מתכון לעוגת לימון מלימונים טריים ללא מוצרי חלב וללא ביצים שמכינים בקלות ובמהירות עם ציפוי אייסינג לימון נפלא ומרענן.
את המתכון לעוגה ראיתי במגזין האוכל של BBC Good Food של חודש ינואר 2018. המתכון הוא במקור של קוראת בשם קייטי סידונס. החלטתי להכין את המתכון כמעט כמו שהוא, למעט שינויים ממש ממש קטנים. יצאה עוגה לימונית נפלאה וטעימה שתהיה מעולה לשבתות, חגים וגם לצאת צומות כיום כיפור, י"ז בתמוז ועוד.
העוגה מושלמת למי שמחפש עוגת פרווה טובה, למי שטבעוני ולמי שאוהב לימונים :-) . את העוגה הכנתי בתבנית אינגליש קייק שבתוכה שמתי את ניירות האפייה של הנמל עליהם סיפרתי לכם בכתבה על זוכי פרסי Bravo לשנת 2021.
ניירות האפייה היו מאוד נוחים לשימוש ובמיוחד הם היו מעולים לאחר האפייה, כשרציתי לצפות את העוגה ולא רציתי שהזיגוג ינזול מהתבנית.
עוגת לימון פרווה טבעונית/מתכון: Katie Siddons עם שינויים ממש קלים שלי - "עם תענוג Con Delight"
מדידות לפי שקילה ולפי כפיות אוניברסליות
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
275 גרם קמח לבן
200 גרם סוכר לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 לימון טרי
100 מ"ל שמן קנולה או שמן צמחי ניטרלי אחר
170 מ"ל מים
לזיגוג:
150 גרם אבקת סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2.מניחים בתבנית האינגליש קייק את נייר האפייה המותאם לתבנית.
3.מערבבים את הקמח עם הסוכר ואבקת האפייה.
4.לוקחים את הלימון השלם ומגרדים את הלימון לתוספת גרידת לימון לתערובת הקמח ומערבבים היטב.
5.חותכים את הלימון לחצי וסוחטים חצי ממנו לתערובת הקמח.
6.מוסיפים את השמן והמים ומערבבים היטב.
7.מעבירים לתבנית האפייה ואופים באמצע התנור כ-45 דקות או עד שקיסם המוכנס לעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
8.מניחים לעוגה להתקרר לגמרי בתוך התבנית.
9.מערבבים את אבקת הסוכר עם המיץ של מחצי השני של הלימון. אם הזיגוג דליל מדי, יש להוסיף עוד אבקת סוכר. מומלץ להוסיף את מיץ הלימון לאט לאט ולערבב אחרי כל הוספה, עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
10.יוצקים את הזיגוג על העוגה ומניחים לו להתייצב לגמרי.
11.שומרים במקרר בכלי אטום עד לפחות שבוע ובתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!