בס"ד
התחשק לי להכין משקה מתוק וטעים שיהיה גם מאוד מרשים. אז החלטתי ללכת על הכנת משקה שוקולד לבן עם מראה חד קרן ויצא פשוט יפהפה, וכמובן טעים.
לפני שחוזרים ללימודים, בין אם זה במתכונת בית ספרית רגילה, קפסולות, או בצורה מקוונת בלמידה מרחוק, תמיד טוב להתפנק במשהו טעים שמכינים בקלי קלות.
ראיתי ברחבי האינטרנט שמכינים משקה שוקולד לבן משילוב של חלב ושוקולד, והחלטתי לעשות את השילוב הזה לפי הכמויות שנראו לי.
משקה השוקולד הלבן חד קרן הוא בעצם משקה על טהרת השוקולד הלבן. משקה החד קרן מורכב מחלב ושוקולד לבן בתוספת קישוטי שוקולד לבן, מרשמלו וקצפת ממותקת.
אומנם כיוונתי כאן למשקה חד קרן, אבל אפשר למכור את זה גם כמשקה סנורקה מהמומינים, מה אתם חושבים?
בכל מקרה, מתקבל משקה יפה, מתוק וטעים!
את הצבעוניות של משקה החד קרן הוספתי באמצעות המוצרים של Quality Sprinkles הבריטית, שעליהם סיפרתי לכם כבר כמה פעמים בעבר.
בין המתכונים שהשתמשתי במוצרים של החברים, תוכלו למצוא מתכון מושלם למגנום וניל עוגיות ביתי, מתכון לדונאטס ללא שמרים עוגתיים ונפלאים, מתכון לעוגת אנה, אלזה ואולאף מרשימה מ"לשבור את הקרח" ועוד ועוד.
הפעם השתמשתי באבקת הפיות של חברת Quality Sprinkles בצבעי זהב, אדום וסגול.
אני מאוד אוהבת את העובדה שיש להם כל כך הרבה מוצרים שהם גם כשרים (OU) וגם ללא צבעי מאכל מלאכותיים.
כמו כן, האבקות הצבעוניות האכילות והמנצנצות (שאני אוהבת לקרוא להן אבקת פיות), מתאימות גם לטבעונים, הן ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן, ללא אגוזים, ללא מוצרי חלב, ללא שומן מוקשה, ללא טעמים מלאכותיים, ללא ממתיקים מלאכותיים והם לא עברו הנדסה גנטית (Non-GMO).
כמה הערות לפני שמתחילים:
* אני הכנתי את משקה החד קרן כמנה אחת גדולה, אך כמובן שניתן להכין במנות אישיות קטנות ולכבד כמה שיותר אנשים.
מה גם שככה המתכון נהפך לקצת פחות שחיתותי, מכיוון שמתחלקים בקלוריות עם יותר אנשים.
* אחרי שהכנתי את המשקה, נתתי למשקה להתקרר. ברגע שהמשקה התקרר, העברתי אותו לכוס ההגשה. היה נראה לי שצריך עוד נוזלים, אז הוספתי חלב סתם כך.
בסופו של דבר התברר שהוספתי יותר מדי חלב, כי ברגע שזילפתי את הקצפת, המשקה התחיל לעלות על גדותיו. אז ממש אין צורך להוסיף עוד חלב. הטעם עדיין היה מאוד טעים, גם לאחר הוספת החלב הנוסף.
*הכנת משקה חד קרן יכולה להיות פעילות משפחתית נהדרת עם הילדים בזמן החופש או חלילה סגר. תנו לכל ילד לקשט את הקצפת שלו בסוכריות צבעוניות, מרשמלו ושוקולדים ויש לכם חגיגה אמיתית.
* אין עוד מישהו שיחלוק איתכם את המשקה? פשוט תחלקו את הכמויות.
*חד קרן זקוק לקרן זהובה ויפה. אני השתמשתי בתבנית זנב בת ים מסיליקון ליצירת הקרן. אין לכם תבנית סיליקון מתאימה? פשוט זלפו עם שקית זילוף שוקולד לבן מומס בצורת קרן על נייר אפייה ותקפיאו.
