1/04/2024

שקשוקה - מתכון וטיפים מבית סולתם

בס"ד

שקשוקה מתכון וטיפים באדיבות סולתם
קרדיט: גל בן זאב



שקשוקה היא בין המאכלים שכיף להכין ולאכול, במיוחד בימי החורף הקרים. ההכנה מהירה ומקבלים תבשיל מחמם, שכיף לטבול בו כיכר לחם טרייה.

דבר נוסף שיפה במנה הים תיכונית הזו, זה העובדה שניתן להוסיף ולהשמיט מרכיבים כאוות נפשכם, ובימינו תוכלו אף למצוא שקשוקה ירוקה שאינה על בסיס עגבניות.

שקשוקה מתכון וטיפים באדיבות סולתם
קרדיט: גל בן זאב



במידה ותכננתם להתפנק בקרוב בשקשוקה ביתית, מומלץ לנסות את השילובים הבאים באדיבות רשת סולתם - כלי בית ומטבח, שישדרגו לכם את המנה הקלאסית הזו:
עשבי תיבול - לריענון השקשוקה, רגע לפני ההגשה פזרו עשבי תיבול טריים בנדיבות, בין אם מדובר בפטרוזיליה, כוסברה, טימין או שמיר, הוסיפו את מה שאתם אוהבים.

גבינות מגוונות - גבינות ים תיכוניות משתלבות מעולה עם שקשוקה, כדוגמת חלומי, גבינת עיזים וגם פרמזן. ניתן לפזר מעל הביצים או במהלך בישול הרוטב.

ירקות ים תיכוניים - אין כמו תוספת של ירקות למנה מחממת שכזו, ובמיוחד כשמדובר בירקות ים תיכוניים שישדרגו את המנה כעגבניות מיובשות, חצילים קלויים, ארטישוק וזיתים.

תבלינים - תבלו לפי ההעדפה שלכם, בין אם מדובר בפפריקה מעושנת או חריפה, סומאק, זעתר לרוטב עגבניות וגם ממרח כמו עריסה.

תוספות ליד השקשוקה - אל תשכחו את הרכיב שמומלץ ביותר להגיש לצד השקשוקה - לחם טרי, פיתה ועוד, וכן מגוון של תוספות נוספות כטאבולה, חומוס, סלט יווני ועוד, שיסגרו לכם יופי של ארוחה.

ואם כל הטיפים האלו לא הספיקו לכם, קבלו מתכון של מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, עבור סולתם. לא ניסיתי, אך בטוחה שהוא הולך להיות מבטיח.


שקשוקה מתכון וטיפים באדיבות סולתם
קרדיט: גל בן זאב



שקשוקה מהירת הכנה / מתכון של מאיה דרין באדיבות סולתם
חומרים ל-4 מנות:
8 ביצים
4 עגבניות קטנות אדומות ובשלות או 16 עגבניות שרי, חתוכות לקוביות
2 יחידות פלפל שושקה, חתוך לפרוסות דקות
2 שיני שום, פרוסות
3 כפות שמן זית
1 כוס רוטב עגבניות חלק (כמו זה שנמכר בבקבוקי זכוכית)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
פפריקה לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום.
2. מוסיפים למחבת את העגבניות והפלפלים ומבשלים על אש קטנה כ-8 דקות.
3. מוסיפים רוטב עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
4. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל, יוצרים שקערוריות בתוך הרוטב ויוצקים פנימה, בתוך כל שקערורית - ביצה. מתבלים את הביצים במלח ופלפל.
5. מבשלים על להבה נמוכה על למידת העשייה הרצויה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use