9/09/2020

רוטב-שום דבש ותבליני נפטון במתכונים לחגי תשרי

בס"ד


מארז תבלינים של נפטון



תבליני "נפטון" מציעים תערובות תיבול ורוטב שום-דבש לחג טעים כולל מתכונים לפילה סלמון בשום-דבש וניוקי בתיבול פלפל לימון.

לרגל חגי תשרי, קיבלתי לסיקור מארז מפנק של תערובות תיבול ורוטב מבית נפטון. במארז קיבלתי רוטב שום ודבש, תיבול פילדלפיה, תיבול תערובת פלפל לימון ותערובת טוסקנה.





רוטב שום דבש ותבלינים של נפטון



חברת נפטון הינה חברה המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים\ תערובות תיבול, ממרחים ורטבים. וכבר יצא לי לא פעם להשתמש במוצרי נפטון, כמו למשל במתכון הזה לפרגיות פילדלפיה או במתכון המושלם הזה לעוף בתנור תוך שעה


הפעם אני משתפת אתכם בשני מתכונים באדיבות החברה (לא ניסיתי אותם), לרגל ראש השנה וחגי תשרי.
אך לפני שנגיע למתכונים, קצת מידע על התבלינים והרטבים:
רוטב השום ודבש של נפטון מכיל מלח, מלח לימון, שום, דבש, רוטב עגבניות ועוד. והוא מתאים למרינדות ולבישול.


תערובת הפלפל לימון מכילה פלפל שחור ולימון, בדיוק למי שאוהב שילוב של טעם חמוץ-חריף. התערובת אופיינית לדרום אפריקה ומתאימה במיוחד לעוף, בשר, דגים, אורז, ירקות מבושלים וסלטים.


תערובת פילדלפיה מכילה פפריקה, גרגרי חרדל, שום, פלפלים, כמון ועוד. תערובת הפילדלפיה מקורה בניו אורלינס שבארה"ב. היא בעלת ניחוח ארומטי וטעם מתקתק פיקנטי.
התערובת מתאימה לתיבול עוף, בשר, תפו"א, דגים, פשטידות, ירקות בתנור, אורז ועוד.

המוצרים כשרים פרווה, בהשגחת הבד"ץ ירושלים העדה החרדית והרבנות הראשית באר שבע.
מחיר תערובות התבלינים נע בין 9.90-12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 100-150 גרם).
מחיר רוטב השום-דבש: 10.90-13.90 ש"ח (לבקבוק במשקל 360 גרם).
ניתן להשיג את מוצרי נפטון ברשתות השיווק השונות כחצי חינם, סופר ברקת, יינות ביתן ועוד.

המתכון הראשון הוא לפילה דג סלמון ברוטב שום-דבש של נפטון, והמתכון השני הוא מתכון לניוקי בתיבול של תערובת פלפל הלימון של נפטון.

לפילה סלמון בשמן זית ורוטב שום-דבש
מרכיבים:
קילו וחצי פילה סלמון
2 כפות שמן זית
1 כפית שמן זית
1 בקבוק רוטב שום דבש נפטון
1 כף רוטב סויה נפטון
1 כף חמאה או מרגרינה, רכה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, חוץ מכפית שמן הזית. מורחים את נתחי הדג בתערובת, מניחים בקערה עם התערובת ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
מחממים מחבת כבדה וטובה, וברגע שהיא חמה מוסיפים את כפית שמן הזית ואת נתחי הדג עם העור כלפי מטה (גם במידה והעור הוסר, לשים את הצד שהיה בו עור למטה).
מטגנים כ-5 דקות מצד אחד, הופכים ומטגנים עוד 3 דקות בדיוק. ניתן להגיש את המנה בטמפרטורת החדר. במידה ומעוניינים לחמם את האוכל אח"כ, יש לטגן 4 דקות בצד אחד ו-2 דקות בצד שני, על מנת שהדג לא יתייבש.
*במידה והמחבת קטנה מדי, לחלק לסבבים, כל פעם 2-3 נתחים בכל סבב.
**מומלץ להגיש לצד שעועית ירוקה עדינה חלוטה המתובלת במעט פלפל שחור גרוס של נפטון.

מתכון לניוקי בתיבול תערובת פלפל לימון
מרכיבים:
2 אריזות ניוקי קפוא, טרי או בואקום
1 בצל, פרוס או 8 יחידות בצל ירוק (רק הלבן), חתוך לחצי ופרוס
4-5 כפות שמן זית
1 כף שטוחה פלפל לימון נפטון
1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים במחבת
עלי בזיליקום, חתוכים לאורך

אופן ההכנה:
מכינים את הניוקי לפי ההוראות על גבי האריזה ומניחים בצד.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הניוקי לתערובת ומטגנים ביחד עם הבצל. מוסיפים את תערובת הפלפל לימון ומערבבים בעדינות.
מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל מאגוזי המלך הקלויים ועלי הבזיליקום.
**ניתן להגיש בארוחה חלבית ולשדרג בהוספת כף חמאה לסוף הטיגון ובהגשה עם גבינת פרמז'ן מגוררת.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use