בסרט "יומני הזן" שיוצא היום (חמישי) לבתי הקולנוע יש את כל מה שהייתם מצפים מסרט מוצלח שלא תפסיקו לדבר עליו ולשבח אותו - מבוסס על סיפור אמיתי, צילומים יפים, תרבות ומנהגים פחות מוכרים, התעסקות רבה באוכל, אנשים מעניינים וחשיבה על כל פרט, למעט דבר אחד מאוד קריטי וחשוב.
בסרט "יומני הזן" פוגשים את הסופר טסוטומו היפני. את זמנו הוא מבלה בבקתה בהרים, בין הכנת מאכלים המבוססים על ירקות ודגנים מהטבע, בדרך בישול אותה למד בצעירותו כנזיר זן, לביקור מאנשים מעניינים כעורכת ובת זוגו מאצ'יקו, אותה הוא מפנק בארוחות גורמה ממיטב תוצרת האדמה, במקום לעבוד על פרוייקט הכתיבה הבא שלו.
בעשיית הסרט, השקיעו רבות בפרטים הקטנים. מגידול הירקות ושימוש בהם, על מנת להציג את המנות שמבשלים במנזר זן, ועד צילומים שלקחו 18 חודשים, על מנת לתפוס את כל עונות השנה ולהתמקד בנושא הסרט - אכילה מהאדמה, אך כמו שאמרתי על דבר אחד קטנטן וקריטי לא שמו דגש בשלב העריכה.
הסרט מכיל הרבה אלמנטים מעניינים, כולל סצנות מאוד מיוחדות, במיוחד סצנת האשכבה הסובבת רבות סביב אוכל וטקסים לא מוכרים, שמספקת שעשוע ועניין רב. אם רק היו מקצרים את אורך הסרט בצורה משמעותית, יכלו ליצור כאן יצירת מופת.
ברגע שמגלים כי הסרט עובד לפי לוח השנה, חודש-חודש, מרגישים שכבר רוצים להגיע לסוף השנה כמה שיותר מהר מרוב שהקצב האיטי. ההתמקדות באוכל יפה, העלילה מעניינת, והדמויות מוזרות ומיוחדות, אך האורך של הסרט גורע מרבות מתכונותיו.
יש מי שאולי יתחבר לסרט מסוג זה, הדומה יותר לסגנון דוקומנטרי, מאשר עלילתי. אני הפעם אוותר על דירוג הסרט, ולו רק בגלל שאני בעצמי לא החלטתי איך לדרג סרט שכזה.
סרט יומני הזן
שפה: יפנית עם תרגום לעברית
אורך הסרט: 111 דקות
בימוי וכתיבה: Yuji Nakae
פסטיבל סן סבסטיאן
מועד יציאה לאקרנים: 25.1.2024 הסרט ייצא לאקרנים ב: סינמטק ירושלים, סינמטק ת"א ובבתי קולנוע נבחרים ברחבי הארץ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!