7/15/2015

פתיתים ובטטות מתקתקות - Sweet Israeli couscous and yam

Yum
בס"ד



מתכון ישן שלי לפתיתים ובטטות מתקתקות שהעברתי מהבלוג הישן (ולכן גם איכות התמונות ירודה).
המתכון הזה מאוד מומלץ וממש קל להכנה, והולך נהדר כתוספת לדגים או בשר או פשוט כארוחה טבעונית.

This is an old recipe of mine for sweet Israeli couscous and yams, that I transferred from my old blog (Thus the quality of the photos).
This recipe is very recommended and really easy to make, and goes really well with fish or meat or even as a vegan meal.



המרכיבים:
כף סילאן
2 כפות מים חמים
2 בטטות חתוכות לקוביות
כף וחצי שמן זית
קופסת אפונה משימורים
מלח
פלפל שחור
כוס פתיתים
מים כ-2-3 כוסות
אופן ההכנה:
שמים בכוס את הסילאן והמים הרותחים ומערבבים.
מטגנים את הבטטות בשמן הזית. מוסיפים את רוטב הסילאן והאפונה ומתבלים במעט מלח.
מבשלים עם מכסה כ-4 דקות.
מוסיפים כוס וחצי מים, כוס פתיתים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מערבבים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה עד שהפתיתים מוכנים.
מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסר מים. אני הוספתי עוד חצי כוס מים לפני סוף הבישול.



Ingredients:
1 Tbsp. date syrup
2 Tbsp. hot water
2 yams, cut into squares
1 1/2 Tbsp. olive oil
1 can peas
salt
pepper
1 cup Israeli couscous
2 - 3 cups water
 
Preparation:
Mix the date syrup with the hot water.
Fry the yams in olive oil and then add the peas and date syrup sauce and season with a bit of salt.
Cook with a lid for 4 minutes.
Then add 1 1/2 cups of water and add the Israeli couscous and season with salt and pepper.
Mix and cook with a lid on medium heat until the Israeli couscous is ready.
Every now and then, check to see if needed more water - I had to add 1/2 cup more.