4/23/2017

מתכון למנת מוקפץ עוף וברוקולי עם נתחי פרגיות, טריאקי וצ'ילי

בס"ד

מוקפץ עוף וירקות Chicken and broccoli stir fry

מוקפץ עוף וברוקולי מושלם ומהיר הכנה. פחות מ-30 דקות ויש לכם מנה שהיא גם טעימה וגם עם מעט שמן.



 מוקפץ עוף וברוקולי במחבת

בדרך כלל במוקפץ משתמשים בחזה עוף, אך אני הפעם החלטתי ללכת על פרגיות. מה שנותן יותר טווח של טעויות, שהרי חזה עוף הוא נתח מאוד רזה המתייבש די מהר אם לא משגיחים עליו היטב והפרגיות, שלרוב הן נתחי ירכיים או שוקיים ללא העצם והעור, הן עם יותר שומן וכך אפשר לא לפקשש בהן ומתקבלת מנת מוקפץ פשוט עסיסית ונפלאה.


עוף וברוקולי מוקפץ

אם אתם לא אוהבים ברוקולי, פשוט הוסיפו ירק אחר שאתם אוהבים (קישוא, פלפל אדום...), אך אני מאוד ממליצה לכם לנסות את הברוקולי גם אם אתם לא אוהבים אותו, הוא מאוד טעים כאן! וכמובן שאת כמות הירק ניתן להגדיל לפי הטעם. לפי איך שראיתי שהברוקולי נזלל, פעם הבאה אוסיף ממנו יותר.




המרכיבים:
200 גרם ברוקולי קפוא, מבושל במים רותחים כ-5 דקות ומסונן
כ-1 כף שמן
כ-700 גרם פרגיות, חתוכות לחתיכות
2 כפות רוטב טריאקי
1 כף צ'ילי מתוק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים במחבת את השמן וכשהשמן חם, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני הצדדים על אש גבוהה עד שהן נהיות לבנות כמעט לגמרי, מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים. מוסיפים את יתרת המרכיבים, מערבבים וממשיכים לבשל על אש גבוהה כ-3-5 דקות או עד שהפרגיות מוכנות, מקפידים לערבב מדי פעם.
מגישים ובתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use