בס"ד
מפעל משומשו, צילום עמית שטראוס |
חברת Vgarden, בבעלות קיבוץ גן-שמואל וחברת הדר-פוד, נמצאת במגעים מתקדמים להקמת כמה מוקדי ייצור עולמיים עם מפעל הגבינות הטבעוניות של מותג "משומשו".
החברה מתעתדת להקים 4 מוקדי פעילויות ברחבי העולם, ביניהם גם באוסטרליה.
גבינות משומשו צילום: גיא צורף |
חברת הגבינות הטבעוניות הישראלית ביחד עם שותף מקומי באוסטרליה, שהינו המותג הטבעוני המוביל ביבשת, יקימו מפעל חדש לייצור מוצרים טבעוניים בהשקעה כספית של כ-15 מליון ש"ח.
כיון, מוצרי חברת Vgarden מופצים ברחבי אוסטרליה על ידי אותו שותף עסקי לרשת הקמעונאית הגדולה ביבשת. ובמסגרת ההסכם בין השניים, יוקמו קווי ייצור למוצרי וי-גארדן, בשימוש חומרי גלם שחלקם מיוצרים במפעל החברה בקיבוץ גן שמואל.
מחלקת המחקר והפיתוח של חברת Vgarden מפתחת מוצרים טבעוניים יעודיים לטעם הקהל המקומי באוסטרליה ובשווקים נוספים כדוגמת צ'דר, גבינת שמנת, חמאה, וגם נקניקים טבעוניים ותחליפי בשר.
מוצרי חברת וי גארדן נמכרים בישראל תחת מותג "משומשו". בעלי המניות של החברה הם קיבוץ גן-שמואל וחברת הדר פוד טכנולוג'י, האחראית על פיתוח המוצרים. מנהלי החברה הם אייל אדוט מקיבוץ גן-שמואל ועומר אליאב.
מוצרי החברה אינם כוללים חומרים משמרים, לא מכילים סויה, ללא גלוטן, ללא לקטוז או כל אלרגן אחר.
הקמת המפעל באוסטרליה מהווה חלק מרכזי באסטרטגיית ההתפתחות והצמיחה של החברה, הכוללת הקמת 4 מוקדים ברחבי העולם: אסיה, אירופה וצפון אמריקה.
בנוסף לייצוא מוצרי החברה לאוסטרליה, חברת וי גארדן מייצאת את מוצריה גם למדינות כהולנד, יון, סין, רוסיה, גרמניה, קנדה, אנגליה והונג קונג, ובשנה הקרובה תכנס גם לשוק האמריקאי.
חברת וי גארדן החלה במגעים להנפקה בבורסה, ולקראת הגיוס החברה החלה בהכנות במטרה להנפקה כבר בתחילת שנת 2021.
קיבוץ גן-שמואל החליט להשקיע בתחום התחליפים לגבינה ובשר, בעקבות מגמת הטבעונות ההולכת וגדלה בעולם והמודעות לצריכת מזון בריא.
מוצרי החברה משווקים בחנויות וברשתות המזון הגדולות, אך הביקוש למוצרים מגיע גם מלקוחות פרטיים, מהתעשייה ומהשוק המוסדי כבתי מלון, חברות קייטרינג, בתי קפה ומסעדות ועוד.
וממש בקרוב, ברבעון הראשון של שנת 2021, יושקו מוצרים חדשניים ומפתיעים כחמאה טבעונית מופחתת שומן וקו מוצרי מאפה תחת המותג "משומשו".
מותג משומשו הושק בשנת 2016 ומאז הוא רק הולך וגדל ברוך השם, עד שהוחלט להעביר את המפעל מבית שמש לגן שמואל. ב-2018 נחנך המפעל החדש העומד על שטח של 800 מ"ר ועם השקעה של כ-10 מליון ש"ח.
בעקבות הצמיחה המהירה של המותג, בחודשים הקרובים המפעל צפוי להתרחב וירכש מיכון עוד לפני סוף שנת 2021. זאת על מנת לאפשר עמידה בקצב הייצור ההולך.
יצא לי כבר כמה פעמים להתנסות במוצרי משומשו והייתי מאוד מרוצה מהם. כך למשל תוכלו לראות את המתכון המושלם שהכנתי לעוגת גבינה נוטלה טבעונית, למתכון למעין זאפיקנקה, מאפה גבינה והמבורגר טבעוני.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!