד כ-15 מקומות בחוץ. המנות מוכנות במקום מחומרי גלם טריים, ותוכלו למצוא גם מנות לילדים, לצמחונים וגם ללא גלוטן.
לחמעג'ון |
פוקאצ'ה עם טופינג של שווארמה ועמבה |
פוקאצ'ה עם אסאדו ופטריות |
פתחו בפנינו שולחן מלא מטעמים, הכל מהתפריט הקבוע במסעדה, כאשר ההבדל היחיד הוא גודל המנות שהותאם לגודל הקבוצה שהיינו.
התחלנו בטעימת הפוקאצ'ות מהטאבון המגיעות עם מגוון תוספות מעל - לחמעג'ון עם בשר טחון, פוקאצ'ה עם שווארמה ועמבה וההיילייט מבחינתי - פוקאצ'ה עם אסאדו, פטריות ורוטב מתוק עם צ'ימיצ'ורי שהייתה פשוט מעולה עם בשר רך ונימוח וטעם מתקתק מעולה!
עוד טעמנו חציל מהטאבון עם טחינה מצויין, סלט המייסדים מרענן, חומוס עם בשר שהחמיאו בצורה מושלמת האחד לשני, מגוון תוספות כתפוחי אדמה פריכים מבחוץ, נימוחים מבפנים ומלאי טעם וירקות מהטאבון שהיו טעימים.
בפלטת הבשרים חיכו לנו אנטריקוט, נתח קצבים, קבב וצ'וריסו שכל נתח הוגש בצורה מושלמת והיה עסיסי ומלא טעם.
אלון פיינגולד, בעלים מסעדת "המייסדים 16" |
ההמבורגרים שהוגשו היו עשויים בצורה מושלמת עם קציצה עסיסית ביותר ומאוד טעימה. ההמבורגרים הוכנו במיוחד בשבילנו בלחמניות קטנות, ואין זו דרך ההגשה הרגילה שלהם.
לסיום הארוחה, התפנקנו בקינוח של בצק פוקאצ'ה ממולא שוקולד ומוגש לצד תפוחים וחמוציות.
מסעדת המייסדים 16
כתובת: המייסדים 16, זכרון יעקב
לחנייה: חינם בקרבת מקום - כיתבו בווייז "חניון גרנות" (מרחק של 2-3 דקות הליכה מהמסעדה)
שעות פעילות: א'-ה': 12:00-22:00
לפרטים נוספים: 077-7298105 או באתר כאן.
ניתן להזמין מקום גם לאירועים סגורים וקבוצות.
כשר רבנות
מכאן המשכנו למרכז תרבות היין של יקבי כרמל. את ביקורנו במרכז המבקרים התחלנו באולם החביות. גילינו רבות על היין ועולם חביות היין. צחי מלכה, מדריך היין שהעביר לנו את הסיור, סיפר לנו על המשפט הידוע: "ככל שיין מתבגר הוא משתבח יותר", כי הוא נכון רק ל-10% מכל היין שמכינים ברחבי העולם. המשפט הידוע מופנה דווקא ליינות העוברים תהליך של התיישנות בחביות עץ. החביות עשויות מעץ אלון צרפתי או אמריקאי דווקא, כי הן נמצאו כחומר גלם המכיל ושומר יין בצורה הטובה ביותר מבין כל העצים.
צחי מלכה, מדריך יין, במרכז תרבות היין יקבי כרמל |
אולם החביות שימש בעבר כמפעל לייצור חביות בגודל 300 ליטר, אך בשנת 1910-1912 הפסיקו לייצר חביות בארץ והחלו לייבא. על אף שהגודל הסטנדרטי של חביות ליין הוא 220 ליטר, ביקבי כרמל המשיכו במסורת רבת השנים וגם כיום הם מאחסנים את היינות בחביות בגודל 300 ליטר.
עוד גילינו כי במקום מאחסנים יין במיכלי בטון, בדומה לאחסון בכדי חרס בזמנים עברו, ובפודרים שהינם חביות עץ אלון צרפתי בעלות תכולה של 5000 ליטר. היינות המאוחסנים בפודרים זוכים לטעם מעודן לעומת היינות המאוחסנים בחביות הקטנות יותר.
