3/27/2016

תבשיל מוסקה ותפוחי אדמה - Moussaka & potatoes casserole

Yum
בס"ד

תבשיל מוסקה ותפו"א moussaka and potato puree casserole

תבשיל עם שכבת פירה תפוחי אדמה ושכבת מוסקה, מאוד פשוט להכנה ומתאים לחג הפסח.

A casserole with a layer of mashed potatoes and a layer of moussaka, very simple to make and suitable for Passover.


מוסקה ופירה mashed potatoes and moussaka

Grand'italia canned tomatoes עגבניות חתוכות גרנד איטליה
לרגל חג הפסח קיבלתי לסקירה, משלוח של פחיות העגבניות החתוכות דק של גרנד איטליה.
אנחנו אוהבים תפוחי אדמה, ובפסח, מכיוון שאנחנו לא אוכלים קטניות, תפוחי האדמה גם כן משמשים אותנו, ועל כן החלטתי לרגל חג הפסח הקרב ובא, להכין מעין מוסקה עם תפוחי אדמה.
כמובן שניתן להכין את המנה הזו ללא פירה התפו"א זה טעים בכל מקרה.

Passover holiday coming pretty soon, so I got to review the thinly sliced tomato cans of Grand Italia.We really love potatoes, and in Pesach, because we don't eat legumes, we also use potatoes often, so I've decided to make a moussaka with potatoes casserole that fits Passover.
Of course you can make without the mashed potatoes, it will still be a delicious and perfect dish.

מוסקה ותפוחי אדמה לפסח Passover moussaka and potatoes
 
בד"כ מוסקה מכינים מבשר בקר טחון, אולם אני החלטתי להכין עם בשר הודו טחון שהיה לי במקפיא. ניתן כמובן להשתמש בבשר בקר, ואף במועדים ושבתות נהוג לאכול בשר כי "אין שמחה אלא בבשר ויין" .
המנה הזו מצויינת לחג האביב ללא חשש קטניות ובעצם מתאימה לכל זמן.

Usually moussaka is prepared with minced meat, however I decided to make it with ground turkey I had in my freezer. You can make it with minced meat and actually in the holidays it is costumed using meat because: "there is no joy but rather in meat and wine".
This dish is perfect for the spring holiday without legumes and suitable for all times.

moussaka casserole תבשיל מוסקה
 
המרכיבים:
כ-4 תפוחי אדמה, קלופים, שטופים וחתוכים לחתיכות
מלח לפי הטעם
ממרח מזולה פרווה (אופציונלי)
 
למוסקה:
1 כף שמן
1 קילו הודו טחון
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 חציל, חתוך לקוביות
2 כפות שמן
פחית עגבניות חתוכות דק (=400 גרם)
1 רסק עגבניות גדול (=260 גרם)
1 כפית בהרט
3 כפיות מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
 
אופן ההכנה:
שמים את חתיכות תפוחי האדמה בכלי המתאים למיקרוגל עם מכסה ומבשחים 10 דקות. בודקים אם תפוחי האדמה רכים ואם לא ממשיכים לבשל עד שרכים. מועכים, מתבלים במלח לפי הטעם ומעבירים לצלוחיות הגשה. ניתן לערבב עם הפירה ממרח מזולה להעשרת הטעם, אני אישית לא שמתי אך זו העדפה שלכם.
תוך כדי שתפוחי האדמה במיקרוגל, מטגנים את ההודו הטחון עם כף שמן כ-10 דקות, עד שמשנה את הצבע. מוציאים לכלי ומניחים בצד. מטגנים עם 2 כפות שמן את הבצל והחציל כ-15 דקות, עד שהחציל די רך והבצל הזהיב, מוסיפים את העוף הטחון, פחית העגבניות החתוכות דק, רסק עגבניות ותבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות. את הכל בישלתי על אש גבוהה, אך אם אתם חוששים שמשהו ישרף, אתם יכולים להנמיך מעט את האש. יוצקים מהמוסקה על הפירה ומגישים, בתאבון :-) .

 
Ingredients:
about 4 medium potatoes, peeled, rinsed and cut into chunks
salt to taste
Mazola spread parve (optional)
For the moussaka:
1 Tbsp. oil
1 kilo minced turkey or meat
1 medium onion, finely chopped
1 medium eggplant, cut into cubes
2 Tbsp. oil
1 can od thinly sliced tomatoes (400 gram)
1 tomato puree (260 gram)
1 tsp. baharat
3 tsp. salt or according to flavor
1/4 tsp. black pepper
1 tsp. sugar
Preparation:
Place the potato wedges in a microwave safe bowl and cook with a lid for 10 minutes. Check if the potatoes are soft, if not continue cooking until soft.
Mash and season with salt and transfer into a serving plates. Before plating, you can mix in the Mazola spread to make the mashed potatoes richer in taste, I personally didn't add.
While the potatoes are cooking, fry the minced meat with 1 tablespoon of oil about 10 minutes, until it changes its color. Take out of the pan and set aside.
Fry the onion and eggplant with two tablespoons of oil for 15 minutes, until the eggplant is soft and the onion has golden.
Add the minced meat, can of tomatoes, tomato puree and seasoning and mix and cook for 10 minutes. Cook on high heat the whole time, but if you are afraid to burn it then lower the heat a bit.
Pour the moussaka on top of the potatoes puree and serve, enjoy!