קרדיט תמונה: אנטולי קריניצקי |
השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם, מפנק במתכון חורפי במיוחד לתבשיל קארי ירוק עם קציצות דג. התבשיל בעל טעמים דומיננטיים וארומתיים כיאה לתבשיל מהמזרח, והינו בעל יתרונות תזונתיים.
מתכון לקארי ירוק וקציצות דג/מתכון של השף אלעד אמסלם, שף ראשי ב"קפה גרג"
להכנת קארי ירוק ביתי:
4 שיני שום, קלופות
3 בצלי שאלוט
2 לימונים, קלופים
2 גבעולים למון גראס
כפית זרעי כוסברה, טחונים
1/2 צרור כוסברה שטופה
1/2 צרור עלי בזיליקום
1 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי טעם
מצרכים להכנת הקציצות:
1 ק"ג דג לבן, ללא עור
2 שיני שום, קצוצות דק
1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
2 ביצים
1/2 כפית ימון גראס, קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר מקולף וקצוץ
מלח ופלפל לפי טעם
מצרכים לרוטב:
שמן זית, לטיגון
1 כפית שום קצוץ
1 כף כרישה (לוף) קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוץ
1 פחית קרם קוקוס
1/2 כוס שמנת מתוקה
ברוקולי 5 פרחים – חולטים במים חמים כ-2 דקות, ומקררים במי קרח
אספרגוס 5 גבעולים – חולטים במים חמים כ-2 דקות, ומקררים במי קרח
כוסברה שטופה, מפרידים את העלים
אופן ההכנה:
להכנת מחית הקארי:
מעבירים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.
להכנת הקציצות:
1.טוחנים את הדג במעבד מזון.
2. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
להרכבת המנה:
1. מחממים מחבת ומזלפים מעט שמן זית, מניחים את הבצל הירוק, השום והכרישה ומטגנים קלות.
2. מוסיפים 4 כפות ממחית הקארי הירוקה שהכנו, ומערבבים לפתיחת טעמים כדקה.
3. מוסיפים את קרם הקוקוס והשמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים עוד כ-דקה לקבלת רוטב אחיד.
4. צרים קציצות עגולות מתערובת הדג ומכניסים לרוטב.
5.מבשלים על אש נמוכה עם מכסה כ10-15 דקות.
6. מוסיפים את הברוקולי והאספרגוס ומבשלים עוד כ- 5 דקות.
6. מגישים בצלחת ומקשטים עם עלי כוסברה, בצל ירוק ובוטנים.
7. מומלץ להגיש מעל או לצד אורז לבן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!