9/12/2020

כדורי אנרגיה טבעוניים מ-5 מרכיבים בלבד

בס"ד

כדורי אנרגייה טבעוניים מטופו חומוס

כשקיבלתי לסיקור את הטופו חומוס החדש של משק ויילר, החלטתי לנסות להכין עם זה משהו מתוק, בריא וטעים, שיתאים גם לטבעונים.
בסופו של דבר החלטתי ללכת על מעין כדורי/חטיפי אנרגיה קטנים וטעימים עם תמרים, שיבולת שועל, סירופ מייפל טהור וכמובן הטופו חומוס.




חטיפי אנרגיה בריאות


 
את המתכון לכדורי האנרגיה האלו הכנתי מ-5 מרכיבים בלבד, ביניהם הטופו חומוס, והם נפלאים לנשנוש בימי הקיץ החמים, מכיוון שמנשנשים אותם קצת אחרי שהם יוצאים מהמקפיא והם מעניקים תחושת קרירות מתוקה בפה.
על הטופו חומוס החדש של משק ויילר כתבתי באריכות בפינת "חדש במדף לראש השנה תשפ"א".



לפני שמתחילים, כדאי לדעת:
* השתמשתי בתמרים לחים "חיאני", פשוט כי הם אמורים להיות נקיים מחרקים. לא אמורה להיות בעיה להשתמש גם בתמרים מזן מג'הול.
*הטופו חומוס אינו מעניק שום טעם לתערובת, אלא אך ורק תוספת יציבות, וכמובן תוספת של חלבון.
* כחטיפי בריאות/כדורי אנרגיה, יכול להיות שלא כולם יאהבו. מדובר בממתק בריאות שמיועד יותר למבוגרים, אך גם לילדים ניתן לנסות עם האופציה בנקודה הבאה.
*ניתן לנסות להמיר את שיבולת השועל לביסקוויטים, וכך ילדים אולי יותר יתחברו לטעם.
*אל תגלו לאף אחד ששמתם בפנים טופו חומוס. זה רק יגרום להם לעקם פרצוף ולא לתת לממתק הזה את ההזדמנות הראויה לו.
*המתכון מתאים לטבעונים והוא ללא אפייה.
*טעמתי את הכדורים לאחר שהם היו בהקפאה ולאחר שהם היו במקרר, ואני חייבת לציין שהכי אהבתי את הקרירות שנשארה להם לאחר ההקפאה, נסו וספרו איך יצא. 



כדור אנרגיה מתמרים, שיבולת שועל וטופו

שלב-שלב איך להכין כדורי אנרגיה מטופו חומוס


המרכיבים ל-12 כדורי אנרגיה טבעוניים:
100 גרם טופו חומוס טבעי, מנוגב בנייר סופג
101 גרם תמרים לחים (משקל ללא גלעינים, כ-6 תמרים קפואים)
בין 3-5 כפות סירופ מייפל טהור
1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה "קוואקר"
קוקוס, לציפוי

אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את הטופו ביחד עם התמרים הלחים הקפואים. ברגע שהכול מעורבב היטב, מוסיפים את הסירופ מייפל ושיבולת השועל ומעבדים שוב ליצירת עיסה אחידה.
שמים קוקוס בצלוחית ומתחילים ליצור את הכדורים: לוקחים מעט מהעיסה ומעצבים לצורת כדור. כל כדור טובלים בקוקוס ומניחים בעטרת נייר.
מעבירים את הכדורים למקפיא ולפני שרוצים לאכול, מוציאים כ-2-3 דקות לפני ההגשה מהמקפיא. מומלץ לאכול כשזה קריר.
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use