1/16/2016

לחמניית פרעצל ושקשוקה - Shakshuka & pretzel bun

Yum
בס"ד

shakshuka pretzel bun לחמניית פרצל שקשוקה

אוליביה השיקה מוצר חדש ואני החלטתי לנסות את המוצר האוריגינלי בלחם פרעצל מדהים!!

Olivia have launched a new product and I've decided to try its previous version with an amazing pretzel bread.

shakshuka שקשוקה
 
אוליביה משיקה: רוטב שקשוקה חריף, שדרוג לרוטב השקשוקה הרגיל.
הרטבים ממש מקילים על החיים, פשוט שופכים את תכולתם לסיר או מחבת, מחממים מעט, מוסיפים ביצים ומבשלים עד לרמת העשייה הרצויה.
 
Olivia launches: Spicy shakshuka sauce, an upgrade to the regular shakshuka sauce.
The spices are really making life easier, just pour their content into a pot or pan, heat a bit, add eggs and cook to the desired doneness.
 
Olivia shakshuka sauce רוטב שקשוקה אליביה
 
אני ניסיתי את רוטב השקשוקה הרגיל שקיבלתי להתנסות והכנתי בדיוק כמו שכתוב, בלי להוסיף לו כלום למעט ביצים. הרוטב מעט חריף ומאוד מוצלח ולחם הפרעצל שהגשתי בו את השקשוקה היה שילוב מעולה וכל כך טעים.
 
I tried the regular shakshuka sauce I got to review and made it just as said, without adding anything but eggs. The sauce was a bit spicy and very successful and the pretzel bread that I served the shakshuka in it was a great and tasty combination.
 
amazing pretzel bun
pretzel buns
pretzel bun
 
את המתכון ללחם הפרעצל ראיתי באתר הזה, אך שיניתי מעט את אופן ההכנה של המתכון ושיניתי את הזיגוג לחלמון ומלח גס ויצא כל כך טוב שכבר התבקשתי להכין אותו שוב בקרוב.
 
The pretzel bun I saw in this website, but I changed a bit the preparation method and used an egg yolk with water and coarse salt for glazing. It came out so good, I was already asked to make it again.
 
pretzel buns לחמניות פרעצל

pretzel bread with shakshuka

shakshuka bread
 
המרכיבים ל-4 לחמניות במילוי שקשוקה:
1/4 2 כפיות שמרים יבשים
3/4 כוס קמח רגיל
3/4 כוס מים חמים (לא יותר מדי חמים)
2 ביצים L
1/2 כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
1/4 כוס סוכר
3 כוסות קמח
 
12 כוסות מים
1/2 כוס אבקת סודה
 
1 חלמון + 1 כפית מים
מלח גס
 
למילוי:
רוטב שקשוקה
ביצים
 
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את השמרים, 3/4 כוס קמח ו-3/4 כוס מים ומניחים צד ל-10 דקות - כך בעצם רואים אם השמרים חיים והם מתחילים לתסוס מעט (רואים בועות).
כעבור 10 דקות, מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומוסיפים אליה את הביצים ושמן ומערבבים עם כף. מוסיפים את המלח, הסוכר ויתרת הקמח ולשים כ-2 דקות על מצב מינימום, עד שבעצם כל הבצק מתלפף על וו הלישה.
לאחר מכן עוצרים את המיקסר ל-3 דקות, על מנת לתת לגלוטן לנוח מעט.
מפעילים את המיקסר למשך 10 דקות על מצב 1 ולאחר מכן מעבירים לקערה משומנת, מגלגלים את הכדור שיכוסה בשמן מכל צידיו, ומניחים לתפיחה של שעה או עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-4 לחמניות שוות בגודל ומניחים לתפיחה על נייר אפייה משומן לעוד כשעה.
מרתיחים בסיר את אבקת הסודה והמים, מערבבים מדי פעם על מנת שאבקת הסודה לא תתקע בתחתית.
ברגע שהמים רתחו, מוסיפים כל פעם כדור אחד של לחמניות ומבשלים 30 שניות מכל צד. מניחים על מגבת וממשיכים עם הבאים.
ברגע שסיימתם, מעבירים את הלחמניות לתבנית אפייה עם נייר משומן, מורחים בחלמון המעורבב במים ומקשטים במעט מלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, טורבו.
אופים כ-20 דקות, לאחר מכן מניחים מעל נייר אפייה או אלומיניום ואופים עוד 10 דקות (על מנת שלא ישרפו או ישחימו יתר על המידה).
חתכו את ראש הלחמניה, הוציאו את תוכנה (לא להגיע עד לסוף) ומלאו בשקשוקה.
 
Ingredients:
2 1/4 tsp. dried yeast
3/4 cup all purpose flour
3/4 cup warm water (not too hot)
2 L eggs
1/2 cup canola oil
1 tsp. salt
1/4 cup sugar
3 cups flour
 
12 cups water
1/2 cup baking soda
 
1 egg yolk + 1 tsp. water
coarse sale
 
Filling:
shakshuka sauce
eggs
 
Preparation:
Mix together the yeast, 3/4 cup flour and 3/4 cup water and set aside for 10 minutes - that way you can see if the yeast work and they will start fermenting (you'll see bubbles).
After 10 minutes, transfer the mixture into the mixing bowl, add eggs and oil and mix with a spoon. Add salt, sugar and rest of the flour and knead for 2 minutes on minimum, until the dough is hanged on the kneading hook.
Stop the mixer and let sit for 3 minutes, thus letting the gluten rest a bit.
Knead for 10 minutes on level one and then transfer into a greased bowl, cover the dough on each side and let rise for an hour or until it doubles its volume.
Divide into 4 equal in size balls and let sit for a second rise on a greased baking paper for another hour.
Boil the baking soda and the water in a pot, mix occasionally so the baking soda won't stuck in the bottom.
When the water boiled, add the balls one at a tome and cook on each side for 30 seconds, move to a towel and continue with the next bun.
When done, transfer the buns onto a baking pan with a greased baking paper, brush with a mixture of egg yolk and water and sprinkle with a bit of coarse salt.
Bake in 170C/338F reheated oven, turbo mode.
Bake for 20 minutes, then place on the buns baking paper or foil and bake for another 10 minutes (in order not to burn them or brown them too much).
Cut the cap of the bread, take out its inside (without reaching the bottom) and fill with shakshuka.