ברגע שקיבלתי את נקניקיות העוף של יחיעם לסיקור, עליהם כתבתי לכם בפינת חדש במדף מספר 50 , ידעתי שאני חייבת להכין איתן משהו שונה מהרגיל. לא סתם נקניקיות מחוממות במחבת, בתנור, במיקרו או על המנגל.
אז מצאתי מתכון מושלם לנקניקיות המסודרות על שיפוד בצורת סולם, משוחות ברוטב אדום מתקתק וטעים.
מצאתי את המתכון לנקניקיות עם רוטב עגבניות אדום במגזין אוגוסט 2018 של bbcgoodfood, אבל המתכון הכיל כמויות גבוהות של סוכר ולכן החלטתי להפוך אותו לשפוי יותר. בנוסף, החלפתי והשמטתי עוד כמה מרכיבים מהמתכון המקורי, ויצאו נקניקיות משוחות ברוטב אדום מתקתק טעימות ופשוט כיפיות לאכילה, בין אם זה בבית בהכנה על מחבת פסים או בחגיגות על האש על המנגל עם חברים ומשפחה ביום העצמאות, חול המועד או כל זמן בילוי אחר.
נקניקיות ברוטב/מתכון: עם תענוג con delight, מבוסס על מתכון של bbcgoodfood עם שינויים רבים
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
לרוטב:
1/2 כוס קטשופ מופחת סוכר
1/2 כוס מחית עגבניות
1 כף חומץ
1 כף סוכר חום
1 כפית אבקת שום גבישי
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שמן
נקניקיות
אופן ההכנה:
1.מערבבים את מרכיבי הרוטב בסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 דקות, מדי פעם מערבבים.
2.משפדים את הנקניקיות בשיפודים משני צדיהן, כשש נקניקיות בכל סולם. כך שמתקבל מעין סולם נקניקיות (ראו תמונות). אם משתמשים בשיפודי עץ על מנגל, יש להשרות את השיפודים במים לפני השימוש (לפחות 15 דקות).
3.מבשלים את הנקניקיות על מחבת פסים חמה(פלאנצ'ה) או על המנגל, משני הצדדים, עד שהנקניקיות חמות ומקבלות צבע.
4.ברגע שהנקניקיות חמות וקיבלו קצת פסים מהמחבת או נצרבו יפה במנגל, מורחים מהרוטב והופכים על הצד השני ומורחים ברוטב.
5.מניחים לרוטב להתחמם כדקה והופכים לחימום לדקה נוספת. ניתן לחזור על הפעולה שוב.
6.בסיום, לפני ההגשה, מורחים מהרוטב ומגישים מגישים חם (זהירות) ובתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!