12/01/2015

סביבוני שוקולד - Chocolate dreidels

Yum
בס"ד

סביבון שוקולד Chocolate dreidel

רוצים להכין סביבוני שוקולד טעימים לחנוכה שהילדים יוכלו גם לשחק בהם? כנסו לרשומה וגלו איך להכין סביבון מתוק שגם יכול להסתובב.

Want to make delicious chocolate dreidels for Chanukah that your kids will be able to spin them too? check out how to make this tasty dreidel that can be used in the game of spins.

 
סביבוני שוקולד Chocolate dreidels
מרשמלו חלווה שופרסל
 
לכבוד חנוכה קיבלנו מקהילת שופרסטאר מרכיבים מבית המותג שופרסל המושלמים להכנות לחג: אבקת סוכר, קונפיטורת דובדבנים (שלא לקחתי), שוקולד חלב במילוי תות, מרשמלו ושערות חלווה בטעם וניל.
 
For Chanukah we received from Shuferstar community some great Ingredients from Shufersal brand that are perfect for the upcoming holiday: powdered sugar, cherry jam (Which I didn't take), strawberry filled ilk chocolate, marshmallow and vanilla flavored halva curls.
 
סביבון אכיל שניתן לסובב Edible dreidel that can be spun

מתכון סביבון נס גדול היה פה Dreidel recipe
 
ראיתי ברשת רעיונות לסביבונים, אך בסוף החלטתי להכין סביבון משלי שגם יהיה אפשר לתת לילדים (ומבוגרים) לשחק בו ולסובב אותו.
אז החלטתי להכין עם המרשמלו של שופרסל, שתדעו לכם שזה מרשמלו פשוט מדהים! ממכר ביותר, אז ראו הוזהרתם :-) , ביחד עם השוקולד חלב במילוי תות, את הסביבונים המתוקים האלה.
 
I saw on the net various ideas for dreidels, but I've decided to make my own dreidel that kids (and grown ups ) can play with it -  this dreidel can be spun and is very enjoyable.
So I've decided to use Shufersal's marshmallow which is very tasty and so addictive, along with their strawberry filled milk chocolate and make this cute dreidels.
 
סביבונים אכילים לחג החנוכה Edible dreidels for Chanukah
 
 
המרכיבים ל-3 סביבונים:
3 עטרות נייר מספר 2
מהדק
כ-35 גרם שוקולד במילוי תות
3 מרשמלו
3 שיפודים עבים
כ-20 גרם שוקולד מריר
שקית זילוף
 
אופן ההכנה:
יוצרים עם עטרות הנייר מעין קונוס שדומה לתחתית הסביבון (ראו סרטון ראשון) ומהדקים שלא יפתח.
ממיסים במיקרו את השוקולד במילוי תות - להמיס ממש מעט, השוקולד נמס אך מתגבש כמו לבצק.
מעבירים בעזרת הידיים את השוקולד לעטרות הנייר ומעל מניחים מרשמלו ותוקעים במרשמלו ובשוקולד שיפוד עץ.
מעבירים למקפיא שיתקשה, דואגים שהסביבונים עומדים או נשענים על משהו ולא בשכיבה.
ממיסים שוקולד מריר, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים כל פעם אות, מעבירים למקפיא לכמה שניות שיתקשה ואז אות נוספת ושוב מקפיא וחוזר חלילה עד שסיימנו לכתוב את אותיות נס גדול היה פה.
* שימו לב שלא נשארים שבבי עץ על הסביבון כאשר אתם נותנים לילדים.
מוציאים מהמקפיא כמה דקות לפני שמגישים לילדים, נותנים להם לשחק ולהנות מסביבונים טעימים שגם מצליחים להסתובב או יותר נכון לעשות ברייקדאנס, בכל מקרה זה מהנה, לא? :-)
חג חנוכה שמח!
 
 
Ingredients for 3 dreidels:
3 muffin liners
stapler
about 35 gram (1.234 oz.) strawberry filled milk chocolate
3 marshmallows
3 thick wooden skewers
about 20 gram (0.7 oz.) bittersweet chocolate
piping bag
 
Preparation:
Make a cone from the muffin liner to use as the bottom of the dreidel and staple it so it won't open. (see first video).
Melt the milk chocolate in the microwave, just a bit. It will become like a paste.
Transfer it with your hands to the cone and place marshmallow on top.
Insert the wooden skewer to the marshmallow and chocolate and place in the freezer for couple of minutes.
Make sure the dreidel is standing or leaning on something.
Melt the bittersweet chocolate, transfer into a piping bag and write the letters of "Nes Gadol Aya Po", write a letter at a time, transfering the dreidel to the freezer after each letter to set.
Take out of the freezer a couple of minutes before serving to the kids, and then let them play with it and enjoy it.
*Check to see that there are no wood chips on the dreidels before serving them to the children.
The dreidels can spin, or should I say breakdance, but either way it is pure fun, right? :-)
Happy Chanukah!