*מהקצפת שהכנתי נשאר לי עודף. מהעודף ניתן לזלף על עוגות, משקאות קפה ושוקו אחרים או ,אם רוצים, פשוט להכין חצי מהכמות הרשומה במתכון.
משקה חד קרן שוקולד לבן/מתכון: עם תענוג con delight
מדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
להכנת קרן החד קרן:
תבנית סיליקון זנב בת ים
כ-40 גרם שוקולד לבן
למשקה:
כ-1/2 1 כוסות חלב
50 גרם שוקולד לבן
לציור העיניים של החד קרן:
כ-20 גרם שוקולד מריר
לקצפת:
1 כוס שמנת מתוקה
כ-2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
מרשמלו לאוזניים
אבקת פיות בצבע זהב של Quality Sprinkles
אבקת פיות בצבע אדום של Quality Sprinkles
אבקת פיות בצבע סגול של Quality Sprinkles
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הקרן של החד קרן:
ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן. יש להמיס בזהירות רבה, על מנת לא לשרוף את השוקולד. אחרי הפעלה של 20-25 שניות, לעצור ולערבב את השוקולד ולהמשיך עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
כשהשוקולד נמס, מעבירים לתבנית זנב בת הים. רק לחלק העליון בלי הסנפיר (ראו סרטון או תמונה). דופקים קלות את התבנית על השיש, על מנת להוציא בועות שאולי נתקעו ומעבירים למקפיא.
מכינים את המשקה:
מחממים את החלב במיקרו כ-2-3 דקות. מכניסים פנימה את קוביות השוקולד הלבן ומכסים. מניחים לקוביות השוקולד להינמס בפנים.
כעבור כ-2 דקות, פותחים ומערבבים היטב. במידה והשוקולד לא נמס, ניתן להכניס את כל התערובת למיקרו לעוד כמה שניות.
בסיום, מניחים לתערובת להתקרר.
מכינים את העיניים של החד קרן:
לוקחים את כוס ההגשה שלנו ומכניסים למקפיא. זה נועד, על מנת שנוכל לזלף את העיניים יחסית בקלות, בלי שהם יתחילו לנזול לצדדים.
ובינתיים כשהכוס במקפיא, ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל. שוב, חשוב מאוד להמיס בפולסים של כ-30 שניות ולערבב אחרי כל הפעלה, על מנת שהשוקולד לא ישרף. ברגע שהשוקולד נמס, מניחים לו להתקרר מעט ומעבירים לשקית זילוף. עושים בשקית הזילוף חור קטן.
מוציאים את הכוס מהמקפיא ומזלפים בזהירות בחלק העליון של הכוס את העיניים של החד קרן.
תראו שהעיניים די התייצבו, תודות לכך שהקפאנו את הכוס, אך יש צורך להכניס את הכוס לעוד זמן למקפיא שהעיניים יתייצבו לחלוטין.
בינתיים מכינים את הקצפת:
מקציפים את הקצפת ביחד עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת חזקה ויציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב או כל צנתר אחר שרוצים ומרכיבים את המנה.
להרכבת המנה:
מוציאים את קרן השוקולד מהמקפיא ומשחררים מתבנית הסיליקון. צובעים אותה מכל צדדיה באבקת הזהב ומניחים בצד.
לוקחים את המרשמלו וחותכים אותו באלכסון. את החלקים הדביקים (הצד החתוך), טובלים באבקת הזהב ומניחים בצד.
מוציאים את הכוס מהמקפיא ויוצקים אליה את המשקה. אני רציתי שהמשקה יגיע עד מעל העיניים של החד קרן, לכן הוספתי עוד חלב.
בדיעבד, לא היה צורך. מכיוון שהקצפת כבדה, ברגע שזילפתי אותה על המשקה, המשקה החל לגלוש מהכוס. תעשו איך שאתם מעדיפים.
מזלפים את הקצפת על המשקה בצורה יפה ולסיום מקשטים כוכבים/פרחים יפים.
מניחים באמצע את הקרן משוקולד הזהובה ובצידיה את האוזניים של החד קרן מהמרשמלו.
מפזרים מאבקת הפיות הסגולה ומהאבקה האדומה על הזילופים שעשינו, תוקעים קש רב פעמי צבעוני ומגישים.
