10/26/2016

עוגת שחמט מרשימה - Impressive chesscake

בס"ד

עוגת שחמט Chess cake


רציתי להכין ליום ההולדת של אחותי עוגה מרשימה, אז התחלתי לעיין בספרי בישול שיש לי בבית שיתנו לי רעיונות לעוגה יפה, ואז נתקלתי ברעיון לעוגת שחמט מהספר של הקורדון בלו.

I wanted to make an impressive cake for my sister's birthday, so I started checking my cookbooks at home to get an idea and I ran into this beautiful chess cake idea from the Cordon Bleu cookbook.




בספר היה מתכון לעוגה פשוטה, שאני החלטתי לשנות מעט את הוראות ההכנה על מנת לעשות לי את החיים יותר קלים, ולמילוי השתמשתי במתכון בסיסי לקרם קצפת שהיה בספר שלו הוספתי גם אבקת קפה, על מנת לעשות את העוגה הזו לעוגת שחמט קפה.

In the book there was a simple cake, that I decided to change the preparation method so it will make my life easier, and for the filling I used a base whipped cream recipe that I found in the book and added coffee powder to the recipe, so it will become a coffee chesscake.


עוגת שחמט קפה Coffee chess cake

סך הכול יש כאן הרבה התעסקות, אך התוצאה שמתקבלת ממש שווה את ההשקעה, וכשמשמחים מישהו אז בכלל הכל היה שווה את זה.
תוכלו לראות בסרטון שהעוגה לא מצופה מספיק וזו אחת ההערות שקיבלתי על העוגה הזו - שאין מספיק קרם, ולכן את המתכון אני מראש כותבת עם כמות כפולה, על מנת שיהיה לכם מספיק וכולם יהיו מרוצים.
בנוסף, לדעתי היה צריך להוסיף לעוגה טיפה רטיבות, ולכן במתכון עצמו אני גם מוסיפה לכם אופציה להרטבת העוגה שתהיה עוגת שחמט קפה מושלמת.

Overall it's quite a work here, but the result is really worth the effort, and all the more so when you make someone happy.
You can see in the video that the cake isn't coated enough, and that is one of the comments I got - there isn't enough cream, so in the recipe I doubled the amount of cream so everyone will be satisfied.
In addition, to my taste, I think the cake needs a bit of moistening, so I added the option of damping the cake, so it will be the perfect chess cake.


אם אתם לא מאוהבי הקפה, תוכלו להפוך את העוגה הזו בקלות לעוגת עם קרם שוקולד, פשוט על ידי החלפת אבקת הקפה לשוקולד מומס (במקרה זה משמיטים את תוספת אבקת הסוכר).

If you're not much of a coffee fan you can make this cake easily to chocolate lovers cake by simply changing the cream into a chocolate cream, just replace the coffee and powdered sugar with melted chocolate and that's it.


המרכיבים לעוגה אחת המורכבת מ-2 עוגות 20 ס"מ בתבנית עגולה:
8 ביצים M
1 כוס + 4 כפות סוכר
2 כוסות קמח
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
4 כפות אבקת קקאו

למילוי:
500 מ"ל שמנת מתוקה
8 כפות אבקת סוכר
2 כפיות אבקת קפה

להרטבה - סירופ סוכר:
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
כפית אבקת קפה נמס (אופציונלי)