החביות הקטנות בעלות תוחלת חיים של 4-6 שנים בעולם היין, וכעבור זמן זה הן זוכות לשמש כחביות ליישון ברנדי. הפודרים יכולים לשמש ליותר זמן, תודות לשיוף וגילוף השכבות הפנימיות של העץ כל 7-10 שנים, עד שמגיעים לשכבת עץ חדשה שיכולה להעניק שוב את אותם אלמנטים של טעם, ריח ועפיצות ליין.
לאחר מכן הגענו לחלקו ההיסטורי של היקב. המבנה הממוקם ממול למרכז המבקרים, צופן בחובו עולם ומלואו. בתוך המבנה מצויים מיכלי נירוסטה ענקיים בהם משרים ומתסיסים את מיץ הענבים עם קליפות הענבים, ומשם כ-10% יעברו אל חביות היין להתיישנות.
היסטוריית היקב מתחילה עוד מימיו של הברון רוטשילד. לברון היה יקב גדול בחבל בורדו שבצרפת, והוא רצה להקים יקב גם בארץ, אך עמדו בפניו מספר אתגרים. האתגר הראשון היה שהארץ הייתה תחת שלטון עות'מאני, והקמת יקב תחת שלטון שאוסר שתיית אלכוהול הייתה יכולה להוות בעיה רצינית. בעיה זו נפתרה די בקלות באמצעות בקשיש - שוחד. אך כאן לא נגמרו האתגרים.
האתגר הנוסף היה מזג האוויר החם. גידול ענבים דורש טמפרטורה מסויימת, ועל כן הברון בנה מרתפים על ידי הטמפלרים, בהשקעה של 40 מיליון פרנק. יקבי כרמל הוא היקב היחיד בארץ עם מרתפים בסדר גודל זה.
האתגר האחרון שעמד בפני הברון הוא המתיישבים שהיו ללא שום ידע בגידול יין. וגם כאן נמצא פתרון פשוט על ידי הבאת אגרונומים מהיקב בצרפת עם שתילי גפנים ראשונים. היקב הוקם תחילה בראשון לציון, אך כעבור 8 שנים נסגר ו-10 שנים לאחר מכן הוקם היקב בזכרון יעקב.
המושבה זכרון יעקב נקראה בעבר זאמרין, אך ברגע שאביו של הברון - יעקב רוטשילד נפטר, הוא שינה את שם המקום לזכרון יעקב.
יקבי כרמל מהווים כ-30% מנתח שוק היין בארץ עם ייצור של כ-18 מיליון בקבוקים בשנה, מתוכם 20-25% עוברים לייצוא. אדם ישראלי שותה בממוצע 5 בקבוקי יין, כאשר בשנת הקורונה הממוצע עלה ל-6. ואין זה הפתעה כי המדינה עם הכי הרבה בקבוקים פר אדם היא צרפת עם כמות של לא פחות -52 בקבוקים בשנה לאדם!
בסיום הסיור, טעמנו ממגוון יינות המותג היוקרתיים מסדרת כרמל סיגנצ'ר, הנמכרים ישירות למלונות ומסעדות ואינם נמצאים בסופרים. יינות ה-Mediterranean Vats שבסדרה, מבוססים על סגנון ים תיכוני עם זני ענבים המותאמים באופן מושלם לאקלים הישראלי. ניסינו את יין המוסקט קולומברד וגוורצטרמינר, יין מרסל טמפרנילו ומלבק ויין אדום יבש בלנד של 4 זנים: מרסלן, קרניאן, סירה וארגמן (זן הארגמן הוא פרי פיתוח ישראלי).
מרכז תרבות היין יקבי כרמל
כתובת: רחוב דרך היקב, זכרון יעקב.
שעות פעילות: א'-ה': 9:00-17:00, ו': 9:00-14:00
כל הסיורים בתיאום מראש, ומיועדים למבוגרים מעל גיל 18, למעט סיור משפחות
ניתן לתאם סיור קלאסי, סיור עם טעימות יין או גם סדנת יין
לתיאום סיורים ופרטים נוספים, באתר היקב כאן.
