בס"ד
להיות מסעדה בארץ זה קשה. להיות מסעדה בארץ במקום שאינו אזור מגורים זה עוד יותר קשה. אבל כשיש קונספט חדש ומעניין כמו מסעדת הבשרים בר בי קיו המגיעה אלינו היישר מאוסטרליה, הו אז הדברים מתחילים להתחמם.
מסעדת Bar B Que, מסעדת הבשרים האוסטרלית החדשה והכשרה בהרצליה, סיימה את תקופה ההרצה ומעכשיו היא פתוחה גם בשעות הערב. לרגל האירוע, הוזמנו מקבץ בלוגרים לטעום ולהתנסות ממגוון המנות במסעדה.
מסעדת ברבקיו מעוצבת בסטייל מדליק וחמים עם נגיעות אוסטרליות בכל פינה - הקואלה, הקנגרו, הקרוקודיל וכמובן השף האוסטרלי ובעל המקום, ג'ייסון פראנק, שהגיע ארצה לפני 7 שנים.
ג'ייסון למד בישול באוסטרליה ועבד שם במגוון מטבחים: צרפתי, איטלקי ועוד. לאחר שעלה ארצה, עבד גם בישראל בתחום ובסופו של דבר החליט לפתוח מקום ייחודי משלו הקשור למטבח האוסטרלי.
ואני יכולה להמשיך עוד ועוד, אבל לגבי המטבח האוסטרלי? אני יודעת רק שני דברים:
לאוסטרלים עוגה הנקראת למינגטון - ריבועי עוגת ספוג המצופים קרם שוקולד וקוקוס והם אוהבים את הבשר שלהם, במגוון דרכי עשייה.
ובאמת מכיוון שאוסטרליה היא ארץ של מהגרים, כמו שציין השף פראנק, יש שם מגוון מטבחים עם מקורות וצורות בישול שונות, כאשר מה שבטוח שבמטבח האוסטרלי אוהבים בשר, מתובל היטב ובצורות בישול וצלייה שונות: על הפלאנצ'ה, על הגריל, במעשנה או בשיטת סו-ויד (בישול בואקום).
התחלנו את הערב עם לחם הבית ומגוון סלטים:
לחם טרי ומעולה בתוספת מטבלי הבית - מטבל שום קונפי ומטבל פסטו (16 ש"ח) .
קרפצ'יו פילה בקר עם בלסמי ושמן זית (45 ש"ח) - מנה יפהפיה, אך מכיוון שאני פחות מתחברת לקרפצ'יו אז לא כל כך אהבתי את המנה הזו.
סלט שוק - צנונית, , בצל סגול, עגבניות שרי צבעונית, מלפפון, בצל ירוק ופטרוזיליה ברוטב שמן זית ולימון (40 ש"ח).
סלט סידני בתוספת עוף - נתחי עוף מתובלים עם חסה, עגבניה, מלפפון, בצל, פלפלים, גרעיני חמניה, דלעת עם וינגרט ורצועות קריספי בטטה מעל (לסלט - 40 ש"ח, תוספת לעוף -12 ש"ח).
דעתי: סלט סידני הוא סלט מאוד מרשים ורצועות בטטה מעולות, אולם היה חסר לי איזשהו רוטב, אפילו טחינה בצד שתעזור לחבר את נתחי העוף לסלט.
סלט קיסר - לבבות חסה, חזה עוף, קרוטונים, עגבניות שרי, בצל סגול ורוטב קיסר (42 ש"ח).
דעתי: סלט עשיר ברוטב, טעים וכיפי לנשנוש.
בעיקריות טעמנו את האסאדו המעושן על העצם (25 ש"ח ל-100 גרם).
דעתי: תקשיבו זה פשוט טעים!! רק בשביל זה שווה לכם לקפוץ למקום אם אתם מאוהבי הבשר.
העיקריות מגיעות בליווי תוספת אחת לבחירה מבין: צ'יפס, בטטה, פירה, שעועית ירוקה, סלט ירוק או סלט קולסלאו.
הצ'יפס מתובל ופשוט טעים. הפירה והשעועית הירוקה גם הם היו מאוד נחמדים.
