בס"ד
איך מכינים עוגת יום הולדת בעיצוב מיקי מאוס? פשוט מאוד! מכינים מלא מאפינס שוקולד אישיים ומעצבים בצורת העכבר המפורסם. המתכון המלא בהמשך הפוסט.
למתכון לעוגת המיקי מאוס מבית דיסני, השתמשתי בבסיס עוגת השוקולד שאני מאוד אוהבת להשתמש בה. מדובר בעוגת שוקולד מאוד עסיסית שניתן להכין איתה מגוון עוגות, החל מעוגת שוקולד פשוטה בציפוי רוטב שוקולד וסוכריות צבעוניות ועד עוגות שכבות מושקעות כדוגמת עוגת יום הולדת לב שהכנתי בעבר.
את המתכון כבר הכנתי מזמן, ולרגל יום ההולדת ה92 של מיקי מאוס, החלטתי סוף סוף למצוא זמן ולכתוב את המתכון הזה. מקווה שתאהבו :-)
עוגת מאפינס מיקי מאוס/מתכון: עם תענוג con delight
מדדתי בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
2 כוסות קמח לבן, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו, מנופה
1 כוס מים
1/2 כוס שמן
3 ביצים L
לציפוי:
3 כוסות שמנת מתוקה
1/2 כוס אינסטנט פודינג בטעם וניל
לקישוט:
עוגיות אוראו מרוסקות
שוקולד מריר
עוגיית אוראו לאף
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות, טורבו.
מערבבים את מרכיבי העוגה היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו. מוסיפים את המרכיבים הרטובים: המים, השמן והביצים ומערבבים היטב. מעבירים לעטרות נייר(נייר מאפינס) - יוצא מעל 30 מאפינס, תלוי בגודל העטרה שבוחרים. נדמה לי שהשתמשתי בגודל 4. אופים עד שקיסם יוצא יבש בסביבות ה-20-30 דקות.
ברגע שהמאפינס מוכנים, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.
בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים את הקצפת ביחד עם האינסטנט פודינג, עד לקבלת קצפת יציבה.
ועכשיו מתחילים בעיצוב מיקי מאוס:
עובדים על משטח עבודה שעליו רוצים להגיש את העוגת מיקי מאוס.
מתחילים לסדר את המאפינס בצורת הראש של מיקי מאוס. אני עבדתי עם ציור של מיקי מאוס ליד, על מנת שאצליח לעצב את העוגה בדיוק כמו הראש של העכבר השובב.
ברגע שסידרתם את המאפינס כמו הפרצוף של מיקי, עכשיו זה השלב לצפות בקצפת. מצפים את המאפינס בקצפת בשכבה אחידה, כך שנראה שיצרנו עוגה אחת גדולה. משתדלים למרוח את הקרם בצורה אחידה וחלקה. הכי נוח למרוח עם מרית (פאלטה) לעוגות.
עכשיו עוברים לקישוט הפרצוף:
מפזרים את עוגיות האוראו על הפרצוף של מיקי, בצורה כזו שיכסו רק את החלקים שאמורים להיות שחורים בפרצוף.
לוקחים עוגיית אוראו ובעזרת רינג חותכים שניים מקצותיה, כך שנקבל מעין אליפסה ליצירת האף של מיקי מאוס. מניחים את האף במקומו, לא נורא אם העוגיה מעט נשברה לכם. גם כך אנחנו נכסה אותה עוד מעט בשוקולד מומס.
ממיסים את השוקולד המריר במיקרו. כמו תמיד, יש להמיס בפולסים של כ-20-30 שניות בכל פעם, על מנת שהשוקולד לא ישרף. ואחרי כל הפעלה, יש לערבב את השוקולד (גם אם לא נראה שיש צורך בכך).
מניחים לשוקולד המומס להתקרר מעט ולאחר מכן מעבירים אותו לשקית זילוף עם חור קטן. מתחילים לזלף את הפרצוף של העכבר. ובנוסף, צובעים את האף בשוקולד מומס. להבלטת הפרצוף של מיקי, ניתן לצייר גם את היקף הפרצוף עם השוקולד המומס בשקית הזילוף (ראו תמונה).
שיהיה בתאבון :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!