7/30/2020

עוגת שוקולד בחושה עסיסית מנצחת מקמח כוסמין מלא

בס"ד


עוגת שוקולד בחושה מדהימה מקמח כוסמין מלא


אם הייתם אומרים לי שניתן להכין מתכון לעוגת שוקולד בחושה מקמח כוסמין מלא שתצא גם עסיסית, גם טעימה וגם ללא טעם משונה, לא הייתי מאמינה לכם.
יצא טוב שניסיתי להכין בעצמי עוגה כזו ופשוט וואוו וואוו וואוו. מדובר בעוגת שוקולד בחושה שמכינים בקלי קלות והיא כל כך רכה, כל כך עסיסית וכל כך טעימה.



 

עוגת שוקולד מכוסמין מלא 100% בריאה ועסיסית


הכול התחיל כשחיפשתי להכין עוגה שתהיה די בריאה, אבל בסגנון של עוגה בחושה שמערבבים הכול בקערה אחת וגמרנו.
היה לי קמח כוסמין מלא 100% בבית, אז החלטתי שהגיע הזמן להשתמש בו ועם עוד כמה מרכיבים שיש בכל עוגה, התקבלה עוגה כושית בחושה רכה, עסיסית וטעימה שמכינים תוך פחות מ-10 דקות.

לאחר שהכנתי את העוגה וטעמתי ממנה, וידאתי לפחות 3 פעמים שבאמת הקמח שהשתמשתי בו היה קמח כוסמין מלא. היה לי כל כך קשה להאמין שמדובר בעוגה מכוסמין מלא.
עוגת השוקולד הבחושה הזו היא פרווה, כך שתוכלו להנות ממנה גם לאחר ארוחה בשרית.
שמרו את העוגה להזדמנות שאתם רוצים לאכול בריא, אבל עדיין מעוניינים להתפנק בעוגה בריאה וטעימה.


עוגה בחושה קלת הכנה מקמח כוסמין מלא


כמה הערות לפני שמכינים:
*העוגה אינה מאוד מתוקה. היא מתאפיינת בטעם מתקתק טעים ומעולה. אנחנו התענגנו עליה כמו שהיא (לא סתם האתר נקרא "עם תענוג" :-) ), וממליצה בפעם הראשונה להכין אותה בדיוק כמו במתכון.
אם בכל אתם אנשים של כמה שיותר מתוק, מומלץ להכין גאנאש שוקולד ביחס של 1:1 של שמנת מתוקה לשוקולד ולצקת על העוגה רק לאחר שהיא התקררה לחלוטין והסירופ סוכר שיצקנו נטמע בעוגה.
*העוגה נשמרת מצויין במקרר מכוסה בניילון נצמד גם אחרי 3 יומיים.
*במתכון השתמשתי בסוכר דמררה, אפשר להחליף בסוכר לבן? לא ניסיתי, אך לא אמורה להיות בעיה בהמרת סוכר הדמררה לסוכר לבן.
* לא חייבים להשתמש בסירופ הסוכר, אך אני מאוד ממליצה לא לוותר עליו. סירופ הסוכר מעניק לעוגה עסיסיות רבה יותר, מאשר אם מכינים אותה ללא הסירופ.

*בתחילה עשיתי בעוגה חורים עם שיפודי עץ, על מנת שהסירופ סוכר יגיע לכל מקום. אך בפעם נוספת שהכנתי, לא עשיתי חורים עם שיפודי עץ וזה עדיין היה מעולה.


עוגת שוקולד בחושה פרווה מכוסמין מלא 100%



עוגת שוקולד בחושה עסיסית ומנצחת/מתכון: עם תענוג con delight

המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-2-3 תבניות איגנליש קייק:
1 כוס קמח כוסמין מלא 100%
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
6 ביצים M

סירופ סוכר:
1 כף סוכר דמררה

1 כוס מים חמים

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבים את המרכיבים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסוכר ואבקת הקקאו. מוסיפים את המים, השמן והביצים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבניות אינגליש קייק ואופים באמצע התנור בין 30-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים.

ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור, ממיסים בכוס את כף הסוכר במים החמים. יוצקים מהסירופ על העוגות. אין צורך להשתמש בכל הסירופ.
מניחים לעוגות להתקרר לחלוטין ולספוג את כל הסירופ ומגישים. בתאבון!

*אני הכנתי את העוגות בתבנית אינגליש קייק רגילה ותבנית חלה, ולכן קיבלתי שתי עוגות מהתערובת.

2 תגובות:

  1. האם אפשר להשתמש בסוכר קנים לסירופ.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      בהחלט אפשרי להכין את סירופ הסוכר עם סוכר קנים.
      שיהיה הרבה הצלחה :)
      מיכל

      מחק

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use