ניסינו גם חלק ממגוון מנות הספיישל צהריים - כל מגש מגיע עם ירקות מדורה מלווה קרוסטיני, רוטב צ'ימיצ'ורי ואיולי שום חרדל, תוספת לבחירה ושתייה עסקית.
פלטת קוג'י - אסאדו מהמעשנה, צלי כתף וכנפיים מעושנות ברוטב ברבקיו (79 ש"ח) הוגש לנו עם פלחי תפוחי אדמה ובטטה .
דעתי: האסאדו והכנפיים היו מאוד טעימים. מהצלי כתף לא יצא לי יותר מדי לטעום, ולכן לא יכולה לספק לכם מידע עליו. פלחי הבטטה ותפוחי האדמה מעולים ובהגשה ממש מרשימה!
קוינסלנד - נתחי פרגיות מהמעשנה, נקנקיות מרגז ורצועות אונטר ריב (69 ש"ח) הוגש לנו ביחד סלט ירוק, מטבל עגבניות, חמוצים, בצל מטוגן וכרוב חמוץ.
דעתי: נקנקיית המרגז נחמדה, למרות שאני אישית פחות אוהבת את המרגז. הפרגיות ורצועות האונטר ריב היו טעימות ומטבל העגבניות היה נחמד.
תאמארמה - רצועות סינטה בקר, כנפיים מעושנות ברוטב ברבקיו ומרגז (80 ש"ח) הוגש לנו עם ירקות בתנור, מטבלים וחמוצים.
דעתי: הסינטה היה עסיסי וטעים, הכנפיים מעולות, נקנקיית המרגז, כמו מקודם, נחמדה והירקות טעימים.
בגזרת הקינוחים טעמנו שלושה קינוחים:
סניקרס - מצע עוגת פאדג' ובוטנים, קרם שוקולד בלגי בשילוב קרמל, חמאת בוטנים ושבבי בוטנים בציפוי גנאש שוקולד. מוגש עם גלידת וניל (45 ש"ח).
דעתי: מדובר בקינוח טעים וקריר, שאישית הייתי מוותרת בו על העוגיה מעל ועל הגלידת פרווה שטעם הפרווה נורא מורגש בה.
פבלובה - סירת מרנג ממולאת קרם "מסקרפונה" ורוטב פירות יער (45 ש"ח). דעתי: זאת מנה מאוד יפהפיה ונחמדה.
עוגת שוקולד פאדג' - עוגת שוקולד חמה, ללא קמח עשירה בשוקולד. מוגשת עם כדור גלידה וניל (42 ש"ח).
דעתי: עוגה מדהימה!! אתם פשוט חייבים לטעום אותה. הכדור גלידה מרגיש יותר מדי פרווה, שכבר הייתי מוותרת עליו ומגישה קצפת צמחית ליד.
מסעדת ברביקיו ממוקמת ברחוב המנופים 8, בהרצליה פיתוח.
מספר טלפון: 09-7445097
שעות פעילות: 12:00-16:00, 19:00-22:30 , המסעדה כשרה
החנייה במקום מעט מאתגרת, אך שווה לבדוק את המקום.
להיות מסעדה בארץ זה קשה. להיות מסעדה בארץ במקום שאינו אזור מגורים זה עוד יותר קשה. אבל כשיש קונספט חדש ומעניין כמו מסעדת הבשרים בר בי קיו המגיעה אלינו היישר מאוסטרליה, הו אז הדברים מתחילים להתחמם.
Being a restaurant here is hard. Being a restaurant in a place that is not residential is even harder. But when there is a new and interesting concept like the meat restaurant Bar B Que that comes to us straight from Australia, oh now we're talking.
מסעדת Bar B Que, מסעדת הבשרים האוסטרלית החדשה והכשרה בהרצליה, סיימה את תקופה ההרצה ומעכשיו היא פתוחה גם בשעות הערב. לרגל האירוע, הוזמנו מקבץ בלוגרים לטעום ולהתנסות ממגוון המנות במסעדה.
