מרחוב יפו ההומה אדם כמעט בכל שעה ביום, פונים לאחת הסמטאות השקטות ביפו 33, שם ממוקמת לה מסעדת Harvey's Smokehouse או בקיצור "הרוויס".
המסעדה מעוצבת בסגנון אקלקטי, המשלב מראה תעשייתי ומודרני, עם קירות אבן חשופים וצינורות מתכת, לצד נורות אדיסון אלגנטיות, שולחנות עץ או כסאות לישיבה על הבר, וציור קיר מרהיב של שור זועם, שיוצא מאפו עשן, מעין תזכורת למקום בו אנו נמצאים.
מסעדת Harvey's Smokehouse היא מעשנת העץ הראשונה והיחידה באזור ירושלים, בה פועלות 2 מעשנות עץ שיובאו במיוחד מארצות הברית. שף המקום, הארווי סנדלר, מביא את הטעמים הצפון אמריקאים לעיר הבירה, עם מגוון בשרים המעושנים בעישון איטי עם עץ היקורי.
הגענו כמה דקות לפני פתיחת המסעדה, כשבחוץ כבר חיכו להם בציפייה רבה מספר תיירים. מסתבר כי אותם תיירים לא ידעו מתי המקום נפתח וברגע שגילו, החליטו לחכות עד לפתיחת הדלתות, מה שכבר מעיד כי שם המסעדה הולך לפניה.
מהתבוננות בתפריט, היו כמה מנות שמאוד עניינו אותי לנסות, ולאחר התייעצות עם המלצר אילו מנות מומלצות, הבנתי כי הבחירה שלי הייתה נכונה. התחלנו עם שתי מנות ראשונות - מגדל חציל בלאדי ומנת קצוות שרופים.
"מגדל חציל בלאדי" (46 ש"ח) היא מנה צמחונית יפהפיה המכילה פלפלים קלויים, עגבניות שרי, צ'ימיצ'ורי וטחינה שום קלוי לצד 2 פרוסות לחם קלוי. המנה כל כך קלילה, מרעננת ומושלמת בפני עצמה, והיה פשוט נהדר לאכול אותה לצד מנה ראשונה בשרית.
מנת "קצוות שרופים" (64 ש"ח) כוללת קערה עם קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס לצד צ'יפס בטטה. קוביות הבקר עם הגלייז הדביק מגרות את בלוטות הטעם, והן בהחלט לא מאכזבות. נתחי הבקר כאלה עסיסיים ומתאפיינים בטעם מתקתק ופיקנטי, והצ'יפס בטטה המוגש בצד הוא פשוט נפלא ועשוי בצורה מושלמת.
כמנה עיקרית הלכנו על "אסאדו על העצם" (42 ש"ל ל-100 גרם, משקל משתנה). מנת האסאדו עוברת עישון של 12 שעות ומוגשת עם רוטב ברביקיו צ'יפוטלה דבש, קולסלאו הבית ותוספת לבחירה (צ'יפס ביתי/אורז עם תבשיל בריסקט ושעועית/סלט ירוק).
האסאדו היה עשוי בצורה מושלמת, עסיסי וטעים. סלט קולסלאו הבית היה בעל טעם מעודן ומוצלח והתוספת שבחרנו - אורז עם תבשיל בריסקט מעושן ושעועית, היוותה השלמה נפלאה למנה.
בנוסף, החלטנו לבדוק את אחד מהסנדוויצ'ים המוצעים בתפריט - "הרוויס טקסס בריסקט" (98 ש"ח). הסנדוויץ' מוגש בלחמניית ג'בטה גדולה ממולאת בבריסקט מעושן, בצל מקורמל, עגבניה, איולי חרדל וציר בריסקט, לצד תוספת לבחירה (צ'יפס או סלט ירוק).
כארוחת בשרים, העסק נהפך למשביע די מהר, ומשכך, בקושי הצלחתי לאכול מהסנדוויץ' המרשים שהוגש לנו. טעמתי מהכריך כמה ביסים במסעדה והוא היה מעולה. את מה שנשאר ארזנו ליותר מאוחר, וגם אחרי כמה שעות טובות, ללא חימום, הכריך היה כל כך טעים ומוצלח.
לסיום הארוחה, הוגש לנו קוקטייל "סמוקי" (46 ש"ח)- קוקטייל יפהפה המורכב מ-ברבן, לפרויג', מנגו, כפיר ליים, אגבה ולימון. כאחת שאינה אוהבת יינות ושתייה וחריפה לרוב, הופתעתי מהקוקטייל ממש לטובה ואם לא הייתי צריכה לנהוג, הייתי שותה עוד כמה לגימות.
חוץ מקומץ המנות שניסינו, תוכלו למצוא עוד מגון של מנות ובשרים שיש למסעדת הרוויס להציע, כדוגמת פופקורן צ'יקן, ירקות אנטיפסטי על האש, כנפיים בגריל פחמים, אצבעות אנטריקוט מעושן בזיגוג ברביקיו, צ'יפוטלה ודבש, מגוון סלטים, פלטות בשרים ועוד ועוד. ואומנם אנחנו לא הספקנו להגיע לזה, אך מי שחייב יוכל גם להנות ממגוון קינוחים לסיום הארוחה הדשנה.
על מעשנת הבשרים Harvey's Smokehouse, אמון השף חיים (הארווי) סנדלר, קנדי במקור, שעשה עליה בשנת 2010 מוונקובר. הוא סיים את לימודיו כשף בשנת 2002 וקיבל את העיטור הקנדי RED SEAL.
בקנדה הוא פתח מסעדות וחברת קייטרינג שעם השנים הובילה את ענף הקייטרינג הכשר בוונקובר עם אירועים של עד 650 איש. עם עלייתו ארצה, הרווי המשיך לעסוק בתחום הקולינרי וביחד עם שותף עסקי הוא רכש את מסעדת גבריאל הירושלמית שלימים הפכה למסעדת Harvey's smokehouse.
כאמור, כיום המסעדה ממוקמת על רחוב יפו השוקק חיים, ומאפשרת אירוח של כ-100 אנשים בפנים ו-70 סועדים בחוץ. לפני כשנתיים, שף הארווי פתח גם מסעדת המבורגרים - Harvey's Burger Shack, והוא מקווה לפתוח עוד מקומות נוספים, בהם הוא יוכל להכיר לישראלים את הטעמים האמריקאים.
מסעדת הרוויס סמוקהאוס Harvey's smokehouse
כתובת: יפו 33, ירושלים
מומלץ מאוד להזמין מקומות מראש
לפרטים נוספות והזמנות - 02-6246444
שעות פתיחה: יום א' 13:30-22:30, ב'-ה' 12:30-22:30
כשרות: כשר בכשרות מהודרת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!