קצת לפני החגים קיבלתי לסיקור משלוח מחברת תבואות המתמחה במזון אורגני וטבעי. בחבילה הגיעו דבש, אורז בסמטי וצימוקים - כולם אורגניים, ומבין כולם החלטתי ללכת על כוכב החג - הדבש, ולהכין איתו מאפינס דבש נפלאים במתכון סופר קל להכנה.
הדבש האורגני מפרחי בר של תבואות הוא דבש לא מחומם, המגיע בצנצנת במשקל 500, בכשרות הבד"ץ ירושלים העדה החרדית. השתמשנו בדבש רבות בראש השנה עם טבילת התפוח בדבש בסימני החג, ובטבילת החלה בקידושים.
להכנת המתכון, השתמשתי רק בדבש, אך שקלתי אם להשתמש בצימוקים האורגניים שהגיעו אליי הביתה, אולם התעצלתי לבדוק אותם מפני חרקים (כל צימוקים, של כל חברה, יש לבדוק מחרקים לפני השימוש). הבדיקה קלה ובכל זאת החלטתי לוותר הפעם, אבל הצימוקים בהחלט יכולים להוות כאן תוספת נפלאה.
את המתכון ביססתי על שני מתכונים שמצאתי ברשת למאפינס דבש - האחד מTaste of Home והשני מהאתר Recipelnd. המאפינס פרווה ומכילים מיץ תפוזים, כך שהם למעשה מאפינס דבש תפוז.
כמה דברים שכדאי לדעת לפני שמכינים את המתכון:
*המתכון מאוד קל להכנה, כל שדרוש זה רק קערות וכף לערבוב.
*המתכון פרווה, אך בקלות ניתן להפוך אותו לחלבי על ידי החלפת השמן לחמאה מומסת.
*המאפינס מתאפיינים בארומה תפוזית. אם אתם פחות אוהבים את זה, אפשר להמיר את התפוזים לחלב או מים.
*השתמשתי במיץ תפוזים טבעי, אך אם אין איך להשיג, גם משקה תפוזים קל זה אופציה (אם רוצים להשתמש בדיאט, בידקו היטב שברכיבי המשקה כתוב סוכרלוז ולא תחליפי סוכר שאסור לחמם).
מאפינס דבש תפוז/ מתכון: מיכל עם תענוג מבוסס על מתכונים של TOH ו-RECIPELAND
מדידות בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל12 מאפינס:
2 כוסות קמח לבן
1/4 כוס סוכר לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס דבש
1 ביצה L
1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
1/4 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1.מחממים מראש תנור ל180 מעלות, טורבו.
2.מערבבים את המרכיבים היבשים בקערה.
3.מערבבים את המרכיבים הרטובים בקערה שנייה ומאחדים לקערת היבשים.
4.מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. אם הערבוב קשה, ניתן כמובן לערבב עם מערבל מזון ידני
5.מעבירים לעטרות נייר המונחות בתבנית מאפינס.
6.אופים כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש או פירורים לחים.
7. מניחים מעט להתקרר ומגישים.
8.שומרים בכלי אטום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!