5/27/2024

מתכון ללזניה עם בטטה, גבינות ותרד באדיבות ברילה

בס"ד

מתכון ללזניה עם בטטה, גבינות ותרד באדיבות ברילה
קרדיט צילום: יח"צ



חג השבועות כבר כמעט כאן, ומותג הפסטות האיטלקי ברילה מפנק אותנו במתכון ללזניה עם פרוסות בטטה, מילוי גבינות ותרד. מנה חגיגית ומושלמת במיוחד לשבועות לכל המשפחה.

מתכון ללזניה עם בטטה, גבינות ותרד באדיבות ברילה



לא יצא לי לנסות את המתכון, אך הוא נשמע כל כך טעים. כבר בשילוב של הבטטה בלזניה, נשמע סופר מבטיח!
מתכון לזניה בטטות, גבינות ותרד באדיבות ברילה
מצרכים ל-2 תבניות בגודל 30X40:
1 חבילה עלי לזניה ברילה
2 בטטות, קלופות ופרוסות דק-דק
1 חבילה (250 גרם) גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פטה
1/2 קופסה גבינת שמנת
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס גבינת פרמזן או צהובה, מגורדת דק + כמות נוספת לפיזור מעל
1 ביצה
1 כף קמח
3 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל, לפי הטעם
1/2 שקית עלי תרד ניו-זילנדי
1 ו-1/2 צנצנות רוטב נפוליטנה ברילה

אופן הכנה:
1.מערבבים יחדיו את הריקוטה, הפטה, גבינת השמנת, השמנת המתוקה, הפרמזן, הביצה, הקמח, והתיבול: שום כתוש, מלח ופלפל.
2.קוצצים את התרד דק, מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים.
3.בתבנית מלבנית, שמים מהרוטב המוכן של ברילה כ-2-3 כפות, ומורחים על החלק התחתון. 
4.מעל מניחים דפי לזניה אחד ליד השני, ומעל מפזרים 1/3 מכמות הגבינה.
5.מפזרים מעל מרוטב העגבניות של ברילה, וחוזרים על השלבים שוב, רק שהפעם במקום עלי לזניה, שמים פרוסות בטטה.
6.מסיימים עם רוטב עגבניות למעלה ומפזרים גבינת פרמזן מגורדת.
7.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40 דקות או עד שהלזניה זהובה ורכה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use