בס"ד
פונדנט שוקולד (או עוגת לבה) שמבוססת על מתכון של גורדון רמזי - טעימה, מושחתת וממכרת.
פונדנט שוקולד (או עוגת לבה) שמבוססת על מתכון של גורדון רמזי - טעימה, מושחתת וממכרת.
Chocolate lava cake recipe adapted from Gordon Ramsay's recipe .
This chocolate lava cake is really delicious, scrumptious and addictive.
אני מאוד אוהבת פונדנט שוקולד (שלרוב טועים וקוראים לו סופלה) , במיוחד כזה שבא עם גלידה טובה וקצפת.
הפעם לא הייתה לי גלידה, אז הגשתי רק עם קצפת.
פונדנט שוקולד הוא מתכון שמצד אחד אין בו הרבה שוקולד, אך מרגישים טעם עשיר של שוקולד והגלידה או הקצפת מאזנים את הטעם בצורה מושלמת.
את תערובת הפונדנט ניתן להקפיא לפני אפייה בתוך העטרות נייר, אך שימו לב שכאשר תצטרכו לאפות זמן האפייה יהיה ארוך יותר.
I really love chocolate lava cakes, especially when it comes with good ice cream and whipped cream.
This time I didn't have any ice cream to serve with this lava cake, so I served it with whipped cream.
Chocolate lava cake is a recipe that in one hand doesn't contain a lot of chocolate, but on the other hand you feel a very rich taste of chocolate, and the ice cream or whipped cream balances the flavors perfectly.
This fondant mixture can be frozen before baking in the baking liners, but be aware that the baking time will vary.
המרכיבים ל-7 פונדנטים:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים L
2 חלמונים L
3/4 כוס + 1 כף קמח
קוביות שוקולד לבן
ספריי שמן
עטרות נייר עגולות גובה: 5 , קוטר: 7.
אופן ההכנה:
ממיסים יחדיו את השוקולד והחמאה.
מקציפים יחדיו את הסוכר, ביצים וחלמונים עד לקבלת תערובת תפוחה וחיוורת.
מערבלים פנימה את הקמח.
מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים שוב.
מעבירים את התערובת ל-7 עטרות נייר משומנות, כך שהתערובת מגיעה לכ-2/3 גובה.
ניתן להוסיף את הקוביות שוקולד לבן מעל או כאשר מעבירים את תערובת הפונדנט לעטרות הנייר, למלא 1/3 בתערובת ומעל להניח שוקולד לבן ואז שוב מתערובת השוקולד.
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מעבירים למקפיא ל-20 דקות ואז אופים בין 10-12 דקות (אצלי בתנור זה לקח 12 דקות).
אם מחליטים להקפיא, משך האפייה יתארך בעוד כ-5-8 דקות.
אני הקפאתי לשני לילות ומשך האפייה היה כ-19 דקות.
* בהגשה לא הופכים את העוגה, אלא גוזרים את המסביב וקצת קשה להוציא את התחתית של עטרת הנייר, אז אני השארתי אותה.
Ingredients:
100 gram / 3.527 oz. dark chocolate
100 gram / 3.527 oz. butter
1/2 cup sugar
2 L eggs
2 L egg yolks
3/4 cup + 1 Tbsp. flour
white chocolate cubes
oil spray
round liners: height: 5cm / 2in , diameter: 7cm / 2.8in.
Preparation:
Melt together the chocolate and butter.
Whip together the sugar, eggs and egg yolk until fluffy and pale.
Add the flour and mix well.
Add the chocolate mixture and mix.
Transfer into greased liners and press white chocolate on top or pour 1/3 of the chocolate mixture into the liner, place white chocolate and pour the other 1/3 on top.
Preheat oven to 180C / 356F, turbo.
Place the lava cakes in the freezer for 20 minutes.
Bake the lava cakes for 10-12 minutes (I bakes mine for 12 minutes).
If you decide to freeze, the baking time would be 5-8 minutes longer (I Placed my lava cakes in the freezer for 2 nights and the baking time took about 19 minutes).
*On serving, you don't flip the cake, but cut the liner with scissors and it's quite hard to take off the bottom of the liner, so I leaved it.
מוזמנים להצטרף לקבוצה הטעימה ביותר בפייסבוק - טעמים. להצטרפות לחצו כאן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!