בס"ד
פרגיות פילדלפיה הן תבשיל של פרגיות עסיסיות ושעועית ירוקה שמתובלות בתבלין אחד נפלא וטעים.
מצליחים לנחש על איזה תבלין מדובר?
הוצאתי ביום שישי פרגיות מהמקפיא, על מנת להכין איתן משהו לסעודת שבת. מה? עדיין לא הייתי בטוחה.
הדבר היחיד שידעתי זה שאני הולכת לחתוך את הפרגיות לרצועות/קוביות ולשלב איתם איזשהו ירק.
לבסוף החלטתי להשתמש בתערובת פילדלפיה, ולכן השם - "פרגיות פילדלפיה".
תערובת פילדלפיה היא תערובת תבלינים שכל אחד מכין בצורה קצת אחרת, אך הבסיס שלה כולל פפריקה, חרדל ועשבי תיבול.
עם כמה מרכיבים בסיסיים ותבלין אחד, התקבל תבשיל נפלא וטעים שהוא גם בריא וגם מזין.
פרגיות פילדלפיה / מתכון: עם תענוג con delight
המרכיבים:
מדידות נעשו בכפות וכוסות מידה אוניברסליים
1 כף שמן זית
1 בצל ענק, קצוץ
3 שיני שום סולו או כ-5-6 שיני שום רגילות, חתוכות לפרוסות
כ-947 גרם פרגיות, חתוכות לרצועות או קוביות
3 כפיות תבלין פילדלפיה של נפטון
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
אופן ההכנה:
שמים את השעועית הירוקה בקערה המתאימה למיקרוגל ומחממים במיקרו כ-5 דקות. המטרה שלנו היא להפשיר את השעועית ושתהיה כמעט מוכנה לאכילה.
אם אין מיקרוגל, ניתן להפשיר את השעועית הירוקה במחבת או בסיר. אין צורך בשום דבר, שהרי השעועית הקפואה מכילה כבר מספיק מים (קרח).
מניחים את השעועית בצד ועוברים להכנת העוף.
להכנת העוף:
מטגנים שמן במחבת. ברגע שהשמן חם, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית כ-3-4 דקות. מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים כ-5 דקות. מדי פעם מערבבים. מוסיפים את תבלין הפילדלפיה ומערבבים היטב. מטגנים במשך 3 דקות.
מוסיפים את השעועית הירוקה שהפשרנו ומטגנים עוד כ-2 דקות או עד שהעוף מוכן.
מגישים ובתאבון!
מצליחים לנחש על איזה תבלין מדובר?
הוצאתי ביום שישי פרגיות מהמקפיא, על מנת להכין איתן משהו לסעודת שבת. מה? עדיין לא הייתי בטוחה.
הדבר היחיד שידעתי זה שאני הולכת לחתוך את הפרגיות לרצועות/קוביות ולשלב איתם איזשהו ירק.
לבסוף החלטתי להשתמש בתערובת פילדלפיה, ולכן השם - "פרגיות פילדלפיה".
תערובת פילדלפיה היא תערובת תבלינים שכל אחד מכין בצורה קצת אחרת, אך הבסיס שלה כולל פפריקה, חרדל ועשבי תיבול.
עם כמה מרכיבים בסיסיים ותבלין אחד, התקבל תבשיל נפלא וטעים שהוא גם בריא וגם מזין.
פרגיות פילדלפיה / מתכון: עם תענוג con delight
המרכיבים:
מדידות נעשו בכפות וכוסות מידה אוניברסליים
1 כף שמן זית
1 בצל ענק, קצוץ
3 שיני שום סולו או כ-5-6 שיני שום רגילות, חתוכות לפרוסות
כ-947 גרם פרגיות, חתוכות לרצועות או קוביות
3 כפיות תבלין פילדלפיה של נפטון
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
אופן ההכנה:
שמים את השעועית הירוקה בקערה המתאימה למיקרוגל ומחממים במיקרו כ-5 דקות. המטרה שלנו היא להפשיר את השעועית ושתהיה כמעט מוכנה לאכילה.
אם אין מיקרוגל, ניתן להפשיר את השעועית הירוקה במחבת או בסיר. אין צורך בשום דבר, שהרי השעועית הקפואה מכילה כבר מספיק מים (קרח).
מניחים את השעועית בצד ועוברים להכנת העוף.
להכנת העוף:
מטגנים שמן במחבת. ברגע שהשמן חם, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית כ-3-4 דקות. מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים כ-5 דקות. מדי פעם מערבבים. מוסיפים את תבלין הפילדלפיה ומערבבים היטב. מטגנים במשך 3 דקות.
מוסיפים את השעועית הירוקה שהפשרנו ומטגנים עוד כ-2 דקות או עד שהעוף מוכן.
מגישים ובתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!