BBQ restaurant, an Australian new and kosher meat restaurant, has finished its run and now opens on evenings too. To celebrate the occasion, a group of bloggers, including me, were invited to try some of the dishes.
מסעדת ברבקיו מעוצבת בסטייל מדליק וחמים עם נגיעות אוסטרליות בכל פינה - הקואלה, הקנגרו, הקרוקודיל וכמובן השף האוסטרלי ובעל המקום, ג'ייסון פראנק, שהגיע ארצה לפני 7 שנים.
ג'ייסון למד בישול באוסטרליה ועבד שם במגוון מטבחים: צרפתי, איטלקי ועוד. לאחר שעלה ארצה, עבד גם בישראל בתחום ובסופו של דבר החליט לפתוח מקום ייחודי משלו הקשור למטבח האוסטרלי.
Barbeque Australian grill restaurant is designed in a cool and warm style with Australian touches on every corner - the Koala, the Kangaroo, the crocodile and of course the Australian chef and owner, Jason Frank, who arrived in Israel seven years ago.
Jason learned cooking in Australia and worked there on several cuisines: French, Italian etc. After immigrating to Israel, he worked in restaurants and catering and eventually decided to open a unique place of its own related to the Australian kitchen.
על אוסטרליה אני יודעת כמה דברים:
*עיר הבירה שלה היא קנברה.
*אם תרצו להגיד על מישהו שהוא מאוסטרליה, פשוט תקראו לו אוזי.
*קייסי סטונר, רוכב אופנוע במירוצי הmotogp הכי טוב של דוקאטי אי פעם, הוא אוזי.
* אוסטרליה היא המדינה השנייה בעולם שבה לנשים היה זכות להצביע בבחירות.
*עיר הבירה שלה היא קנברה.
*אם תרצו להגיד על מישהו שהוא מאוסטרליה, פשוט תקראו לו אוזי.
*קייסי סטונר, רוכב אופנוע במירוצי הmotogp הכי טוב של דוקאטי אי פעם, הוא אוזי.
* אוסטרליה היא המדינה השנייה בעולם שבה לנשים היה זכות להצביע בבחירות.
On Australia I know couple of things:
*The capital city is Canberra.
*If you want to say something to an Australian, just call him Aussie.
*Casey Stoner, the best Ducati motogp motorcycle rider, is an Aussi.
*Australia is the second country in the world to give the women the right to vote in elections.
ואני יכולה להמשיך עוד ועוד, אבל לגבי המטבח האוסטרלי? אני יודעת רק שני דברים:
לאוסטרלים עוגה הנקראת למינגטון - ריבועי עוגת ספוג המצופים קרם שוקולד וקוקוס והם אוהבים את הבשר שלהם, במגוון דרכי עשייה.
ובאמת מכיוון שאוסטרליה היא ארץ של מהגרים, כמו שציין השף פראנק, יש שם מגוון מטבחים עם מקורות וצורות בישול שונות, כאשר מה שבטוח שבמטבח האוסטרלי אוהבים בשר, מתובל היטב ובצורות בישול וצלייה שונות: על הפלאנצ'ה, על הגריל, במעשנה או בשיטת סו-ויד (בישול בואקום).
And I can just keep going and going, but when talking about the Australian cuisine? I only know two things:
Australia has a cake named Lamington - a sponge square covered with chocolate and coconut and they love their meat, in a variety of ways.
And because Australia is a land of migrants, as chef Frank stated, there are variety of cuisines with different ways to cook, where one thing is for certain - The Australians love their meat, well seasoned and in different shapes of cooking: on the plancha, on the grill or sous vide (vacuum cooking).
התחלנו את הערב עם לחם הבית ומגוון סלטים:
לחם טרי ומעולה בתוספת מטבלי הבית - מטבל שום קונפי ומטבל פסטו (16 ש"ח) .
קרפצ'יו פילה בקר עם בלסמי ושמן זית (45 ש"ח) - מנה יפהפיה, אך מכיוון שאני פחות מתחברת לקרפצ'יו אז לא כל כך אהבתי את המנה הזו.
סלט שוק - צנונית, , בצל סגול, עגבניות שרי צבעונית, מלפפון, בצל ירוק ופטרוזיליה ברוטב שמן זית ולימון (40 ש"ח).