בעלי המקום (מימין לשמאל) - נתיב (הבן), גיל ואמנדה (ההורים) |
לקראת שקיעה הגענו לחוות הנדיב בזכרון, מקום שנפתח עם תחילת הקורונה. העסק המשפחתי בבעלות גיל, אשתו אמנדה והבן נתיב, מציע מגוון פעילויות לכל המשפחה.
בנדיב על גלגלים, חובבי השטח יוכלו להנות מקצת אקשן עם טיולים בשטח ברכבי שטח כריינג'רים ורייזרים או בטיולי אופניים באזור עם משחקי ניווט.
התנסינו תחילה ברכיבה על הריינג'רים, כאשר כל יציאה לשטח מלווה במדריך מוסמך. הצטיידנו במשקפות מגן ויצאנו לדרך. במהלך הדרך שומעים בקשר על המסלול בו עוברים והוראות לאן לנסוע ושמירה על הזהירות.
הסיורים מתבצעים בשעות היום, ובסיומם חוזרים שמחים ומלאי אבק אז מומלץ לדאוג לבגדים להחלפה.
לאחר הסיור, ביקרנו בחוות הנדיב המקסימה. מי שמחפש להירגע ולקחת את הזמן, יוכל לבלות בחווה המציעה שלל פעילויות: פינת חי עם מגוון חיות משק, עמדת בועות סבון, טרקטורים ובימבות, חץ וקשת ועוד ועוד. המקום מהווה מקום מפלט מושלם למנוחה ורגיעה, לפיקניק וכמה שעות משחק לקטנטנים.
חוות הנדיב/נדיב על גלגלים
כתובת: בכניסה לרמת הנדיב - בווייז - "חוות הנדיב"
חנייה: חינם במתחם.
מחירים: השכרת אופניים - 75 ש"ח ל-3 שעות, ריינג'ר עד 4 אנשים - 600 ש"ח לשעה וחצי, איזי ריידר זוגי לשעה וחצי - 450 ש"ח.
לפרטים נוספים: 04-9515500 או באתר כאן.
*חלק מהפעילויות בחווה בתוספת תשלום.
אל מלון בוטיק זמארין הנמצא ממש קרוב למסעדת המייסדים בה אכלנו בתחילת היום, הגענו בשעת ערב. מלון זמארין הוא מלון בוטיק השוכן במבנה בסגנון טמפלרי עתיק לשימור.
המלון מציע 11 חדרי אירוח וסוויטות, המעוצבים כל אחד בסגנון אחר, כאשר בקומה השנייה החדרים יותר מפוארים ומציעים גם מרפסת. מלון הבוטיק כולל חדרי ספא בהם ניתן לקבל מגוון טיפולים כולל טיפולים קוסמטיים טבעיים בשיטה יפנית.
כל חדר מאובזר במיטת קינג סייז, טלוויזיה חכמה, חיבור חינם לאינטרנט, כספת, מיני בר ומכונת אספרסו של נספרסו. הקבלה אינה מאוישת בלילה, אך למי שמתחשק לשתות משהו גם בשעות הערב, יוכל להנות מהבר הממוקם בקומה ה-1 של המלון, המציע מגוון משקאות קלים ואלכוהוליים, מכונת קפה ומקרר עם כמה סוגי חלב.
המלון אינו מציע ארוחות במהלך השבוע, אך מקבלים לאמצע שבוע שובר לארוחת בוקר במסעדת תשבי או בולנז'רי הכשרות.
מלון זמרין
כתובת: המייסדים 16, זכרון יעקב.
חנייה: במתחם אין חנייה, יש חנייה חינם בחניון הגרנות הנמצא במרחק הליכה.
לפרטים נוספים: 077-6141620 או באתר כאן.
