8/02/2015

גלידת וניל וג'לי - Jell-O vanilla ice cream

Yum
בס"ד

 
גלידת שתי שכבות (שבתמונות קצת קשה לראות) המכילה שכבה ורודה מפנקת של גלידה בטעם ג'לי ענבים ושכבת גלידה בטעם וניל - טעים ופשוט להכנה ומתאים לטבעונים.

Ice cream with a layer of grapes flavored Jell-O powder mixed with whipped cream and on top a layer of vanilla flavored whipped cream - A tasty and easy delight, and if you make it with a vegetable gelatin (Like Osem or similar), you get a sweet vegan dessert.


 
 
הגלידה היא כמובן פרווה, מאוד טעימה ומאוד קלילה ומתאימה לאחר ארוחות בשריות והיא גם מתאימה לטבעונים.
המתכון לגלידה הופיע במגזין "מרווה לצמא" ואני שיניתי את הכמויות מעט.
את הקינוח הזה הכנתי בפעם הראשונה לאחד החגים, ומכיוון שאני שומרת שבת, לאחר החג נשאר רק האחד הזה, צילמתי מהר בפלאפון וזה מה שיצא, אז סליחה על איכות התמונה :-)

This ice cream is pareve and very light, easy and suitable after meaty meals, and as I said before, this ice cream is suitable for vegans.
The recipe was adapted from the magazine "Saturate thirst".
Sorry for the quality of the photos - I took it right after an holiday we celebrated and that was the only one that left.
 
המרכיבים:
35 גרם ג'לי בטעם ענבים (או טעם אחר שאוהבים)
מיכל קצפת צמחית ריץ' 425 מ"ל
כ-20 גרם אינסטנט פודינג וניל
תבניות שקעים סיליקון מעוצבות או כוסות קינוח אישיות

אופן ההכנה:
מקציפים יחדיו את הג'לי עם כמחצית הקצפת הצמחית. מעבירים לתבניות השקעים, כך שהתערובת מגיעה רק למחצית הגובה של השקעים. מכניסים למקפיא לכ-10-15 דקות להתייצבות.
מכינים את השכבה הנוספת על ידי הקצפת הקצפת הנותרת עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה ומניחים עם כף מעל שכבת הג'לי.
מקפיאים עד להתייצבות לכמה שעות או עד שניתן להוציא את הגלידה בקלות מהשקעים.

Ingredients:
35 gram / 1.2 oz. Grapes flavored Jell-O or other flavor you love
425 ml / 14.37 oz. whipping cream
about 20 gram / 0.7 oz. instant vanilla pudding
silicone molds or dessert cups
 
Preparation:
Whip together half of the whipping cream with the Jell-O.
Transfer into a mold, so that the mixture covers half of he height.
Place in the freezer for 10 - 15 minutes.
Whip the other half of the whipping cream with the vanilla pudding and pour on top of the Jell-O layer.
Freeze until sets completely or until you can take it out of the mold easily.