לכל מי שאינו יכול לצרוך גלוטן, לסובלים מצליאק, למי שנמנע מגלוטן מטעמים אחרים ולכל מי שאוהב גם לנסות מאכלים אחרים, רשת ביגה מציעה לחגי תשרי מתכון של עוגת תפוח בדבש קלאסית ללא גלוטן, באדיבות הקונדיטור הראשי של רשת ביגה - רן בן דוד.
מדובר בעוגה בחושה הניתנת להכנה בקלות בבית, ומעצבים ומגישים בסגנון ובהשראת: העוגה של סבתא!
עוגת תפוח בדבש קלאסית/באדיבות ביגה
מצרכים:
80 גר סוכר חום- 1/3 כוס סוכר
80 גר סוכר לבן- 1/3 כוס סוכר
320 גר דבש- 3/4 כוס
120 גר ביצים- 2 ביצים
190 גר שמן - כוס אחת
350 גר קמח ללא גלוטן (תמי לעוגות)- 2.5 כוסות קמח
7גר אבקת אפיה- שתי כפיות
2 גר סודה לשתיה- חצי כפית
1/4 כפית מלח
1 כפית קנמון
קורט אגוז מוסקט
450 גר תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות- 4 תפוחים בינונים
200 גר תה מוכן – כוס תה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 165 מעלות.
2. מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (במקרה של תבנית חד פעמית אין צורך).
3. מקציפים במיקסר עם מטרפה - סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
4. מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
5. בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת.
6. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
7.לוקחים את קוביות התפוחים, מומלץ לערבב אותם מעט קמח לפני ההוספה לבלילה - פעולה זאת מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה, ולערבב בתנועת עטיפה.
8. מוזגים את התערובת לתבנית.
9. ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
10. לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
11. מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!