לציפוי התבנית:
ספריי שמן
קמח

גליליות רגילות או מומנטס (כ-30 יחידות במומנטס)
קקאו, לפיזור על העוגה

אופן ההכנה:
מחממים מראש את התנור ל-170 מעלות, טורבו.
מכינים שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ, מרססים כל תבנית בספריי שמן ומפזרים בפנים קמח שיכסה היטב את התחתית והצדדים.
מקציפים יחדיו את הסוכר והביצים כ-10 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקמח והמלח ובעזרת מרית או כף מקפלים את הקמח לתערובת (קיפול - הרמת והורדת הכף עם התערובת בתנועות מעגליות, עד להטמעה מלאה של הקמח). מחלקים את התערובת ל-2 קערות באופן שווה ולחלק אחד מקפלים פנימה את תמצית הווניל ולחלק השני מקפלים פנימה את אבקת הקקאו. עכשיו שיש לכם שתי תערובות, ניתן להעביר כל תערובת לתבנית אפייה נפרדת ולאפות כ-25 דקות ואז לאחר שהעוגות מתקררות, יש לחתוך כל עוגה לשני חלקים (כך שסה"כ יש לכם 4 עיגולים של עוגה - 2 לבנים ו-2 חומים). במידה ואתם עושים כמוני, כך שמראש יש לכם 4 תערובות לפני האפייה, אז יש לאפות כל עוגה כ-15 דקות.
מניחים לעוגות להתקרר ובינתיים מכינים את המילוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקצף יציב. מוסיפים את אבקת הקפה נמס ומקציפים עד לקבלת קצף חזק ויציב.
מכינים את סירופ הסוכר:
מרתיחים בסיר את הסוכר והמים יחדיו עד להמסת הסוכר ואם רוצים מערבבים פנימה את אבקת הקפה ומניחים בצד.
לוקחים רינגים בגודל 15 ס"מ, 10 ס"מ ו-5 ס"מ (אם אין חותכנים, אז ניתן להשתמש בצלחות, למרות שזה פחות נוח) וקורצים כל עוגה. משתדלים שכל עוגה תחתך בדיוק באותו מקום כמו העוגה השנייה (שימו לב בסרטון איך ניסיתי לעשות שהעוגות יחתכו באותו מקום).
לאחר שקורצים כל עוגה, עוברים להרכבה:
בעצם מרכיבים פה את העוגה מחדש, רק שמרכיבים לסירוגין - חום, לבן, חום. וכו'.
לוקחים את היקף העוגה החום, מורחים בפנים קרם קפה ומכניסים פנימה את היקף העוגה הלבן, מורחים שוב קרם קפה ומכניסים פנימה את ההיקף החום, מורחים שוב בקרם קפה וסוגרים את העיגול עם עיגול לבן.
מרטיבים את שכבת העוגה בסירופ הסוכר, מורחים שכבת קפה ומתחילים להרכיב שכבה נוספת, כאשר הפעם השכבה מתחילה עם הצבע הנגדי לשכבה שלמטה, כלומר אם למטה התחלנו בחום, אז עכשיו נתחיל בלבן ושוב מורחים קרם קפה בתוך העיגול, מכניסים עיגול חום וחוזר חלילה עד שסיימנו את כל השכבות.

לבסוף, מורחים את כל העוגה עם סירופ הסוכר ואז עם הקרם שנשאר ומסדרים מסביב לעוגה גליליות או קישוט אחר שמעדיפים.
אני רציתי שהעוגה תהיה יותר מרשימה, אז חתכתי נייר אפייה בצורת לב והצמדתי את הלב למרכז העוגה ופיזרתי על כל העוגה קקאו דרך מסננת ניפוי קטנה. ברגע שסיימתי לנפות, הרמתי את נייר האפייה והתגלה לב לבן ויפה.
לפני האכילה, מומלץ להכניס את העוגה למקרר לכמה שעות שתתמצק מעט.
בתאבון :-)

Ingredients for one cake consisting 2 20 cm round cakes:
8 M eggs
1 cup + 4 Tbsp. sugar
2 cups flour
pinh of salt
1 tsp. vanilla extract
4 Tbsp. cocoa powder
Filling:
500 ml whipping cream
8 Tbsp. powdered sugar
2 Tbsp. coffee powder
Damping - sugar syrup:
1/4 cup water
1/4 cup sugar
1 tsp. coffee powder (optional)
Pan coating:
oil cooking spray
flour
wafer rolls (about 30 wide ones)
cocoa, for dusting
Preparation:
Preheat oven to 170 C, turbo.
Prepare two 20 cm rounded pans - spray them with cooking spray and then sprinkle flour to cover the entire bottom and sides.
Whip together the eggs and sugar for about 10 minutes, until fluffy and pale. Add the flour and salt and fold until well combined. Divide the mixture into two bowls and then add the vanilla extract into one and the cocoa powder into the other.
Now you can transfer the mixtures into separate pans and bake for 25 minutes and then let them cool and cut each cake into two rounds, or you can do as I did and divide each mixture to two, so you have to bake 4 cakes, but not deal with the cutting. If you do as I did, you need to bake each cake for 15 minutes.
Let the cakes chill and make the filling:
Whip the whipped cream with the sugar powder until steady. Add the coffee powder and whip until firm and steady.
Prepare the sugar syrup: Boil the sugar in a pot with the water until the sugar dissolves and if you want mix in the coffee powder and set aside.
Take 15cm, 10 cm and 5 cm rings (or use plates or bowls, as in the video but it's less convenient) and cut the cakes. Try cutting each cake the same place you cut the first one (you can watch the video how I tried to manage it).
Afterwards we continue to the assembly step:
Now you actually try to create new layer of cake, mixing between the colors.
Take brown cake and coat inside with the coffee cream, add the white-yellow layer and coat again with the coffee cream. Insert brown layer and coat inside with the coffee cream and finish with the small white circle. Wet the cake with the sugar syrup, coat with the coffee cream and start assembling new level - start now with the white layer and continue like before.
When done with all the layers, wet the cake with the sugar syrup, coat the cake with the coffee cream and decorate the circumference with the wafer rolls or another décor.
I wanted the cake to be more impressive, so I cut a baking paper into the shape of a heart and then I positioned it on the center of the cake and dusted the surface of the cake with cocoa powder. Then I lifted the baking paper and I got a beautiful shape of white heart. Let the cake set for couple of hours in the fridge and enjoy!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use