4/27/2015

חיתוכיות חמאה במילוי ריבת חלב - Dulce de leche butter cuts

Yum
בס"ד
dulce d leche cookies

המתכון לעוגיות הוא לפי מתכון של גן עופרים שרץ ברשת, והחלטתי לשדרג אותו טיפה, ע"י חיתוך
לצורות ומילוי בריבת חלב, יוצא יפה וטעים.

For the English recipe, click here.


המרכיבים:
לעוגיות:
 3 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
חמאה 200 גרם
1/2 חבילת אבקת אפייה
2 כפיות מיץ תפוזים
ביצה
חלמון אחד

למילוי:
ריבת חלב או כל מילוי אחר שרוצים

step by step cookies cut


אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק יחדיו ומכניסים למקרר לשעה. מוציאים מהמקרר, מרדדים למלבן דק וחותכים חצי ממנו לריבועים קטנים. מכניסים למקרר ובינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החצי הנותר לרצועות דקות. כל רצועה חותכים לרוחב לרצועות קטנות ויוצרים את העוגיה שתהיה מעל כל חיתוכית. לוקחים 4 רצועות - מניחים שני רצועות מקבילות ומעליהן שני רצועות, כך שנוצר מעין לוח של איקס עיגול. מניחים בתבנית ומכניסים למקרר.
אופים את הנגלה הראשונה בין 8-10 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. בינתיים אופים את יתרת העוגיות. מורחים על כל הריבועים ריבת חלב ומצמידים ביחד כל 3 ריבועים.
מניחים מעל כל שלישיה עוגיית איקס עיגול ובתאבון :-)