12/19/2021

מתכון לאורז ברוקולי לצד קציצות הטופו והירקות של משק ויילר

בס"ד

קציצות כתומות משק ויילר עם אורז ברוקולי



קיבלתי להתנסות את קציצות הטופו והירקות הקפואות החדשות של משק ויילר, יצרנית הטופו מהמובילות בישראל, ומאחר ומדובר בקציצות טבעוניות, הגשתי לצידן אורז ברוקולי טבעוני כזה טעים, ליצירת ארוחה שלמה בריאה ופשוט מעולה.

קציצות טופו וירקות של משק ויילר



הקציצה של משק ויילר היא הקציצה הטבעונית הראשונה מסוגה בישראל. הקציצות מכילות טופו וירקות והן אינן עוברות ייבוש של חומרי הגלם, כך שמקבלים מוצר שהוא טרי וטבעי יותר ופחות מעובד.
מחקרים מצאו שצריכה של פירות וירקות (5-7 מנות ביום), תורמת להגנת הגוף מנזקים של קרינה, זיהומים, דלקות ועוד, ולכל צבע של פרי וירק יש משמעות בריאותית שונה.
הקציצות החדשות של משק ויילר עשויות מטופו וירקות במגוון צבעים, ובכך מאפשרות להנות מהמרכיבים הבריאותיים שיש בירקות השונים בביס אחד.


קציצות טופו וירקות סגולות של משק ויילר לאחר הכנה עם פסי צריבה



קציצות הטופו והירק של משק ויילר מגיעות באריזה במשקל 400 גרם, טבעוניות, כשרות פרווה בהשגחת הרבנות מגדל העמק ובד"צ בית יוסף  וניתן למצוא אותן ב-3 טעמים:
קציצה סגולה מטופו וסלק - הקציצה הסגולה מכילה אנתוציאנינים שהינם נוגדי חמצון חזקים, המסייעים בהאטת תהליך ההזדקנות ועשויים לעזור בהפחתת הסיכוי ללקות בסרטן ובמחלות לב. ב-100 גרם קציצה סגולה תמצאו 175 קלוריות, 9.2 גרם שומן שמתוכם 1.5 גרם שומן רווי, 370 מ"ג נתרן, 12 גרם פחמימה שמתוכן 0.9 גרם סוכרים , 5 גרם סיבים תזונתיים 8.6 גרם חלבון, 138 מ"ג סידן וללא כולסטרול.

הקציצה מורכבת מ: טופו (45%) [מים, פולי סויה לא מהונדסים גנטית, מגביר חוזק {קלציום כלוריד}], סלק (32%), בצל (11%), תפו"א משוחזר (שבבי תפו"א, מים), שמן צמחי (סויה), רכז תפוחים, קצח, מלח, תבלינים (שום, פלפל שחור, קארי וכמון), מייצבים (מתיל תאית, קרגינן), תמצית שמרים.



קציצות כתומות של משק ויילר עם פסי צריבה



קציצה כתומה מטופו, בטטה, גזר ודלעת - הקציצה הכתומה מכילה קרטנואידים, המהווים מקור לוויטמין A שהינו חיוני לראייה. הם עשויים לעזור בחיזוק המערכת החיסונית והגנה על הגוף מסרטן. ב-100 גרם קציצה כתומה תמצאו 152 קלוריות, 8.1 גרם שומן, מתוכו 1.3 שומן רווי, 360 מ"ג נתרן, 8.6 גרם פחמימה, מתוכה 0.6 גרם סוכרים, 4.1 גרם סיבים תזונתיים, 9.3 גרם חלבונים, 122 מ"ג סידן וללא כולסטרול.

הקציצה הכתומה מורכבת מ: טופו (45%) [מים, פולי סויה לא מהונדסים גנטית, מגביר חוזק {קלציום כלוריד}], גזר (23%), בטטה (20%), בצל (6%), תפוח אדמה משוחזר (שבבי תפו"א, מים), שמן צמחי (סויה), רכז תפוחים, שורש ג'ינג'ר, מלח, תבלינים (שום, פלפל שחור, קארי), מייצבים (מתיל תאית, קרגינן), תמצית שמרים.

קציצה ירוקה מטופו, קישוא, אפונה וברוקולי - הקציצה הירוקה מכילה כלורופיל העשוי להפחית את הסיכון לסרטן, ובנוסף מכיל כמות רבה של סידן וסיבים תזונתיים. ב-100 גרם קציצה ירוקה תמצאו 126 קלוריות, 7.2 גרם שומן, מתוכם 1.2 שומן רווי, 360 מ"ג נתרן, 1.3 גרם פחמימה, מתוכה 1 גרם סוכרים, 7.3 גרם סיבים תזונתיים, 10.4 גרם חלבונים, 137 מ"ג סידן וללא כולסטרול.

