11/04/2019

עוגת גבינה אלפחורס מפוארת

בס"ד

עוגת גבינה אלפחורס מרשימה עם עוגיות אלפחורס ונטיפי ריבת חלב וקצפת

עוגת גבינה אלפחורס חגיגית ומרשימה עם טעמי עוגיות האלפחורס הארגנטינאיות האהובות על כולם.

עוגת גבינה אלפחורס שחיתות
עוגת גבינה אלפחורס מבט מבפנים
פרוסת עוגת גבינה אלפחורס קרמית

המתכון כאן לעוגת גבינה אלפחורס אפויה הוא פשוט נפלא וקל הכנה.
השתמשתי בגבינה לבנה דלת שומן, על מנת למזער את כמות הקלוריות המגיעה מיתר המרכיבים ובעיקר מריבת החלב.

העוגה עשירה בטעמים הבסיסיים של עוגיות האלפחורס בביס עוגתי מענג כמו שעוגת גבינה משובחת יכולה לספק.

 


מרכיבים לעוגת 20 ס"מ בתבנית מתפרקת או ברינג:
מדידה בכוסות וכפות מידה אוניברסליים

לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים
5 כפות קוקוס
5 כפות ריבת חלב

למלית:
750 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
3 ביצים L
4 כפות קורנפלור

לקצפת:
2 כוסות שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות ריבת חלב




ריבת חלב לציפוי העוגה, מומסת כ15-25 שניות במיקרו אם היא יותר מדי קשה
קוקוס טחון
עוגיות אלפחורס, חתוכות לחצי

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל140 מעלות, טורבו.

מכינים את הבסיס:
מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון. מוסיפים את הקוקוס וריבת החלב ומערבבים עד לאיחוד. לוקחים תבנית 20 ס"מ עם תחתית מתפרקת. מניחים עיגול נייר אפייה בתחתית, מהדקים את התערובת היטב ו
מעבירים למקרר. 
אם משתמשים ברינג מתכת 20 ס"מ, כמו שאני השתמשתי בסרטון, יש להדק לתחתית הרינג עיגול נייר אפייה ונייר אלומיניום ולהניח בתבנית יציבה.

מכינים בינתיים את המלית:
מערבבים את הגבינה, סוכר, קורנפלור וביצים ומערבבים היטב. אם מעוניינם שדפנות העוגה ישתחררו בקלות לאחר האפייה, יש למרוח לפני האפייה מעט שמן על הדפנות ורק אז לצקת את תערובת הגבינה לתבנית ולאפות למשך שעתיים באמצע התנור. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בחוץ.
מעבירים למקרר ללילה.

למחרת מכינים את הקצפת:
אם ריבת החלב קשה מדי, מעבירים לקערה וממיסים במיקרו לכ15-25 שניות.
מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים כ-2-3 כפות לקערה קטנה ולקערה הגדולה מוסיפים 2 כפות ריבת חלב ומקציפים היטב.
מעבירים לשקית זילוף בלי צנתר את הקצפת עם ריבת החלב. את הקצפת הלבנה מעבירים לשקית עם צנתר כוכב קטן ולשקית הזילוף האחרונה מעבירים ריבת חלב רגילה ללא שום תוספת עם צנתר כוכב.

מרכיבים את העוגה:
מוציאים את העוגה מהמקרר. עוברים עם סכין בהיקף העוגה לשחרור העוגה מהתבנית ומוציאים אותה. אם שימנתם את התבנית, לא תצטרכו לעבור עם סכין.
מכיוון שמדובר על עוגה שמורחים על דפנותיה קרם, אין חובה לשמן את התבנית כי גם ככה אף אחד לא יראה איך הדפנות נראות.
מורחים על היקף העוגה ריבת חלב באמצעות מרית ולאחר מכן מדביקים קוקוס על כל היקף העוגה. אם רוצים פחות מתיקות בעוגה, ניתן לנסות למרוח שכבה דקה של ריבת חלב או לחילופין לוותר על שלב ציפוי היקף העוגה בריבת חלב וקוקוס.


לוקחים את שקית הזילוף עם קצפת ריבת החלב ומציירים ספירלה על כל פני השטח. את הספירלה מורחים לקרם חלק באמצעות מרית. אפשר כמובן פשוט למרוח קרם על החלק העליון של העוגה בלי ציור הספירלה. לדעתי זה פשוט יותר קל למריחת השכבה בצורה בטוחה בלי שהעוגה תתפרק.


לוקחים את שקיות הזילוף ומתחילים לזלף על החלק העליון בצורה חופשית או כפי שזילפתי בסרטון.
מניחים מעל חצאי עוגיות אלפחורס ביתיות כמו שהראתי כאן או קנויות. בשביל שאף אחד לא ירגיש מקופח, תדאגו לכמות עוגיות אלפחורס בצד שתוכלו להגיש עם כל פרוסת עוגה :-)
העוגה נשמרת נפלא במקרר כיומיים-שלושה בתבנית פעמון או כל תבנית סגורה. שיהיה לבריאות :-)

הכנתם את המתכון?
אל תשכחו לצלם ולשתף אותי בתוצרים שלכם. מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם @con_delight או בפייסבוק @condelight

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use