קרדיט צילום: שירן כהן |
לרגל חג הפסח, יצרנית הטחינה "טורקיז" יחד עם השפית ללי האס, מגישים מתכון לסטייק כרובית עם טחינת שום. המתכון לאוכלי קטניות, מושלם כמנה ראשונה, סלט או תוספת למנה עיקרית לחג ולכל השנה.
סטייק כרובית עם טחינת שום/מתכון: טחינת טורקיז בשיתוף השפית ליאת האס
המרכיבים ל-12 יחידות:
1 כרובית גדולה
למרינדה:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות שום גבישי
1/2 כפית מלח
4-5 עלי טימין טריים
4-5 עלי אורגנו טריים
לטחינת שום:
1 ראש שום
1/2 כוס טחינה גולמית "טורקיז"
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח, או לפי הטעם
צרור כוסברה/ פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1.חוצים כרובית גדולה לשניים, וחותכים מכל צד שתי פרוסות בעובי של כ-2 ס״מ.
2.מערבבים בקערה את חומרי המרינדה - שמן זית, דבש, מלח ושום גבישי.
3.מניחים את פרוסות הכרובית על גבי תבנית עם נייר אפיה, ויוצקים מעל את המרינדה.
4. מפזרים מעל עלי אורגנו וטימין טריים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, עד להזהבה.
5.בינתיים מכינים את השום: על גבי נייר כסף, מניחים ראש שום, ומזלפים מעל שמן זית. סוגרים ושמים בתנור על חום של 200 מעלות למשך 50 דקות, עד שהשום רך.
6.להכנת טחינת השום: שמים בכוס את שיני השום האפויות, חצי כוס טחינה, מעט מלח ומים לפי מידת הסמיכות הרצויה. מוסיפים צרור כוסברה או פטרוזיליה וטוחנים הכל.
7.להגשה: מניחים על גבי צלחת גדולה או מגש את פרוסות הכרובית, מזלפים מעל טחינת שום בנדיבות ומגישים לצד צרור עלים טריים או סלט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!