בס"ד
מוקפץ עוף וברוקולי מושלם ומהיר הכנה. פחות מ-30 דקות ויש לכם מנה שהיא גם טעימה וגם עם מעט שמן.
בדרך כלל במוקפץ משתמשים בחזה עוף, אך אני הפעם החלטתי ללכת על פרגיות. מה שנותן יותר טווח של טעויות, שהרי חזה עוף הוא נתח מאוד רזה המתייבש די מהר אם לא משגיחים עליו היטב והפרגיות, שלרוב הן נתחי ירכיים או שוקיים ללא העצם והעור, הן עם יותר שומן וכך אפשר לא לפקשש בהן ומתקבלת מנת מוקפץ פשוט עסיסית ונפלאה.
אם אתם לא אוהבים ברוקולי, פשוט הוסיפו ירק אחר שאתם אוהבים (קישוא, פלפל אדום...), אך אני מאוד ממליצה לכם לנסות את הברוקולי גם אם אתם לא אוהבים אותו, הוא מאוד טעים כאן! וכמובן שאת כמות הירק ניתן להגדיל לפי הטעם. לפי איך שראיתי שהברוקולי נזלל, פעם הבאה אוסיף ממנו יותר.
המרכיבים:
200 גרם ברוקולי קפוא, מבושל במים רותחים כ-5 דקות ומסונן
כ-1 כף שמן
כ-700 גרם פרגיות, חתוכות לחתיכות
2 כפות רוטב טריאקי
1 כף צ'ילי מתוק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים במחבת את השמן וכשהשמן חם, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני הצדדים על אש גבוהה עד שהן נהיות לבנות כמעט לגמרי, מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים. מוסיפים את יתרת המרכיבים, מערבבים וממשיכים לבשל על אש גבוהה כ-3-5 דקות או עד שהפרגיות מוכנות, מקפידים לערבב מדי פעם.
מגישים ובתאבון!
מוקפץ עוף וברוקולי מושלם ומהיר הכנה. פחות מ-30 דקות ויש לכם מנה שהיא גם טעימה וגם עם מעט שמן.
בדרך כלל במוקפץ משתמשים בחזה עוף, אך אני הפעם החלטתי ללכת על פרגיות. מה שנותן יותר טווח של טעויות, שהרי חזה עוף הוא נתח מאוד רזה המתייבש די מהר אם לא משגיחים עליו היטב והפרגיות, שלרוב הן נתחי ירכיים או שוקיים ללא העצם והעור, הן עם יותר שומן וכך אפשר לא לפקשש בהן ומתקבלת מנת מוקפץ פשוט עסיסית ונפלאה.
אם אתם לא אוהבים ברוקולי, פשוט הוסיפו ירק אחר שאתם אוהבים (קישוא, פלפל אדום...), אך אני מאוד ממליצה לכם לנסות את הברוקולי גם אם אתם לא אוהבים אותו, הוא מאוד טעים כאן! וכמובן שאת כמות הירק ניתן להגדיל לפי הטעם. לפי איך שראיתי שהברוקולי נזלל, פעם הבאה אוסיף ממנו יותר.
המרכיבים:
200 גרם ברוקולי קפוא, מבושל במים רותחים כ-5 דקות ומסונן
כ-1 כף שמן
כ-700 גרם פרגיות, חתוכות לחתיכות
2 כפות רוטב טריאקי
1 כף צ'ילי מתוק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים במחבת את השמן וכשהשמן חם, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני הצדדים על אש גבוהה עד שהן נהיות לבנות כמעט לגמרי, מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים. מוסיפים את יתרת המרכיבים, מערבבים וממשיכים לבשל על אש גבוהה כ-3-5 דקות או עד שהפרגיות מוכנות, מקפידים לערבב מדי פעם.
מגישים ובתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!