בס"ד
הקשר שלי עם המטבח התימני מסתכם בהכרות עם מיטב הבצקים שלהם: הג'חנון, המלוואח והלחוח. כשהוזמנתי להגיע לסקר את המקום החדש ברחובות - יאמן סטריט, שמחתי על ההזדמנות שנקרתה בדרכי לטעום קצת אוכל תימני.
לפני כחודש נפתחה ברחוב ביל"ו 60, בשוק ברחובות, מסעדת מזון תימנית כשרה.
המסעדה החדשה בבעלותם של האחים לירון וגילי כהן נפתחה לאחר מסע של שנתיים, בו הם חקרו את השורשים שלהם ועשו ניסיונות עד שהגיעו לטעמים הרצויים. הם רצו לפתוח מקום משלהם שיבטא את הזהות שלהם היום באוכל התימני, לקחו את האוכל המסורתי והכניסו בו עדכניות.
הם חיפשו אחר שף מסעדה תימני שינהל את המסעדה שלהם, אולם בסוף הם הלכו על השף בני בז'ה. השף בני בז'ה הוא חצי טורקי חצי מרוקאי שגדל בקרית עקרון של פעם, בה התגוררו יוצאי תימן, מרוקו ומזרח אירופה. בתקופה ההיא הבילוי של הילדים היה להסתובב בבתי החברים, וכך השף בני בז'ה נחשף למטעמים התימניים.
מסעדת יאמן סטריט היא מסעדה די גדולה עם אווירה כיפית ונינוחה, המוגדרת כמזנון תימני עדכני. התפריט במסעדה מחולק ל-3 דורות: הסבתא - מנות מסורתיות קלאסיות כמו ג'חנון, מלוואח ומרק, האמא - שטעמה ממטבחים אחרים ומביאה טעמים כמו פלאפל תימני אותנטי העשוי מלוביה, טביח ועוד והילדים - שלקחו את המנות התימניות והוסיפו להם טעם ממטבחים אחרים עם מגוון טוויסטים, כך שתוכלו למצוא במסעדה מגוון טעמים שמוכר גם לכם.
התחלנו בטעימות עם מרק תימני מסורתי מבית סבתא. קיבלנו טעימה מהמרק המגיע עם בשר ותפוח אדמה (45 ש"ח). הבשר היה עסיסי והמרק היה טעים עם טעמים עדינים. הזכיר לי מאוד את הגולש ההונגרי מבית סבתא, רק שהייתי רוצה עוד קצת טעם. המרק הגיע עם סאלוף (בתוספת 3 ש"ח), פיתה תימנית דקה וכל כך טעימה. קיבלנו טעימות מחמוצי הבית הטעימים, מהחילבה, הסחוג הירוק בעל חריפות למתחילים וסחוג אדום, ואני חייבת לציין שהירוק הוא באמת חריף (לפחות בשבילי :-) ).
לאחר מכן טעמנו את הפלאפל התימני האותנטי (10 כדורים בצלחת - 18 ש"ח, פיתה - 15 ש"ח, בלחוח - 21 ש"ח) שמכינים אותו מלוביה ולא מחומוס. האמת שלא הצלחתי להרגיש הבדל בין הפלאפל הזה לפלאפל המוכן מגרגרי חומוס, אבל היה טעים. הפלאפל נטחן כל שעתיים.
מנה נוספת שטעמנו מבית אמא היא טביח האריש קרית עקרון סטייל (32 ש"ח) - ירקות צלויים בתנור עם בורגול בתיבול חוויאג'.
בתחילה כשטעמתי מהמנה הזו, נגסתי בירק כלשהו שלא התחברתי אליו בכלל. אני עד עכשיו לא יודעת באיזה ירק מדובר, אבל ברגע שאכלתי מיתר המנה אז מאוד נהנתי. הירקות מאוד טעימים והבורגול בשילוב עם הטחינה והאגוזים מרענן וקליל.
מנת סבוואח (38 ש"ח) היא מנה מאוד פשוטה, אך מאוד טעימה - מדובר בדרך חדשה להגשת סביח על מלוואח המוגש עם חציל, תפוח אדמה אפוי, ביצה וטחינה הר ברכה וסלט קצוץ ליד.
צנעארייס היא הגרסה התימנית למנה הערבית של פיתה בכבש - מדובר בשתי שכבות של לחוח עם שומן כבש ומילוי בשר עגל טחון הנצלות בתנור אבן ומוגשות לצד סלט עלאווי (44 ש"ח).
