3/30/2023

פנקייקס מלוחים עם תירס וגבינה ללא גלוטן

בס"ד

פנקייקס מלוחים עם תירס וגבינה



לרגל חג הפסח, קיבלתי להתנסות את תערובת האפייה האיטלקית "מולינו ירוק" המשווקת על ידי טחנת "קמח הארץ", ואיתה הכנתי פנקייקס מלוחים טעימים עם תירס וגבינה.

תערובת אפייה ירוקה מולינו כשר לפסח



תערובת האפייה הירוקה של מולינו היא תערובת ללא גלוטן, המתאימה להכנת לחמים, פיצות, פוקאצ'ות ועוד. התערובת מגיעה באריזה במשקל 500 גרם, היא כשרה לפסח בהשגחת הבד"ץ בית יוסף (מכיל קטניות) ונמכרת במחיר של כ-17 ש"ח.
היכן קונים את הקמח? ניתן להשיג בחנויות טבע כדוגמת ניצת הדובדבן, באתר הטחנה של קמח הארץ ואם זכור לי נכון אז אפילו באושר עד.

רכיבי התערובת: עמילן תירס, קמח אורז, קמח כוסמת, סיבים תזונתיים (פסיליום, תפוח), חומר הלחה (E 420), חומר מייצב (E464).
ב100 גרם מוצר תמצאו: 337 קלוריות, 0.6 גרם שומנים מתוכם 0.1 גרם שומן רווי, 9 מ"ג נתרן, 77 גרם פחמימות מתוכן 0.3 גרם סוכרים, 5.2 גרם סיבים תזונתיים ו3.5 גרם חלבונים.

קמח הארץ היא טחנת קמח ישראלית במושב כוכב מיכאל, הקיימת משנת 2009. 
הטחנה מייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים, כאשר הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

חזונו של מייסד הטחנה, אמנון ברזין, הוא לתת מענה לאופה הביתי והמקצועי כאחד, ולספק קמחים איכותיים ומוכרים לצד מיוחדים. 
בין סוגי הקמחים הקיימים, ניתן למצוא קמחים מלאים ממגוון דגנים, קמח פיצה, קמחים צרפתיים ועוד. וכאמור, את הקמחים של המותג MOLINO נטול הגלוטן, כולל דברי המאפה של המותג ועוד.
 ליד הטחנה, ממוקם בית מאפה המציע לחמי מחמצת טריים, בודק את הקמחים השונים של המקום ומהווה מקור מידע לכל דורש.

עם התערובת הכנתי פנקייקס מלוחים שיצאו כל כך טעים, ובכלל לא מורגש שהם ללא גלוטן! מאוד מומלץ. המתכון, כאמור, ללא גלוטן, כשר לפסח לאוכלי קטניות.


פנקייקס ללא גלוטן כשר לפסח



פנקייקס מלוחים עם תירס וגבינה לל"ג/ מתכון: מיכל עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוס חד פעמית 180 מ"ל
המרכיבים ל9 פנקייקים:
1 כוס קמח מולינו ירוק
1 כוס תירס
1 כוס חלב
1 ביצה L, טרופה
מלח ופלפל, לפי הטעם
1.5 פרוסות גבינה צהובה (או כל גבינה אחרת שאוהבים כבולגרית, קשקבל, מוצרלה וכו')

שמן, לטיגון

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה.
2. מחממים שמן במחבת ויוצקים כף-כף וחצי ליצירת פנקייק כשהמחבת חמה.
(על מנת לוודא שהמלחתם את התערובת כמו שצריך, מומלץ להכין קודם פנקייק אחד לניסיון. אבל גם אם לא עשיתם זאת, ניתן בסיום ההכנה לפזר מעט מלח על הפנקייקים והם יוצאים מושלם).
3. ברגע שניתן להפוך את הפנקייק, הופכים לצד השני ומטגנים עד שמוכן. בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use