הקציצה הירוקה מורכבת מ: טופו (45%) [מים, פולי סויה לא מהונדסים גנטית, מגביר חוזק {קלציום כלוריד}], קישוא (20%), ברוקולי (12%), אפונה (6%), בצל (6%), תפוח אדמה משוחזר (שבבי תפו"א, מים), שמן צמחי (סויה), רכז תפוחים, מלח, תבלינים (שום, פלפל שחור), מייצבים (מתיל תאית, קרגינן), תמצית שמרים.



קציצות טופו כתומות משק ויילר


אילן ספריאל, שותף במשק ויילר, אמר  כי: "קציצות הירק של משק ויילר הן קונספט מנצח של שני מרכיבים בריאים - טופו וירקות והן מהוות פתרון טעים, בריא ונוח גם לחובבי טופו וגם לאלה שרוצים לאכול טופו אבל לא ממש יודעים מה לעשות איתו. כל מה שנותר לצרכן הוא לחמם את הקציצות בתנור או במחבת והוא מקבל ארוחה טבעונית מלאה ובריאה במינימום מאמץ".
משק ויילר מייצר טופו משנת 1994, ובשנה האחרונה השיקו את טופו החומוס ממנו הכנתי מתכון טעים וכיפי לכדורי אנרגיה.


אז מה חשבתי על הקציצות של משק ויילר?
בינתיים יצא לי לנסות שניים מתוך שלושת הטעמים של הקציצות - הקציצות הכתומות והקציצות הסגולות.
הכנת הקציצות מאוד פשוטה וקלה. ניתן להכין במחבת או בתנור, אך אני החלטתי לשלוף את המכשיר שהכי זמין ונוח לי לשימוש - טוסטר לחיצה - והכנתי בו. השימוש בטוסטר העניק לקציצות פסי צריבה יפים.
ואיך הטעם של הקציצות? לא ידעתי למה לצפות, והופתעתי ממש לטובה. שתי הקציצות מאוד טעימות! במיוחד, אהבתי את הקציצה הכתומה שהייתה פשוט מושלמת.

כאמור, את הקציצות הגשתי לצד אורז ברוקולי ביתי וטבעוני שמחכים ממש בקלות ובמהירות, ולצד קציצות הטופו ירקות מקבלים יופי של ארוחה בריאה וטעימה-טעימה.


ברוקולי קפוא לאחר בישול, מעוך לפירה


ברוקולי מעורבב עם אורז מבושל


קציצות טופו כתומות מוגשות לצד אורז ברוקולי


קציצות סגולות סלק מוגשות על מצע אורז ברוקולי


קציצות סגולות משק ויילר על מצע אורז ברוקולי



אורז ברוקולי/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
אופן ההכנה:
2 כוסות אורז פרסי
1 כפית מלח, או לפי הטעם
פלפל שחור, לפי הטעם
4 כוסות מים

שקית ברוקולי קפוא (אני השתמשתי באריזת 1 קילו, אפשר פחות)
1 כף שמן זית

להגשה עם קציצות טופו וירקות של משק ויילר

אופן ההכנה:
1.בסיר שמים את מרכיבי האורז: אורז, מלח, פלפל ומים ומביאים לרתיחה.
2.ברגע שרותח, מבשלים על אש נמוכה עם מכסה כ-15-20 דקות.
3.בינתיים, בסיר נפרד מבשלים את הברוקולי בלי מים על אש גבוהה עד שהוא רך, כ-15-20 דקות. הברוקולי קפוא, ולכן הוא יוציא מים במהלך הבישול. במידה ואתם ממש חוששים, הוסיפו ממש מעט מים והמשיכו לבשל.
4.בסיום בישול האורז, מכבים את האש ומשאירים סגור לעוד 5 דקות.
5.בסיום בישול הברוקולי, מועכים למעין פירה ברוקולי.
6.מוסיפים את האורז לברוקולי, וגם את כף שמן הזית ומערבבים היטב.
7.בודקים תיבול ומגישים לצד קציצות הטופו והירק.
*את קציצות הטופו והירקות של משק ויילר ניתן להכין כמו שכתוב על האריזה שלהן במחבת או בתנור, או לעשות כמו שאני עשיתי בטוסטר לחיצה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use