We started the evening with fresh bread and salads:
Delicious fresh bread with dips - garlic confit and pesto dip (16 NIS).
Beef fillet carpaccio with balsamic and olive oil (45 NIS) - a beautiful dish, which I didn't like, because usually don't like carpaccio.
Beef fillet carpaccio with balsamic and olive oil (45 NIS) - a beautiful dish, which I didn't like, because usually don't like carpaccio.
Market salad - radish, red onion, colorful cherry tomatoes, cucumber, scallion and parsley in olive oil and lemon sauce (40 NIS).
סלט סידני בתוספת עוף - נתחי עוף מתובלים עם חסה, עגבניה, מלפפון, בצל, פלפלים, גרעיני חמניה, דלעת עם וינגרט ורצועות קריספי בטטה מעל (לסלט - 40 ש"ח, תוספת לעוף -12 ש"ח).
דעתי: סלט סידני הוא סלט מאוד מרשים ורצועות בטטה מעולות, אולם היה חסר לי איזשהו רוטב, אפילו טחינה בצד שתעזור לחבר את נתחי העוף לסלט.
Sydney's salad with chicken - seasoned chicken strips with lettuce, tomato, cucumber, onion, peppers, sunflower seeds, pumpkin with vinaigrette and crispy yam strips on top (40 NIS for the salad + 12 NIS for the chicken addition).
My opinion: Sydney salad is really impressive and the yam strips are excellent, however I was lacking a sauce here, even tahini would have helped to combine the chicken cuts to the salad.
סלט קיסר - לבבות חסה, חזה עוף, קרוטונים, עגבניות שרי, בצל סגול ורוטב קיסר (42 ש"ח).
דעתי: סלט עשיר ברוטב, טעים וכיפי לנשנוש.
Caesar salad - lettuce hearts, chicken breast, croutons, cherry tomatoes, red onion and Caesar sauce (42 NIS).
My opinion: This is a rich in sauce salad that is delicious and fun to munch.
בעיקריות טעמנו את האסאדו המעושן על העצם (25 ש"ח ל-100 גרם).
דעתי: תקשיבו זה פשוט טעים!! רק בשביל זה שווה לכם לקפוץ למקום אם אתם מאוהבי הבשר.
העיקריות מגיעות בליווי תוספת אחת לבחירה מבין: צ'יפס, בטטה, פירה, שעועית ירוקה, סלט ירוק או סלט קולסלאו.
הצ'יפס מתובל ופשוט טעים. הפירה והשעועית הירוקה גם הם היו מאוד נחמדים.
On mains we had the Asado on the bone from the smoker (25 NIS per 100 gram).
My opinion: you won't believe how tasty it is!! Just for this it is worth visiting if you're carnivores
The mains are served with one side dish: French fries, yam, mashed potatoes, green beans, green salad and or coleslaw salad. The French fries are well seasoned and so delicious. The mashed potato and green beans are also nice.
ניסינו גם חלק ממגוון מנות הספיישל צהריים - כל מגש מגיע עם ירקות מדורה מלווה קרוסטיני, רוטב צ'ימיצ'ורי ואיולי שום חרדל, תוספת לבחירה ושתייה עסקית.
פלטת קוג'י - אסאדו מהמעשנה, צלי כתף וכנפיים מעושנות ברוטב ברבקיו (79 ש"ח) הוגש לנו עם פלחי תפוחי אדמה ובטטה .
דעתי: האסאדו והכנפיים היו מאוד טעימים. מהצלי כתף לא יצא לי יותר מדי לטעום, ולכן לא יכולה לספק לכם מידע עליו. פלחי הבטטה ותפוחי האדמה מעולים ובהגשה ממש מרשימה!
We tried some of the noon's special menu - Every plate comes with fire vegetables, chimichuri and aioli garlic mustard sauce, one addition of your choice and a drink from the business menu.
Coji plate - Asado from the smoker, roast beef shoulders and smoked chicken wings in barbecue sauce (79 NIS) served with potatoes and yam.
