השבוע יצאו לדרך אירועי שבוע תעשיות המזון, האירוח והקמעונאות הגדול בישראל בארגון וביוזמת קבוצת שטיר עם תערוכת ישראפוד ה-39, הוטקס, קיטקס, Food Pack ו-Bake & Cake, והגעתי לסקר את האירוע באקספו בתל אביב.
תערוכת ישראפוד מעניקה מקום מרכזי למפגשים מקצועיים לכל העוסקים בענף המזון וה-HORECA בישראל, קמעונאות המזון, השוק המוסדי והמקצועי, ונותנת הצצה מרתקת לכל החידושים שתוכלו לראות בקרוב בשוק והם רבים ושווים!
בתערוכת ישראפוד משתתפות לצד החברות הישראליות הקיימות בשוק, גם חברות ממדינות זרות המעוניינות לחשוף את מוצריהם לקהל הישראלי, עם נציגויות מפולין, יוון, רוסיה ועוד. בשנים עברו השתתפו גם חברות מטורקיה, אך כמובן שהשנה המשלחת התורכית נעדרת מהתערוכה.
הגעתי לתערוכה ביום רביעי האחרון וכרגיל מדובר בחוויה מדהימה לא רק לעוסקים בתחום, אלא לכל מי שאוהב אוכל. עם חידושים מפתיעים וטעימים, שחלקם יגיעו בקרוב למדפים ומחלקם ניתן להנות כבר עכשיו.
החידוש הראשון והסופר מפתיע שנחשפנו אליו הוא פיתוח כחול-לבן של ביצת עין וביצה עלומה טבעונית לחלוטין, והשוס? הטעם ממש דומה לדבר האמיתי. מדובר במוצר המיוצר מחומוס וסויה וניתן למצוא אותו ברשת קרפור, ויקטורי ובקרוב גם בניצת הדובדבן.
עוד טעמנו רביולי טבעוניים של נדיה עם מלית בטטה, בולונז (טבעוני כמובן) ופסטו, שהיו ממש מוצלחים, במיוחד הפסטו והבטטה.
מוצר דמויי בשר, גם הוא ישראלי, של חברת צ׳אנק, זוכה להצלחה בארה״ב ובחודש מאי יעלה גם אצלנו על המדפים. והטעם? באמת מפתיע. אומנם לא טעם בדיוק כמו של בשר, אך בהחלט טעים.
הבעלים של מותג צ׳אנק סיפר כי אחד מעובדי החברה הכין עם המוצר חמין לתחרות במושב שלו וזכה איתו במקום השני. אנחנו טעמנו את המוצר כבשר מפורק בתוך באן שהיה נפלא ובצורת סטייק שהייתה בהחלט מעניינת.
החידושים לא פוסחים גם על מי שסכרתי. תחליף הסוכר של מותג זוסטו המגיע מבלגיה וזוכה להצלחה רבה בעולם, ינחת בישראל בחודש ינואר. מדובר במעין אבקת סוכר המהווה תחליף של 1 ל1 לסוכר ועשויה בעצם מסיבים תזונתיים, מעולש ותירס. למי שטעם את הצמר גפן העשוי מסיבים תזונתיים של חברת משומשו שקיים אצלנו בשוק זה תקופה ונהנה ממנו, יהנה גם מהתחליף החדש.
טעמנו במקום את העוגות שהכינו מתחליף הסוכר של זוסטו ואני חייבת להגיד שמדובר במוצר שהולך לשבור את השוק הישראלי. אומנם זה לא מרגיש בדיוק כמו טעם של סוכר, אבל אין כאן את הטעם לוואי כמו של תחליפי סוכר בד״כ ומדובר כאן בהחלט בהצלחה.
עוד נהננו לטעום טורטיה עשויה עדשים כתומות של חברת מימה, המוכרת מגוון כריכים בתחנות דלק , קבב פטריות ושווארמה פטריות של חברת מרינה ורטבים נפלאים של מותג תמרה, ממרח טבעוני דמוי גבינת שמנת עם עירית של מותג ״מעדני הטבע אוטופי״ העשוי קשיו שמרגיש כל כך כמו הדבר האמיתי, קרקרים ממכרים של ״איש של לחם״, חטיפי ירקות קראנצ׳יים של טי-שייפ שהבצל שלהם פשוט מושלם, חלווה מאוקראינה העשויה מגרעיני חמניה ולא משומשום כמו בד״כ וזה טעים טעים טעים!
עוד חידושים שהגיעו ארצה שייכים לחברת טעם88 שהביאה ארצה את השוקולד דובאי המקורי היישר מדובאי והוא גם כשר, ויש להם מוצר ממכר ביותר - גליליות קקאו מעולות העשויות קוקוס ללא גלוטן, ללא חלב, ללא סויה וללא ביצים.
בנוסף לחידושים בתחום המזון, התערוכה נתנה הצצה למכונות, ציוד וטכנולוגיות, חומרי גלם, מוצרי אריזה ועוד, ביניהם נהנינו מגלידת וניל אמריקאית מושלמת שיוצרה במכונה של SpaceMan, וכן התקיים בה כנס קמעונאות מזון - אתגרים ופתרונות, הכנס השנתי ה-13 של איגוד המסעדות והברים - ״אור מתוך משבר״ והכנס השנתי של התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים.
גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר, אמר: "אנחנו מודעים לחשיבות הגדולה באירוע במיוחד כעת. התמודדותו של הענף בצל המלחמה וההתנהלות בתנאי חירום ומשבר, החשיבות בחשיפת הכוחות הפועלים בענף לטכנולוגיות חדשות יחד עם תחושת הסולידריות המחברת בין קהילות בתקופה כזו מאפשרת שיתופי פעולה ומחזקת את החוסן הלאומי. אם בתערוכות הקודמות היתה נוכחות בינ"ל נרחבת, אנחנו שמחים לומר שגם השנה, למרות הכל, תהיה נוכחות של חברות בינ"ל, אך בעיקר נוכחות רחבה יותר לתעשייה ולחברות ישראליות."
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!