ראיתי סרטונים שרצים ברשת על הכנת ארטיק עם עוגיות של אוראו וחלב שמקפיאים יחדיו, אבל רציתי לשדרג את הרעיון הזה ואף להפוך אותו לכזה המתאים גם למי שמחפש מתכון פרווה או למי שטבעוני וברוך השם התקבל ארטיק שוקולד מושלם! כזה טעים וכזה קל הכנה שאתם פשוט חייבים להכין!
כידוע עוגיות אוראו הן טבעוניות, אז החלטתי להיצמד לקו הפרווה והטבעוני והשתמשתי בחלב קוקוס. לחלב החלטתי להוסיף ממרח שוקולד פרווה וטבעוני חדש שקיבלתי להתנסות של חברת אחוה שעליו כתבתי בפינת חדש במדף מספר 50 ובשילוב עם העוגיות יצא תענוג אמיתי!
אחרי שהקפאתי את כל העסק הזה, ציפיתי בציפוי שוקולד ו-וואוו, אתם פשוט לא מבינים. לא צריך מכונת גלידה להכנת הארטיק הזה, לא צריך חלב מרוכז ולא שום מוצרי חלב, אז לכו תכינו למשפחה ולחברים ותגישו עם תענוג :-)
ארטיק שוקולד מ-5 מרכיבים/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
1/2 כוס קרם קוקוס (99.9% קוקוס, ללא מים) או שמנת מתוקה
2 כפות ממרח בטעם שוקולד פרווה של אחוה או כל ממרח שוקולד אחר
2 שרוולי עוגיות אוראו (שבכל אריזה יש 4 עוגיות)
2 מקלות ארטיק
לציפוי:
כ-60-70 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
ככף שמן קנולה או שמן ניטרלי אחר
אופן ההכנה:
1.מערבלים במיקסר את קרם הקוקוס והשוקולד יחדיו בקערה, רק עד שאחיד.
2.משאירים את העוגיות בתוך האריזות שלהם ומרסקים. זהירות לא להרוס את השקית.
3.פותחים צד אחד של השקית ויוצקים אליה מחצית מתערובת קרם הקוקוס.
4.מכניסים מקל ארטיק לתוך השקית באמצעה ומניחים בכוס ולמקפיא לפחות ל-4 שעות.
5.כעבור 4 שעות, מכינים קודם את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמן יחדיו, בפולסים. מפעילים פעם אחת 30 שניות, מערבבים היטב ושוב פעם 30 שניות ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
6.מעבירים את הציפוי לכוס קטנה ומניחים לו להתקרר כמה דקות. רק אז מוציאים את הארטיקים מהמקפיא וטובלים בשוקולד.
7.אם רוצים ציפוי פציח כמו בארטיקים מהסופר, יש להשתמש במקום השמן בחמאת קקאו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!