הלחוח היה קריספי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים והיה מאוד טעים, אולם דווקא למילוי הבשר פחות התחברתי. הטחינה שהוגשה ליד, שידרגה את הבשר, אך עדיין פחות התחברתי למנה הזו.
מנה המוגשת בצורה מדליקה ומרשימה היא הסליידר קובנייה (38 ש"ח) - לקחו את הלחם התימני העשיר בחמאה ובמקרה שלנו מרגרינה והגישו בתוכו בשר שאוויה (תבשיל בשר) עם תבלינים וחוואייג' לצד סלט. המנה מגיעה בגרסה בשרית עם בקר או טבעונית עם סייטן. אנחנו טעמנו את הגרסה הטבעונית - הקובנייה הייתה מצויינת, רכה ונפלאה, אולם הטעמים לטעמי היו חזקים מדי.
בצד הקינוחים יצא לנו לטעום שני סוג קינוחים - האחד קינוח מוס עוגיות מזל (36 ש"ח) - קינוח עם עוגיות הכעדי של הסבתא על בסיס חלב קוקוס עם נגיעה של פלפל שאטה.
מדובר בקינוח מאוד קליל המעולה לאחר ארוחה כבדה, אולם היה חסר לי קצת טעם בקינוח. אולי איזה נגיעה של רוטב שוקולד, הייתה מעלה את הקינוח הזה פלאים.
הקינוח האחרון להערב שטעמנו היה קובנה אסוואד (32 ש"ח) - קינוח המוגש בסיר קובנה איש וחמוד עם לחם קובנה, רוטב שוקולד וקוקוס.
הרעיון כאן מאוד מדליק ומוגש יפה, אולם בגלל טעם לוואי מרוטב השוקולד, פחות התחברתי למנה.
סך הכול מקום חמוד עם פוטנציאל הפונה לעם עם אוכל נחמד ואווירה ומוזיקה טובה.
המסעדה ממוקמת ברחוב בילו 60, בשוק ברחובות.
שעות פתיחה: א-ה: 11:00-23:00, ו-1:00-15:00, ש: שעה אחר צאת השבת.
לאחר שהשוק נסגר בשעה 19:00 בערב, יותר קל למצוא חנייה ליד המסעדה. באזור חניונים מוסדרים או שניתן לחנות בחנייה של קניון עופר רחובות, שעתיים ראשונות חינם.
הקשר שלי עם המטבח התימני מסתכם בהכרות עם מיטב הבצקים שלהם: הג'חנון, המלוואח והלחוח. כשהוזמנתי להגיע לסקר את המקום החדש ברחובות - יאמן סטריט, שמחתי על ההזדמנות שנקרתה בדרכי לטעום קצת אוכל תימני.
My relation to the Yemenite cuisine ends with their finest dough: jahnun, malawach and lahoh. When I was invited to review the new place in Rehovot - Yemen street, I was happy to get the chance and try some Yemenite food.
לפני כחודש נפתחה ברחוב ביל"ו 60, בשוק ברחובות, מסעדת מזון תימנית כשרה.
המסעדה החדשה בבעלותם של האחים לירון וגילי כהן נפתחה לאחר מסע של שנתיים, בו הם חקרו את השורשים שלהם ועשו ניסיונות עד שהגיעו לטעמים הרצויים. הם רצו לפתוח מקום משלהם שיבטא את הזהות שלהם היום באוכל התימני, לקחו את האוכל המסורתי והכניסו בו עדכניות.
הם חיפשו אחר שף מסעדה תימני שינהל את המסעדה שלהם, אולם בסוף הם הלכו על השף בני בז'ה. השף בני בז'ה הוא חצי טורקי חצי מרוקאי שגדל בקרית עקרון של פעם, בה התגוררו יוצאי תימן, מרוקו ומזרח אירופה. בתקופה ההיא הבילוי של הילדים היה להסתובב בבתי החברים, וכך השף בני בז'ה נחשף למטעמים התימניים.
About a month ago, a new kosher Yemenite restaurant was opened on 60 bil"u street at Rehovot's market. The new restaurant owned by the brothers Liron and Gili Cohen was opened after a two years journey, where they explored their routes and tried reaching desired flavors. They wanted to open their own place which expresses their identity today of Yemenite food, taking the traditional food and making it contemporary.
They wanted to have a Yemenite chef to run their restaurant, but eventually went with chef Beni Baja. Chef Baja is half Turkish Half Moroccan who grew up in Kiryat Ekron of the past, where immigrants from Yemen, Morocco and eastern Europe resided. At the time, the kids used to hangout in their friends' houses and that's how chef Baja came across Yemenite flavors.
