9/14/2020

עוגת שיש וניל-שוקולד-קפה עסיסית ומפנקת מקמח כוסמין 80%

בס"ד


עוגת שיש פשוטה בטעם שוקולד וניל מוקה קפה

 
 

את המתכון לעוגת השיש הבחושה והמפנקת הזו, הכנתי בתבנית מהודרת ויפהפיה. כך התקבלה עוגה יפהפיה בעלת מראה מושלם וטעם שהוא תענוג אמיתי.

זו העוגה המושלמת לצד כוס הקפה, והיא מושלמת גם לטבעוניים, שכן העוגה הזו אינה מכילה ביצים והיא ללא מוצרי חלב.
את העוגה המנומרת הזו הכנתי בתבנית בעלת חריצים. תבניות כאלו לרוב יש לרסס היטב בספריי שמן לפני שיוצקים לתוכן בלילה, וזה על מנת שהעוגה תצא בקלות מהתבנית.





עוגת שיש מוקה-וניל-שוקולד



אבל מה קורה כששוכחים לרסס בספריי שמן את התבנית?
דבר ראשון, אל תשכחו. בכל תבנית אחרת זה עלול להיגמר רע מאוד, מנסיון.
בתבנית של נעמן שקיבלתי לסיקור וסיפרתי לכם עליה בפוסט על קולקציית נעמן לראש השנה 2020, עשיתי בדיוק את הטעות הזו.
התחלתי בהתלהבות שיא, צילמתי את הכנת העוגה בסרטון וידאו והיה נראה שהכול הולך ללכת חלק.
ואז זה קרה...

התחלתי ליצוק את הבלילה לתבנית, וכשכבר מילאתי צד אחד של התבנית, קלטתי שלא ריססתי את העוגה בספריי שמן.
אז אצתי רצתי לקחת את ספריי השמן שלי ומיד ריססתי מה שניתן בצד שהבלילה עוד לא הגיעה אליו.
ברוך השם, עם כל השטויות שלי, העוגה יצאה מהתבנית בצורה מושלמת! בלי שום עקבות שמישהו עשה כאן שטות.
אבל עם כל זה, אני עדיין מאוד ממליצה כן לשמן את התבנית היטב לפני השימוש.


עוגת שיש שוקולד וניל קפה בחושה

תבנית אפייה אלומיניום מיוחדת מהודרת נעמן

פרוסת עוגת שיש מוקה וניל שוקולד



כמה דברים לפני שמתחילים:
*הכנתי כאן עוגת שיש בטעמי קפה-שוקולד-וניל, אולם ניתן כמובן להכין את העוגה בלי קפה, על מנת שתתקבל עוגת שיש שוקו-וניל רגילה. פשוט מחלקים את התערובת לשתי קערות.
*על מנת שתתקבל עוגת שיש מנומרת, הכנסתי את התערובת לשקיות זילוף ועשיתי מעט עבודת נמלים, על ידי זילוף של צבע אחר כל פעם. ניתן באותו אופן, לצקת את תערובת השוקו תחילה, ואז את הקפה ולאחר מכן את תערובת הוניל ולערבב קלות עם סכין.
*העוגת שיש הזו היא פרווה, ומכיוון שהיא גם ללא ביצים, היא מתאימה לטבעונים.
*ככלל, ככל שהתבנית קטנה יותר, וכמות הבלילה בה רבה, כך משך האפייה ארוך יותר. לכן, מומלץ לאפות עוגות כאלו בטמפרטורה נמוכה, על מנת לא לייבש את העוגה.
*כמו שכתבתי קודם, לא לשכוח לשמן היטב את העוגה בספריי שמן. נכון, אצלי, ברוך השם, לא הייתה תקלה, אך על כל מקרה: "אל תנסו את זה בבית".
*עוגת השיש הזו רכה, ריחנית ומאוד קלה להכנה. ניתן להכין אותה גם בתבנית אינגליש קייק, רק שאז זמני האפייה ישתנו. הכי טוב בעוגות, לבדוק עם קיסם הננעץ במרכז העוגה או במקום שיש את הגבעה הכי גבוהה, לוודא אם הקיסם יוצא יבש.
*ניסיתי להכין את העוגה עם קמח לבן, ויצאה עוגה מדהימה, גבוהה, עסיסית וטעימה! עדיין לא ניסיתי עם קמח מלא או כוסמין מלא. אם ניסיתם, שתפו אותי.
*ניסיתם את המתכון הזה או מתכון אחר? אשמח שתשתפו אותי כאן בתגובות, או בשיתוף התוצרים שלכם באינסטגרם שלי או בפייסבוק







 

עוגת שיש בתבנית מהודרת/מתכון: עם תענוג con delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לתבנית קוגלהוף 24 ס"מ:
4 כוסות קמח כוסמין 80% או 4 כוסות קמח רגיל לבן
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות סוכר לבן
2 כוסות מים מהברז
1 כוס שמן קנולה

לצבעים וטעם:
לקפה: 1 כף קפה (או פחות, אם מעדיפים טעם חלש יותר של קפה)
לשוקולד: 1/4 כוס קקאו

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-160 מעלות, טורבו.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר. מוסיפים את המים והשמן ומערבבים היטב.
מחלקים את התערובת ל-3 קערות באופן שווה. קערה אחת נשארת כמו שהיא, לקערה שנייה מוסיפים את הקפה ומערבבים היטב ולקערה השלישית מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.


מעבירים את הבלילות לשקיות זילוף עם חור קטן. מרססים את התבנית בספריי שמן ומתחילים לזלף על פסי התבנית, בכל פס צבע אחר. אחרי שסיימנו לזלף שכבה אחת, ממשיכים לזלף כאשר כל פעם מזלפים עם צבע אחד על צבע אחר (ראו סרטון).


מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במצב טורבו באמצע התנור. משך האפייה כשעה-שעה ועשרה, או עד שקיסם המוכנס לאמצע התבנית יוצא יבש. אני ממליצה לבדוק עם קיסם כבר אחרי כ-50 דקות, כי זה מאוד תלוי בעוצמת התנור שלכם.


כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר כמעט לגמרי בתבנית. רק אז הופכים על מגש או צלחת, על מנת לשחרר את העוגה מהתבנית.
העוגה נשמרת מצויין בכלי סגור היטב מחוץ למקרר כמעט שבוע.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use