12/22/2022

מתכון לעוגיות יויו - עוגיות תוניסאיות מטוגנות

בס"ד

עוגיות יויו



עוגיות יויו הן עוגיות תוניסאיות המושלמות לחג החנוכה מפאת היותן מטוגנות, למשלוח מנות של פורים, ובעצם לכל הזדמנות שמתחשק לזלול עוגיות מטוגנות וטעימות.

עוגיות יויו


ביס מעוגיית יו יו


קמח לבן רב תכליתי קמח הארץ



עוגיות היו יו הן עוגיות העשויות מבצק פריך, שלאחר טיגון זוכה לטבילה הגונה בסירופ סוכר ומתקבלות עוגיות כעך פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.

את המתכון הבא הכנתי עם קמח שקיבלתי להתנסות של חברת "קמח הארץ". מדובר בקמח לבן רב תכליתי T550 המגיע באריזת 1 קילו מנופה ומוצאו מגרמניה. הקמח מתאים להכנת מאפים שונים, וכאמור אני החלטתי להכין איתו את עוגיות היו יו המושלמות האלו. לפרטים נוספים על קמח הארץ, ליחצו כאן.


עוגיות יו יו לפני טיגון

עוגיות יויו טבולות בסירופ סוכר


עוגיות יו יו ביתיות טבולות בסירופ סוכר ומצופות בקוקוס טחון

לסרטון הכנה קצרצר של עוגיות היויו, ליחצו כאן, וליחצו על עוקב לסרטונים נוספים.

עוגיות יויו/מתכון: מבוסס על מתכון של מרילין איילון ממגזין "טעימות של אושר מס' 10" עם שינויים רבים שלי - מיכל "עם תענוג"
המדידות נעשו במשקל ובכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לכ-19 עוגיות:
250 גרם קמח לבן, מנופה
50 גרם סוכר
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 שקית סוכר וניל 
1/4 כוס + 1 כף שמן קנולה או שמן צמחי אחר בעל טעם נייטרלי 
2 ביצים M
שמן קנולה או שמן צמחי נייטרלי אחר, לטיגון

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף דבש

לקישוט: קוקוס טחון

אופן ההכנה:
1.בקערה מערבבים: קמח, סוכר, אבקת אפייה וסוכר וניל.
2.מוסיפים את השמן והביצים ולשים לקבלת בצק אחיד.
3.לוקחים עיגולי בצק בגודל של כדור פינג פונג, מגלגלים לכדור ויוצרים בתוכו חור. 
4.מניחים על נייר אפייה וממשיכים עם יתר הבצק. מתקבלים כ-19 עוגיות.
*למראה יותר מושלם, ניתן לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים עם חותכן ואת העיגול הפנימי עם האחורה של הצנתר.
5.שמים בסיר קטן את מרכיבי הסירופ, מביאים לרתיחה וכשרותח מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-10 דקות. מדי פעם מערבבים ובסיום מכבים את האש.
6.בזמן הסירופ על האש, מחממים שמן חצי עמוק במחבת.
7.בזמן שהשמן מתחמם, חוזרים לעוגיות ומרחיבים את החורים חזרה.
8.ברגע שהשמן חם, מנמיכים את האש ומכניסים כמחצית מהעוגיות.
9.מטגנים כ-3 דקות צד אחד, הופכים ומטגנים עוד כ-3 דקות.
10. מעבירים את העוגיות המוכנות לנייר סופג.
11.לאחר מכן, מעבירים לטבילה בסירופ. מספר עוגיות בכל פעם.
12.מחזירים לטבילה חוזרת בסירופ.
13. ולסיום, מי שרוצה, טובלים כל עוגיה בקוקוס טחון. בתאבון!
14.העוגיות הכי טעימות כשהן טריות.
**עוגיות יויו לרוב מכילות גרידת תפוז ומי זהר. מי שאוהב, מוזמן להוסיף גרידת תפוז לבצק ומי זהר לסירופ. אני פחות אוהבת, ולכן ויתרתי עליהם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use