מסעדת יאמן סטריט היא מסעדה די גדולה עם אווירה כיפית ונינוחה, המוגדרת כמזנון תימני עדכני. התפריט במסעדה מחולק ל-3 דורות: הסבתא - מנות מסורתיות קלאסיות כמו ג'חנון, מלוואח ומרק, האמא - שטעמה ממטבחים אחרים ומביאה טעמים כמו פלאפל תימני אותנטי העשוי מלוביה, טביח ועוד והילדים - שלקחו את המנות התימניות והוסיפו להם טעם ממטבחים אחרים עם מגוון טוויסטים, כך שתוכלו למצוא במסעדה מגוון טעמים שמוכר גם לכם.
Yemen street restaurant is quite a large restaurant with fun and relaxing atmosphere, which is defined more of a modern Yemenite buffet. The menu is divided into 3 generations: the grandma - classic dishes such a jahnun, malawach and soup, the mother - who had the chance to try different flavors from other cuisines and brings flavors like authentic Yemenite falafel made of black eyed peas, Tabih etc. and the kids - that have taken the Yemenite dishes ad added flavors from other cuisines with variety of twists, so you can find variety of flavors that you may know too.
התחלנו בטעימות עם מרק תימני מסורתי מבית סבתא. קיבלנו טעימה מהמרק המגיע עם בשר ותפוח אדמה (45 ש"ח). הבשר היה עסיסי והמרק היה טעים עם טעמים עדינים. הזכיר לי מאוד את הגולש ההונגרי מבית סבתא, רק שהייתי רוצה עוד קצת טעם. המרק הגיע עם סאלוף (בתוספת 3 ש"ח), פיתה תימנית דקה וכל כך טעימה. קיבלנו טעימות מחמוצי הבית הטעימים, מהחילבה, הסחוג הירוק בעל חריפות למתחילים וסחוג אדום, ואני חייבת לציין שהירוק הוא באמת חריף (לפחות בשבילי :-) ).
We started with the traditional Yemenite soup of grandma. We got a taste of the soup that comes with meat and potato (45 NIS). The meat was juicy and the soup was tasty with delicate flavors. It reminded me of the Hungarian goulash from my grandma's house, just I needed extra more flavor. The soup comes with saloof (addition of 3 NIS), a thin Yemenite pita that is just delicious. We got to try from their tasty pickles, their fenugreek, green zhug with spiciness for beginners and red zhug, and I must say that the green zhug is really spicy (at least for me :-) ).
לאחר מכן טעמנו את הפלאפל התימני האותנטי (10 כדורים בצלחת - 18 ש"ח, פיתה - 15 ש"ח, בלחוח - 21 ש"ח) שמכינים אותו מלוביה ולא מחומוס. האמת שלא הצלחתי להרגיש הבדל בין הפלאפל הזה לפלאפל המוכן מגרגרי חומוס, אבל היה טעים. הפלאפל נטחן כל שעתיים.
Afterwards we tried the authentic Yemenite falafel (10 balls in a plate - 18 NIS, in pita - 15 NIS, in lahoh - 21 NIS) made with cowpeas and not chickpeas. I actually didn't notice any difference from the regular falafel we eat from chickpeas, but it was tasty. The falafel is ground every two hours.
מנה נוספת שטעמנו מבית אמא היא טביח האריש קרית עקרון סטייל (32 ש"ח) - ירקות צלויים בתנור עם בורגול בתיבול חוויאג'.
בתחילה כשטעמתי מהמנה הזו, נגסתי בירק כלשהו שלא התחברתי אליו בכלל. אני עד עכשיו לא יודעת באיזה ירק מדובר, אבל ברגע שאכלתי מיתר המנה אז מאוד נהנתי. הירקות מאוד טעימים והבורגול בשילוב עם הטחינה והאגוזים מרענן וקליל.
Another dish we tried from mother's home was Tabih Harish Kiryat Ekron style (32 NIS) - Oven roasted veggies with bulgur in hawayij seasoning.
At first I had a bite fro an unknown veggie that I just didn't enjoy eating. But when I tried other veggies ad the rest of the dish, I really enjoyed it. The veggies were very tasty and the bulgur combined with the tahini and nuts was refreshing and light.
מנת סבוואח (38 ש"ח) היא מנה מאוד פשוטה, אך מאוד טעימה - מדובר בדרך חדשה להגשת סביח על מלוואח המוגש עם חציל, תפוח אדמה אפוי, ביצה וטחינה הר ברכה וסלט קצוץ ליד.