לאחר הליכה קצרה, קרוב למדרחוב זכרון יעקב הציורי, הגענו לגלריית קיימא בבעלות איה אהרונסון, ששם משפחתה בהחלט צריך להגיד לכם משהו. סבא רבה של איה הוא אחיה של שרה אהרונסון, שהייתה, כידוע, חברה במחתרת ניל"י.
גלריית קיימא היא גלריה עיצוב וקיימות. הפריטים המוצעים למכירה נעשו תוך התחשבות בסביבה, על ידי טכניקות המשאירות כמה שפחות טביעות רגל אקולוגיות. מכיוון שהמטרה כאן היא ההתחשבות בטבע, הפריטים שתמצאו כאן לא בהכרח יהיו זולים. תוכלו למצוא מוצרים מ-30 ש"ח ועד כמה אלפים.
תכשיטים מפנימיות צמיגים |
תיק שחור מפנימיות צמיגים |
איה עצמה היא בעלת תואר בעיצוב אופנה, ולאחרונה יצא לה לחקור את חומר הגלם של פנים הצמיג, ממנו היא הכינה מגוון תכשיטים וגם תיק, אותם ניתן לראות ולרכוש בחנות.
גלריית קיימא
כתובת: המייסדים 36, זכרון יעקב
טלפון: 0546-455345
התחנה הבאה אליה הגענו היא פאב הגונס הנמצא באחת הסמטאות היוצאות מהמדרחוב. פאב ה-Goons בבעלות גיא אברון ובני עמור הוא פיצה ובירה בר. המקום מעוצב בסגנון פאנק, רוקנרול, עם ציורי גרפיטי וברזיות בירה מדליקות.
בפאב הגונז תוכלו להנות ממבחר של פיצות שף העשויות בסגנון אולד סקול של פיצה של אמא בתנור עם בצק אוורירי וחומרי גלם טבעיים. הקמחים מהם הפיצה עשויה וגם רוטב העגבניות, מיובאים כולם מאיטליה.
בין התוספות שתוכלו לטעום על הפיצה, תמצאו פיצת מק אנד צ'יז מושחתת, פיצת בלרינה לבנה, פיצה קלאסית ועוד, לצד בירות קרות.
ניתן לשבת בתוך המסעדה על הבר, בשולחנות העץ שבחוץ או במרפסת הפונה אל הים.
פאב גונס
כתובת: המייסדים 56, זכרון יעקב
לפרטים נוספים: 054-5318884 ובאתר כאן.
כשר בהשגחת הרבנות המקומית
את הערב שלנו סגרנו בפאב ההוביט הקיים עוד משנת 1987. הפאב בבעלות אלעד כהן, נמצא גם הוא במדרחוב של זכרון יעקב. הפאב מכניס אתכם לעולם ההוביט הקסום עם ציורי קיר מעולם הפנטזיה, משקאות אלכוהוליים ומגוון מנות שף.
גשם ירד בחוץ וגרם להפסקות חשמל חוזרות ונשנות, שלרגע לא הורידו מהחוויה המקסימה במקום, אלא אף העצימו אותה. נשנשנו פרוסות באגט קלויות עם ירקות ומטבל חצילים שהיו נפלאים וטעמנו קוקטייל שהיה פשוט מצויין.
את הערב סיימנו באווירה טובה ומשעשעת עם משחק קטנטן במשקפי מציאות מדומה, שמאוד מתאים למי שמפחד לאחר שתיית כמה משקאות של אלכוהול.
פאב ההוביט
כתובת: המייסדים 54, זכרון יעקב
לפרטים נוספים: 04-6392530 או באתר כאן.
במקום ניתן לערוך אירועים, סדנאות בירה ווויסקי וגם להנות מחדר בריחה.
כשר
את היום הנפלא, שהשאיר טעם של עוד, ארגנה אשת השיווק רינת בין המתמחה בתחום התיירות, עם רחל רנגיני מעמותת התיירות גדעונים של זכרון יעקב.
למקומות נוספים בזכרון יעקב ומידע נוסף באתר עמותת "גדעונים", ליחצו כאן.
למקומות קולינריים מומלצים נוספים בזכרון יעקב, כנסו לכתבה הזו:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!