My opinion: the Asado and wings were tasty. I didn't have the chance to try much the roast shoulder, so I can't provide much details. The potato and yam slices were perfect and the serving is really impressive!
קוינסלנד - נתחי פרגיות מהמעשנה, נקנקיות מרגז ורצועות אונטר ריב (69 ש"ח) הוגש לנו ביחד סלט ירוק, מטבל עגבניות, חמוצים, בצל מטוגן וכרוב חמוץ.
דעתי: נקנקיית המרגז נחמדה, למרות שאני אישית פחות אוהבת את המרגז. הפרגיות ורצועות האונטר ריב היו טעימות ומטבל העגבניות היה נחמד.
Queensland - boneless chicken thighs from the smoker, merguez sausages and chuck strips (69 NIS) served to us with green salad, tomato dip, pickles, fried onion and sauerkraut.
My opinion: The merguez sausage was nice, but I personally don't like much merguez. The pargiot (boneless chicken thighs) and chuck strips were tasty and the tomato dip was nice.
תאמארמה - רצועות סינטה בקר, כנפיים מעושנות ברוטב ברבקיו ומרגז (80 ש"ח) הוגש לנו עם ירקות בתנור, מטבלים וחמוצים.
דעתי: הסינטה היה עסיסי וטעים, הכנפיים מעולות, נקנקיית המרגז, כמו מקודם, נחמדה והירקות טעימים.
TamaRama - beef sirloin strips, smoked chicken wings with barbecue sauce and merguez (80 NIS) was served with roasted vegetables, dips and pickles.
My opinion: The sirloin was tasty and juicy, the wings were great, the merguez was nice as before and the veggies were tasty.
בגזרת הקינוחים טעמנו שלושה קינוחים:
סניקרס - מצע עוגת פאדג' ובוטנים, קרם שוקולד בלגי בשילוב קרמל, חמאת בוטנים ושבבי בוטנים בציפוי גנאש שוקולד. מוגש עם גלידת וניל (45 ש"ח).
דעתי: מדובר בקינוח טעים וקריר, שאישית הייתי מוותרת בו על העוגיה מעל ועל הגלידת פרווה שטעם הפרווה נורא מורגש בה.
On the desserts sector we had three desserts:
Snickers
- fudge and peanuts cake with a layer of Belgian chocolate and caramel
and peanut butter with peanut chips topped with chocolate ganache.
Served with vanilla ice cream (45 NIS).
My opinion: This
is a cold tasty dessert, which I personally would leave the cookie on
top out and also the ice cream which had too much parve flavor.
פבלובה - סירת מרנג ממולאת קרם "מסקרפונה" ורוטב פירות יער (45 ש"ח). דעתי: זאת מנה מאוד יפהפיה ונחמדה.
Pavlova - a meringue boat filled with "mascarpone" cream and berries sauce (45 NIS).
My opinion: This is a very beautiful dish which also tastes nice.
עוגת שוקולד פאדג' - עוגת שוקולד חמה, ללא קמח עשירה בשוקולד. מוגשת עם כדור גלידה וניל (42 ש"ח).
דעתי: עוגה מדהימה!! אתם פשוט חייבים לטעום אותה. הכדור גלידה מרגיש יותר מדי פרווה, שכבר הייתי מוותרת עליו ומגישה קצפת צמחית ליד.
Chocolate fudge cake - Flourless warm chocolate cake rich with chocolate. Served with vanilla ice cream (42 NIS).
My opinion: This cake is amazing!! you have to try it. The vanilla ice cream ball tastes parve so personally I would have preferred parve whipped cream instead.
מסעדת ברביקיו ממוקמת ברחוב המנופים 8, בהרצליה פיתוח.
מספר טלפון: 09-7445097
שעות פעילות: 12:00-16:00, 19:00-22:30 , המסעדה כשרה
החנייה במקום מעט מאתגרת, אך שווה לבדוק את המקום.
Bar B Que Australian restaurant is located on Hamenofim 8, Hertzelia pituah
Phone number: 09-7445097
Opening hours: 12:00PM-4:00PM, 7:00PM-10:30PM, Kosher.
The parking can be a bit challenging, but its worth visiting.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!