4/07/2021

עוגת חלת שמרים שוקולדית מושלמת

בס"ד

פרוסת חלת שמרים מלאת שוקולד



הבצק לחלת השמרים שוקולד הזו מבוסס על הבצק לרוגלך הנוטלה המושלמים שלי, אם טרם הכנתם אל תפספסו וליחצו כבר עכשיו על המילים המודגשות למתכון המלא.

ועכשיו, אל תחמיצו את המתכון המושלם הזה לעוגת שמרים המעוצבת לשלוש רצועות, כאשר כל אחת זוכה למילוי שוקולדי טעים ולבסוף הן נקלעות לצמה ומתקבלת עוגת חלת שוקולד כזו טעימה, כזו עסיסית, כזו מיוחדת וכזו מושלמת שלמה אתם מחכים, רוצו להכין!

נחשי בצק לקליעת חלת עוגת שמרים


עוגת שמרים בתבנית לפני התפחה
עוגת שמרים בתבנית לפני התפחה



עוגת שמרים בתבנית לאחר התפחה
עוגת שמרים בתבנית לאחר התפחה



עוגת שמרים בתבנית עגולה עם חור לפני אפייה



בצק השמרים שאיתו השתמשתי הוא מאוד סלחני ונוח לעבודה. עד כה הכנתי אותו בגרסה חלבית עם חלב וחמאה, אך הפעם רציתי להכין את עוגת חלת השמרים בגרסה פרווה, ולכן המרתי את החלב במים ואת החמאה בנטורינה.
אתם יכולים, כמובן, להכין את העוגת שמרים הזו באיזו גרסה שתרצו.

מתקבלת עוגת שמרים זהובה, עסיסית וטעימה עם מילוי שוקולדי ביתי נפלא שנהנים ממנו בכל ביס וביס. בדיוק כמו שעוגת שמרים טובה צריכה להיות, כמות שווה של בצק למלית שוקולד, ואפילו טיפה יותר ממלית השוקולד מאשר הבצק.


עוגת שמרים זהובה ויפה



עוגת שמרים בתבנית אפייה חד פעמית מקרטון



עוגת שמרים עגולה וזהובה במילוי שוקולד




מה כדאי לדעת לפני שעוברים ללמוד איך להכין את עוגת חלת השמרים הזו בבית?
👋 הבצק כאן מאוד קל להכנה, אבל כמו כל בצק שמרים, מיד כשמתחילים לעבוד איתו, יש לתת לו מנוחה קלה בין רידוד לרידוד. 
ככל שתהיו יותר סבלניים ותחכו בין רידוד לרידוד, כך תצליחו לרדד את הבצק דק יותר ולמרוח אותו בשוקולד בדיוק במידה הנכונה.
👋 רוצים להכין את המתכון הזה כרוגלך אישיים? אין שום בעיה! אתם יכולים להכין בדיוק כמו שכתבתי במתכון הזה, כולל מילוי השוקולד הפרווה והטעים, ולהכין רוגעלך אישיים. לעזרה נוספת, מוזמנים לעבור לפוסט שלי של הרוגלך נוטלה ולראות שם איך מילאתי את הרוגלעכים הקטנים.
👋 רוצים למלא במלית אחרת? ניתן, כמובן, למלא בכל מלית אחרת שרוצים, גם בממרחי שוקולד קנויים ומוכנים למיניהם כנוטלה, השחר וכו'.
👋 אני אפיתי בתבנית קרטון עגולה עם חור, אך אם רוצים לאפות בתבנית רב פעמית, לדעתי כדאי לשמן את התבנית היטב-היטב, על מנת שהעוגה לא תדבק לתבנית.
👋 וסתם לידע לשמירת אורך חייו של המיקסר הביתי שלכם - על אף שהמיקסר מגיע עד לעוצמה 10, מומלץ ללוש בצקים רק עד רמה 2-3 ולא יותר. כך המיקסר לא מתאמץ יותר מדי ותוכלו לשמור על המנוע שלו ופעולתו לעוד שנים רבות.



פרוסה עסיסית של עוגת שמרים




עוגת חלת שמרים שוקולד/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לחלת עוגת שמרים אחת בתבנית 22 ס"מ עם חור:
לבצק:
500 גרם קמח לבן, מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
1/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים L
100 גרם מרגרינה או נטורינה, מומסת (אין צורך להמיס לגמרי)
2/3 כוס מים

למלית:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
100 גרם מרגרינה/נטורינה או חמאה לחלבי, מומסת
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:
1 חלמון ביצה L
1 כף מים

להברשה לאחר האפייה:
סירופ סוכר - מים וסוכר בכמויות שוות:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
1.בקערת מיקסר מערבבים את הקמח והשמרים.
2.מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
3.מוסיפים את המרכיבים הנוזליים: הביצים, הנטורינה המומסת והמים ולשים כ-10 דקות על מהירות נמוכה (2).
4.ניתן להעביר את הבצק לקערה אחרת או להשאיר אותו באותה קערה, רק, בכל מקרה, יש לשמן את הקערה והבצק מכל צידיו באמצעות ספריי שמן או שמן רגיל.
5.מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה. ניתן גם להעביר למקרר ללילה ולהתעסק בבצק בבוקר.
6.ברגע שהבצק תפח, מפזרים עליו מעט קמח ולשים אותו קלות להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים בגודלם ומניחים בצד.
7.בזמן שהבצק נח מעט, מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחדיו ומניחים בצד.
8.לוקחים כדור בצק אחד ומרדדים לעלה דק וגדול ככל הניתן.
9. מורחים שליש ממלית השוקולד על כל העלה, ומגלגלים את העלה לרולדה ובסיום צובטים את את קצוות המלבן לרולדה (ראו סרטון). אם רוצים יותר מלית, ניתן להכין כמות גדולה יותר מהמילוי.
10.ממשיכים כך עם שני הכדורים הנותרים.
11.התקבלו 3 נחשים, שאותם מנסים לגלגל עוד קצת, שיהיה יותר ארוכים, אך באותו אורך ככל הניתן.
12.קולעים צמה משלושת החלקים, ואם היא התכווצה יש לגלגל אותה שוב בזהירות, על מנת שתתאים לתבנית שלנו. בסיום, מעבירים לתבנית עגולה עם חור. 
13.סוגרים את הקצוות יחדיו ומכסים במגבת, עד להכפלת הנפח.
14. יש לחמם לפני האפייה את התנור שיהיה מחומם מראש ל-180 מעלות, טורבו.
15.מורחים את עוגת השמרים שתפחה בציפוי הביצה והמים.
16.אופים באמצע התנור כ-45 דקות.
17.בינתיים שהעוגה נאפית בתנור, מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים בסיר את הסוכר והמים, רק עד שהסוכר נמס. עניין של כמה דקות ממש. ניתן, כמובן, להכין את הסירופ סוכר גם ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור ולמרוח אותו כשהוא חם על העוגה החמה.
18.כשהעוגה יוצאת מהתנור, מורחים עליה את סירופ הסוכר ומחכים שתתקרר מספיק כדי שניתן יהיה להנות מחתיכת עוגת שמרים טרייה וטעימה.
19.בתאבון ובהצלחה! אם הכנתם, תייגו אותי באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שלי.

אין תגובות:

פרסום תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use