בס"ד
מימים ימימה אנחנו היהודים אוכלים דגים בסעודות שבת. בין אם זה כמנה ראשונה, עיקרית או מסתבר שאפילו אחרונה כקינוח.
אז אני לא חושבת שאוכל להתייחס אי פעם לדגים כקינוח, מצד שני מעולם לא חשבתי שמי חומוס יהפכו לקינוח, אז...
בכל מקרה, את המתכון הזה לדגי דניס שלמים ברוטב עגבניות, כדאי לכם מאוד לשמור.
הסיבות לאכילת דג בשבת הן מאוד מגוונות, החל מעונג שבת ועד שהדגים לא היו בחטא עץ הדעת.
משפט יפה ששמעתי הוא "האוכל דג ביום דג ניצל מדג". הרבה דגים, אה? אז ההסבר הוא כזה:
"האוכל דג ביום דג=שביעי (בגימטריא ד=4,ג=3 סה"כ 7, יום השביעי=שבת) ניצל מד"ג (קיצור של דין גיהנום".
את המתכון לדגי דניס, המוכנים על הכיריים, הגשתי כמנה ראשונה. אין צורך לתת לכל אחד דג שלם, למרות שבהחלט אפשר להגיש דג שלם לכל סועד אם מדובר בארוחה עיקרית.
אני, אישית, מאוד אוהבת את הדגים השלמים כקרפיון,דניס וכו'. הבעיה בדגים שלמים זה העצמות. במיוחד בקרפיון.
אם טעמתם גפילטע פיש ולא אהבתם, דעו שמדובר בדג קרפיון טחון. אבל, יש הבדל של שמיים וארץ בין דג הקרפיון השלם לאחיו הטחון.
הקרפיון הוא הדג עם הכי הרבה עצמות, כמעט בכל ביס יש עצם. הוא טעים טעים טעים, וניתן בהחלט להשתמש במתכון הזה עם דגי קרפיון.
מי שמעדיף פחות עצמות, ילך על דג הדניס. עדיין יש בו עצמות, אך הרבה פחות.
דגים שלמים זה מאכל שאני אישית מעדיפה לאכול בידיים ולא במזלג. כמה שאפשר, למצוא את העצמות לפני שהן נכנסות לפה.
שמעתי סיפורי זוועה על אנשים שנתקעה להם עצם בגרון, אז מאוד מומלץ להיזהר ולאכול עם הידיים או נורא בזהירות.
את המתכון הכנתי עם תבלין תיבול דג מבושל של חברת נפטון שסיפרתי לכם עליו בחדש במדף מספר 41.
דגי דניס שלמים ברוטב אדום/מתכון: עם תענוג con delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
2 דגי דניס שלמים במשקל 450 גרם סה"כ, שטופים*
2 גזר גדול, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 בצל, חתוכים לקוביות קטנות
כ-1 כף שמן זית
1 קופסת רסק עגבניות 100 גרם
1 כף תערובת לתיבול דג מבושל של "נפטון"
מעט פלפל שחור
כ-1/2 כפית מלח או לפי הטעם
1 כוס מים
*אני משתמשת בדגים שמגיעים חצויים לאורך הבטן ונקיים מבפנים.
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כ-5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את רסק העגבניות, תיבול הדג, המלח והפלפל ומערבבים. מטגנים כדקה-דקה וחצי ולאחר מכן מוסיפים מים ומערבבים.
מוסיפים את דגי הדניס. מכניסים מהרוטב לתוך בטן הדג ומצפים את הדג גם בחלק העליון. מביאים לרתיחה וברגע שרותח, מנמיכים את האש לאש בינונית-נמוכה. מכסים במכסה ואם אין אז בעיגול נייר אפייה ומעל נייר אלומיניום (מומלץ שנייר האלומיניום לא יגע באוכל, שלא יפלוט אליו חומרים לא ידידותיים).
מבשלים כ-15-20 דקות, עד שהדג מוכן. לפני סוף הבישול בודקים תיבול ואל תשכחו לדאוג לכם לחלה בצד לטבול ברוטב, כי זה טעים!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!