Sabawach (38 NIS) is a very simple dish, but very tasty one - it is a new take of sabich with malawach served with eggplant, baked potato, hard boiled egg and mountain Bracha tahini with a salad on the side.
צנעארייס היא הגרסה התימנית למנה הערבית של פיתה בכבש - מדובר בשתי שכבות של לחוח עם שומן כבש ומילוי בשר עגל טחון הנצלות בתנור אבן ומוגשות לצד סלט עלאווי (44 ש"ח).
הלחוח היה קריספי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים והיה מאוד טעים, אולם דווקא למילוי הבשר פחות התחברתי. הטחינה שהוגשה ליד, שידרגה את הבשר, אך עדיין פחות התחברתי למנה הזו.
Tzanarias is a Yemenite version to the Arabic version of lamb in pita - It is a dish with two layers of lahoh with lamb fat and a filling of mined veal meat roasted on a stone oven and served with salad (44 NIS).
The lahoh was crispy on the outside and moist and juicy on the inside and just delicious, however the meat filling wasn't to my taste. The tahini that was served with the dish, upgraded the meat, but it is still not so much for my taste.
מנה המוגשת בצורה מדליקה ומרשימה היא הסליידר קובנייה (38 ש"ח) - לקחו את הלחם התימני העשיר בחמאה ובמקרה שלנו מרגרינה והגישו בתוכו בשר שאוויה (תבשיל בשר) עם תבלינים וחוואייג' לצד סלט. המנה מגיעה בגרסה בשרית עם בקר או טבעונית עם סייטן. אנחנו טעמנו את הגרסה הטבעונית - הקובנייה הייתה מצויינת, רכה ונפלאה, אולם הטעמים לטעמי היו חזקים מדי.
A cool and beautifully presented dish is the slider cubania (38 NIS) - They took the Yemenite bread enriched wit butter and in our case with margarine and served inside of it Shawia meat (meat casserole) with Hawayij alongside salad. This dish comes in a meat version or vegan version with seitan. We tried the vegan dish and the cubana was excellent, soft and wonderful, but the flavors were too strong to my taste.
בצד הקינוחים יצא לנו לטעום שני סוג קינוחים - האחד קינוח מוס עוגיות מזל (36 ש"ח) - קינוח עם עוגיות הכעדי של הסבתא על בסיס חלב קוקוס עם נגיעה של פלפל שאטה.
מדובר בקינוח מאוד קליל המעולה לאחר ארוחה כבדה, אולם היה חסר לי קצת טעם בקינוח. אולי איזה נגיעה של רוטב שוקולד, הייתה מעלה את הקינוח הזה פלאים.
On the desserts side we tried two desserts - one of them is Mazal mousse cookies (36 NIS) with Kadi cookies of the grandma based on coconut cream and a touch of shata pepper.
It is a very light dessert which is excellent for after a heavy meal. however I think it was lacking on taste, Maybe a touch of chocolate sauce, would have done this dessert wonders.
הקינוח האחרון להערב שטעמנו היה קובנה אסוואד (32 ש"ח) - קינוח המוגש בסיר קובנה איש וחמוד עם לחם קובנה, רוטב שוקולד וקוקוס.
הרעיון כאן מאוד מדליק ומוגש יפה, אולם בגלל טעם לוואי מרוטב השוקולד, פחות התחברתי למנה.
סך הכול מקום חמוד עם פוטנציאל הפונה לעם עם אוכל נחמד ואווירה ומוזיקה טובה.
The last dessert we tried for the evening was Aswad cubana (32 NIS) - a dessert served in a tiny personal pot with cubana bread, chocolate sauce and grated coconut.
The idea here is cool and served beautifully, however the aftertaste from the chocolate sauce ruined it for me.
Overall a nice place with potential that addresses the people with nice food and great music and atmosphere.
המסעדה ממוקמת ברחוב בילו 60, בשוק ברחובות.
שעות פתיחה: א-ה: 11:00-23:00, ו-1:00-15:00, ש: שעה אחר צאת השבת.
לאחר שהשוק נסגר בשעה 19:00 בערב, יותר קל למצוא חנייה ליד המסעדה. באזור חניונים מוסדרים או שניתן לחנות בחנייה של קניון עופר רחובות, שעתיים ראשונות חינם.
The restaurant is located at 60 Bilu street, Rehovot's market.
Opening hours: Sun-Thu: 11:00AM-11:00PM, Fri:11:00AM-3:00PM, Sat: about an hour after Shabbos.
You can park in Rehovot mall nearby for the first two hours for free or find parking easily inside the market's street after the market closes on 7:00PM.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!