11/05/2020

מאפה תלישות פיצה פסטו וגבינה כולל סרטון הכנה

בס"ד

 

מאפה תלישות פיצה פסטו גבינה

אחרי שהכנתי עם הבצק המאוד מוצלח הזה את הרוגלך נוטלה, החלטתי להכין איתו גם מתכון למאפה לחם בריוש תלישות במילוי רוטב פסטו וגבינה.
מה אני אגיד? קשה להפסיק לזלול את הדבר הטעים הזה.


 
מאפה תלישות פסטו גבינה שלב-שלב

מאפה תלישות פיצה צעד-צעד

מאפה תלישות פיצה לאחר התפחה



כמה הערות לפני שמתחילים:

*המאפה הכי טעים באותו יום חם וטרי מהתנור (זהירות לא חם מדי).
*יש לשמור את המאפה במקרר בכלי אטום. לפני שרוצים להגיש, מומלץ לחמם במיקרו ואז הוא חוזר להיות כמעט מושלם כמו ביום הכנתו.
*אני מאוד אוהבת את הרוטב הספציפי הזה של חברת שניידרס הצרפתית - רוטב פסטו Shneider's pesto alla Siciliana (לא פרסומת, אני קונה את הרוטב הזה די בקביעות באושר עד. כמובן בזמן שאין מחסור). לא מצאתם את הרוטב פסטו שהמלצתי? גם רטבים אחרים יעבדו כגון רוטב פיצה. מוזמנים להשתמש בכל רוטב שאתם אוהבים.
*הכנתי את המאפה הזה בסגנון לחם תלישות, אבל כמובן שניתן להכין גם כשבלולים נפרדים.
* אפשר להכין את המתכון בצורה מתוקה? אפשר בכיף למלא בנוטלה או כל ממרח שוקולדי אחר. כבר הכנתי עם הבצק הזה את הרוגלך נוטלה שציינתי למעלה, אז זה בצק שמקבל אליו טעמים מתוקים או מלוחים בשמחה.
*ניתן למלא באיזו גבינה שמעדיפים. ניתן להשתמש במגוררת, ניתן להשתמש ב9%,15%,28%, מוצרלה, קשקבל, צהובה פשוטה ועוד.
*ניתן ללוש את הבצק ידנית, זה פשוט יהיה קצת הרבה יותר עבודה מאשר במיקסר, אבל מעולה באותה מידה.


 מאפה פסטו בריוש מבט מבפנים

 פרוסת מאפה פסטו פיצה מוחזקת ביד



 
מאפה תלישות פיצה פסטו וגבינה/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים
המרכיבים למאפה בתבנית הפטגון (נקראת "משובע" -בעל 7 צלעות- בעברית מסתבר) בערך בקוטר 28 וגובה 6 ס"מ
לבצק:
500 גרם קמח לבן, מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
1/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים L
100 גרם חמאה, מומסת (אין צורך להמיס לגמרי - ראו סרטון)
2/3 כוס חלב

למילוי:
רוטב פסטו סיציליאנה של שניידרס
פרוסות גבינה באחוזי שומן רצויים (כמה שרוצים, אני שמתי 15% כ-3-4 פרוסות), חתוכות לחתיכות קטנות

לציפוי:
1 חלמון ביצה L
1 כף חלב

אופן ההכנה:
מערבבים בקערת מיקסר את הקמח והשמרים. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים, החמאה והחלב ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מעבירים לקערה משומנת ומצפים את הבצק בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומכסים להתפחה של 45-60 דקות. בחורף, זמן ההתפחה עלול להתארך.

ברגע שהבצק מוכן, מעבירים למשטח עבודה ולשים מעט עם הידיים להוצאת אוויר וקבלת כדור בצק עגול. חותכים את הבצק לשני חלקים שווים, כאשר חלק אחד מניחים בצד ואת החלק השני מרדדים לעלה דק ככל הניתן.
מורחים בממרח הפסטו ומפזרים מעל גבינה. מגלגלים לרולדה ואת הרולדה חותכים לשבלולים. את השבלולים מניחים בתבנית האפייה ועושים את אותה פעולה עם החלק השני של הבצק.

כשכל השבלולים נמצאים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כחצי שעה עד 40 דקות.
בינתיים כשהשבלולים בתפיחה, מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

בסיום ההתפחה, מברישים את השבלולים בתערובת הציפוי מהחלמון והחלב ומכניסים לאפייה באמצע התנור ל-30 דקות.
כשהמאפה מוכן, מוציאים מהתנור ומניחים מעט להתקרר ומתחילים לתלוש ולהתענג מכל ביס.

כשצילמתי את סרטון האוכל המצורף, חתכתי את המאפה בכף עץ והחזקתי ביד וזה היה כל כך חםםםם שאין לכם מושג.
יש לשמור במקרר בכלי אטום ולחמם לפני ההגשה במיקרו. בתאבון!

אל תשכחו לתייג ולשתף אותי באינסטגרם או בפייסבוק מהיצירות שלכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use