לאחרונה הגיע אליי לסיקור הגיוזה של מאמא מרי מסדרת Big Papa - כי גם אבא יכול! וכמובן שבדקנו איך הטעם.
סדרת ביג פאפא מבית מאמא מרי כוללת 4 טעמים: שניים בשריים - מילוי ע ומילוי בקר ושניים צמחוניים פרווה - מילוי פטריות ומלית בטטה.
הגיוזות שהינם כיסונים יפניים, מיוצרים בישראל כחול-לבן, מושלמים להגשה כמנה ראשונה או עיקרית ומתאימים לכל המשפחה. ניתן לטגן, לבשל או לאדות את הגיוזות, כאשר לרוב מומלץ לתת טיגון קטן לפני האידוי/הבישול.
ביקורת - גיוזה של מאמא מרי
קיבלתי לסיקור שניים מהטעמים בסדרה - בשר ופטריות. והחלטתי לוותר על הטיגון ולבשל את הגיוזות בתוך תבשיל שבתי עם עוף וירקות. הוספתי את הגיוזות ממש בסיום הבישול, על מנת שלא לבשל אותן יתר על המידה והתוצאה יצאה מעולה-מעולה! אין לי מתכון מדויק, כי לרוב אני זורקת את התיבול לפי העין אך אכתוב לכם פחות או יותר מה שמתי.
מבין הטעמים שקיבלתי, ממש אהבתי את גיוזת הבקר שהלכה פשוט מצויין בתוך התבשיל.
הפרטים הקטנים - כשרות, איפה לקנות ועוד
הגיוזה של חברת מאמא מרי בסדרת ביג פאפא נמכרת באריזת פלסטיק מלבנית במשקל 300 גרם, במחיר מומלץ לצרכן של כ-34.90 ש״ח.
ניתן להשיג ברשתות המזון ובמעדניות.
כשר בהשגחת הרבנות הראשית קרית ים.
המתכון הכי קל שזורקים הכל לסיר אחד
המתכון לתבשיל עוף עם ירקות/מיכל עם תענוג
המרכיבים:
ירכיים עוף, כ-4 יחידות
בטטה, חתוכה לחתיכות גדולה
תפוחי אדמה קלופים גודל קטן, 2-3 יחידות
אפונה קפואה, כחצי כוס עד כוס
200 גרם רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה מתוקה
כשתי כפיות כורכום
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
מים
לקראת סיום הבישול:
גריסי שיבולת שועל של סוגת, בערך חצי כוס
גיוזות כמה שרוצים
אופן ההכנה:
1.שמים בסיר את כל המרכיבים, למעט גריסי השיבולת שועל והאחוזות.
2.מכסים במים עד בערך 2/3 סיר. מבשלים עד שנראה שהאוכל מוכן כמעט לגמרי, בסביבות ה45-50 דקות על אש גבוהה עם מכסה. בודקים מדי פעם שלא חסר מים, ובמידת הצורך מוסיפים.
3.מורידים את המכסה, קודם בודקים תיבול ורק אז מוסיפים את גריסי השיבולת שועל וממשיכים לבשל ללא מכסה.
4.כעבור חמש דקות מוסיפים את הגיוזות.
5.מבשלים עוד כ-8-10 דקות ללא מכסה וזהו.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!