לבריאות :-)
התחשק לי להכין משקה מתוק וטעים שיהיה גם מאוד מרשים. אז החלטתי ללכת על הכנת משקה שוקולד לבן עם מראה חד קרן ויצא פשוט יפהפה, וכמובן טעים.
לפני שחוזרים ללימודים, בין אם זה במתכונת בית ספרית רגילה, קפסולות, או בצורה מקוונת בלמידה מרחוק, תמיד טוב להתפנק במשהו טעים שמכינים בקלי קלות.
ראיתי ברחבי האינטרנט שמכינים משקה שוקולד לבן משילוב של חלב ושוקולד, והחלטתי לעשות את השילוב הזה לפי הכמויות שנראו לי.
משקה השוקולד הלבן חד קרן הוא בעצם משקה על טהרת השוקולד הלבן. משקה החד קרן מורכב מחלב ושוקולד לבן בתוספת קישוטי שוקולד לבן, מרשמלו וקצפת ממותקת.
אומנם כיוונתי כאן למשקה חד קרן, אבל אפשר למכור את זה גם כמשקה סנורקה מהמומינים, מה אתם חושבים?
בכל מקרה, מתקבל משקה יפה, מתוק וטעים!
את הצבעוניות של משקה החד קרן הוספתי באמצעות המוצרים של Quality Sprinkles הבריטית, שעליהם סיפרתי לכם כבר כמה פעמים בעבר.
בין המתכונים שהשתמשתי במוצרים של החברים, תוכלו למצוא מתכון מושלם למגנום וניל עוגיות ביתי, מתכון לדונאטס ללא שמרים עוגתיים ונפלאים, מתכון לעוגת אנה, אלזה ואולאף מרשימה מ"לשבור את הקרח" ועוד ועוד.
הפעם השתמשתי באבקת הפיות של חברת Quality Sprinkles בצבעי זהב, אדום וסגול.
אני מאוד אוהבת את העובדה שיש להם כל כך הרבה מוצרים שהם גם כשרים (OU) וגם ללא צבעי מאכל מלאכותיים.
כמו כן, האבקות הצבעוניות האכילות והמנצנצות (שאני אוהבת לקרוא להן אבקת פיות), מתאימות גם לטבעונים, הן ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן, ללא אגוזים, ללא מוצרי חלב, ללא שומן מוקשה, ללא טעמים מלאכותיים, ללא ממתיקים מלאכותיים והם לא עברו הנדסה גנטית (Non-GMO).
כמה הערות לפני שמתחילים:
* אני הכנתי את משקה החד קרן כמנה אחת גדולה, אך כמובן שניתן להכין במנות אישיות קטנות ולכבד כמה שיותר אנשים.
מה גם שככה המתכון נהפך לקצת פחות שחיתותי, מכיוון שמתחלקים בקלוריות עם יותר אנשים.
* אחרי שהכנתי את המשקה, נתתי למשקה להתקרר. ברגע שהמשקה התקרר, העברתי אותו לכוס ההגשה. היה נראה לי שצריך עוד נוזלים, אז הוספתי חלב סתם כך.
בסופו של דבר התברר שהוספתי יותר מדי חלב, כי ברגע שזילפתי את הקצפת, המשקה התחיל לעלות על גדותיו. אז ממש אין צורך להוסיף עוד חלב. הטעם עדיין היה מאוד טעים, גם לאחר הוספת החלב הנוסף.
*הכנת משקה חד קרן יכולה להיות פעילות משפחתית נהדרת עם הילדים בזמן החופש או חלילה סגר. תנו לכל ילד לקשט את הקצפת שלו בסוכריות צבעוניות, מרשמלו ושוקולדים ויש לכם חגיגה אמיתית.
* אין עוד מישהו שיחלוק איתכם את המשקה? פשוט תחלקו את הכמויות.
*חד קרן זקוק לקרן זהובה ויפה. אני השתמשתי בתבנית זנב בת ים מסיליקון ליצירת הקרן. אין לכם תבנית סיליקון מתאימה? פשוט זלפו עם שקית זילוף שוקולד לבן מומס בצורת קרן על נייר אפייה ותקפיאו.
