כשכל העולם כמעט נגדנו, עכשיו יותר מאי פעם זה הזמן לתמוך בעסקים כחול-לבן, מירקות ופירות של ארצנו היפה ועד ביגוד, טיפוח וכל מוצר ישראלי. כך בעצם קורא הקמפיין שאיתו יצאה חברת אחווה לרחובות: "בשבילי מוצר ישראלי", ועל כל אחד מאיתנו שישראל היא ביתו, לפעול וליישם זאת. אין לנו ארץ אחרת ועלינו לתמוך בעסקים הקטנים והגדולים כאחד בישראל, שמפרוץ המלחמה מגוייסים ביחד עם הציבור למאמץ המלחמתי.
אישית, מאז מה שקרה לנו ב-7 באוקטובר, היה לי קשה לחזור לתפקד רגיל. בשבועות הראשונים הייתי מול הטלוויזיה ולא התחשק לי לעשות כלום, ועם הזמן הכרחתי את עצמי שלא לשקוע בעצבות. אז חזרנו למעין חיים רגילים, אבל בלי יכולת באמת להמשיך הלאה. החטופים שעדיין בעזה, החיילים שנופלים ונפצעים בקרבות, לא מאפשרים להמשיך מאותו יום נורא ובאמת להתאבל על מה שחווינו. זהו יום אחד שממשיך וממשיך, בלי יכולת לעכל את כל מה שהיה. אבל, כאמור, אסור לשקוע בעצבות ולתת לבני עוולה האלו לנצח.
מי שמכיר אותי יודע עד כמה אני אוהבת לנסות ולהכין דברים במטבח, אבל הרצון לנסות דברים שכאלו מאותו יום לא חזר. וחוץ ממאכלים בסיסיים, עדיין לא חזרתי כל כך לנסות ולהכין מתכונים מעניינים - מקווה מאוד שבקרוב כן.
לכן, ברגע שהגיע אליי משלוח של אחווה עם חטיפי החלווה המעולים שלהם והטחינה הגולמית הנפלאה, כחלק מהקמפיין שלהם הקורא להשתמש במוצרים ישראליים, ידעתי שאני כן רוצה לעלות מתכון ושמחתי שיש באמתחתי מתכון שטרם העלתי לבלוג. מתכון נפלא, פשוט, טעים וקל הכנה לדג עם ירקות.
דג ברוטב טחינה וצ'ילי עם ירקות/מתכון: מיכל עם תענוג Con Delight
המרכיבים:
8 פילה אמנון (כ-1300 גרם)
1 קישוא גדול
1 גזר גדול
1 פלפל אדום גדול
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס טחינה גולמית
לתפוחי האדמה:
1400 גרם תפו"א קטנים-בינוניים, נקיים וחצויים לחצי*
1 בטטה גדולה כ-380 גרם, נקייה וחתוכה לטבעות
1 ביצה L
1 כוס פירורי לחם
1 כף תבלין קייג'ון
שמן קנולה, לטיגון
אופן ההכנה:
להכנת תפוחי האדמה:
1.מחממים מראש תנור ל-200 מעלות במצב גריל.
2.מערבבים את פירורי הלחם עם תבלין הקייג'ון.
3.מכינים תבנית עם שמן שמכסה את תחתית התבנית.
4.מצפים את תפוחי האדמה והבטטה בביצה ואז בתערובת פירורי הלחם.
5.מעבירים לתבנית עם השמן, ואופים 20 דקות בחלקו העליון של התנור.
6.מוציאים מהתנור, והופכים את התפודים לצד השני. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד 20-40 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
7.חותכים את הירקות: הקישוא, הגזר והפלפל לרצועות ומטגנים בכף שמן עד שהם מעט רכים, כ-15-20 דקות על אש בינונית.
להכנת הדג:
8.שוטפים את פילה הדג ומנגבים בנייר סופג.
9.מניחים את הפילה בתבנית אפייה.
10.מערבבים את הטחינה והצי'לי יחדיו ומורחים על הדג.
11.מפזרים מעל את הירקות ואופים כ-30 דקות.
*כדי לחסוך זמן אפייה לתפו"א, השתמשו בתפוחי אדמה למיקרו שקודם בישלתם במיקרו כ-8 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!