*מהקצפת שהכנתי נשאר לי עודף. מהעודף ניתן לזלף על עוגות, משקאות קפה ושוקו אחרים או ,אם רוצים, פשוט להכין חצי מהכמות הרשומה במתכון.
משקה חד קרן שוקולד לבן/מתכון: עם תענוג con delight
מדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
להכנת קרן החד קרן:
תבנית סיליקון זנב בת ים
כ-40 גרם שוקולד לבן
למשקה:
כ-1/2 1 כוסות חלב
50 גרם שוקולד לבן
לציור העיניים של החד קרן:
כ-20 גרם שוקולד מריר
לקצפת:
1 כוס שמנת מתוקה
כ-2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
מרשמלו לאוזניים
אבקת פיות בצבע זהב של Quality Sprinkles
אבקת פיות בצבע אדום של Quality Sprinkles
אבקת פיות בצבע סגול של Quality Sprinkles
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הקרן של החד קרן:
ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן. יש להמיס בזהירות רבה, על מנת לא לשרוף את השוקולד. אחרי הפעלה של 20-25 שניות, לעצור ולערבב את השוקולד ולהמשיך עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
כשהשוקולד נמס, מעבירים לתבנית זנב בת הים. רק לחלק העליון בלי הסנפיר (ראו סרטון או תמונה). דופקים קלות את התבנית על השיש, על מנת להוציא בועות שאולי נתקעו ומעבירים למקפיא.
מכינים את המשקה:
מחממים את החלב במיקרו כ-2-3 דקות. מכניסים פנימה את קוביות השוקולד הלבן ומכסים. מניחים לקוביות השוקולד להינמס בפנים.
כעבור כ-2 דקות, פותחים ומערבבים היטב. במידה והשוקולד לא נמס, ניתן להכניס את כל התערובת למיקרו לעוד כמה שניות.
בסיום, מניחים לתערובת להתקרר.
מכינים את העיניים של החד קרן:
לוקחים את כוס ההגשה שלנו ומכניסים למקפיא. זה נועד, על מנת שנוכל לזלף את העיניים יחסית בקלות, בלי שהם יתחילו לנזול לצדדים.
ובינתיים כשהכוס במקפיא, ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל. שוב, חשוב מאוד להמיס בפולסים של כ-30 שניות ולערבב אחרי כל הפעלה, על מנת שהשוקולד לא ישרף. ברגע שהשוקולד נמס, מניחים לו להתקרר מעט ומעבירים לשקית זילוף. עושים בשקית הזילוף חור קטן.
מוציאים את הכוס מהמקפיא ומזלפים בזהירות בחלק העליון של הכוס את העיניים של החד קרן.
תראו שהעיניים די התייצבו, תודות לכך שהקפאנו את הכוס, אך יש צורך להכניס את הכוס לעוד זמן למקפיא שהעיניים יתייצבו לחלוטין.
בינתיים מכינים את הקצפת:
מקציפים את הקצפת ביחד עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת חזקה ויציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב או כל צנתר אחר שרוצים ומרכיבים את המנה.
להרכבת המנה:
מוציאים את קרן השוקולד מהמקפיא ומשחררים מתבנית הסיליקון. צובעים אותה מכל צדדיה באבקת הזהב ומניחים בצד.
לוקחים את המרשמלו וחותכים אותו באלכסון. את החלקים הדביקים (הצד החתוך), טובלים באבקת הזהב ומניחים בצד.
מוציאים את הכוס מהמקפיא ויוצקים אליה את המשקה. אני רציתי שהמשקה יגיע עד מעל העיניים של החד קרן, לכן הוספתי עוד חלב.
בדיעבד, לא היה צורך. מכיוון שהקצפת כבדה, ברגע שזילפתי אותה על המשקה, המשקה החל לגלוש מהכוס. תעשו איך שאתם מעדיפים.
מזלפים את הקצפת על המשקה בצורה יפה ולסיום מקשטים כוכבים/פרחים יפים.
מניחים באמצע את הקרן משוקולד הזהובה ובצידיה את האוזניים של החד קרן מהמרשמלו.
מפזרים מאבקת הפיות הסגולה ומהאבקה האדומה על הזילופים שעשינו, תוקעים קש רב פעמי צבעוני ומגישים.
לבריאות :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!