1/07/2017

קוסקוס וירקות בקלי קלות - Couscous & veggies

Yum
בס"ד

salmon, couscous and veggies תבשיל ירקות וקוסקוס

כבר כמה זמן שאני מכינה מגוון ירקות כתבשיל וזה פשוט יוצא מעולה. הפעם החלטתי לשדרג את התבשיל לקוסקוס עם ירקות.

I've been making for a while now a casserole of vegetables that comes out delicious. This time I upgraded the casserole into a couscous and veggies casserole.

סדרת קוסקוס מאסטר שף master chef couscous

פילה סלמון וקוסקוס salmon fish and couscous


המותג הקולינארי מאסטר שף המציע מגוון מוצרים מארצות המקור, ממשיך להתרחב ומשיק את סדרת הקוסקוס המרוקאי המיוצר במרוקו ועשוי מ-100% חיטת דורום סמולינה. סדרת הקוסקוס של מאסטר שף כוללת: קוסקוס דורום דק, קוסקוס דורום בינוני וקוסקוס דורום מחיטה מלאה ואני קיבלתי אותה להתנסות.
בכוס קוסקוס כ-35% מכמות הסיבים התזונתיים המומלצת ליום ובנוסף יש בו ויטמינים מקבוצת B ומינרלים הנחוצים לעיכולו בגוף. מחיר שקית קוסקוס 500 גרם כ-7.90 ש"ח, כשרות בד"ץ בית יוסף פרווה.
 
The culinary brand master chef that offers variety of products from their origin countries, keeps expanding and launches a series of Moroccan couscous that is manufactured in Morocco and is made 100% of semolina durum wheat. The Master Chef couscous series includes: fine durum couscous, medium durum couscous and whole wheat durum couscous and I got it to try.
In a cup of couscous you can find about 35% of the fibers quantity that is recommended per day and in addition there are B vitamin and minerals that needed for the body to digest it. A package if 500 gram couscous costs about 7.90NIS, kosher badas beit Yosef Parve.


אני החלטתי להכין את תבשיל הירקות ביחד עם הקוסקוס הדק ויצא תבשיל מצויין ומאוד טעים עם טעם עדין. אם מתחשק לכם טעם חזק, תעשו לפי ההוראות שהוספתי בסוף המתכון, אבל ממליצה לטעום לפני שמוסיפים כי הטעם פשוט טעים כבר כך. את תבשיל הירקות אני הכנתי מירקות קפואים שהיו לי במקפיא ומה שטוב בתבשיל הזה, זה שניתן להוסיף איזה ירקות שאוהבים וגם ירקות חיים כגזר וקישוא. אני כל פעם מכינה לפי מה שיש בבית או לפי הכוח שלי ויוצא פשוט טעים, מזין ובריא. למי שאין כוח להכין קוסקוס מאפס, זה בהחלט יופי של פתרון.
ניתן להגיש את התוספת אותה עם מה שאוהבים, אני הגשתי בליווי דג סלמון נפלא לקבלת יופי של ארוחה בריאה ומאוד טעימה.

I have decided to make my veggies casserole with the fine couscous (don't get mistaken with the Israeli couscous, they are completely different products) and I got a really tasty casserole that is mild in flavor. If you want a strong flavor, do as I wrote at the end of the recipe, but I recommend tasting it before adding more flavor because it is tasty as is. I made this casserole with frozen veggies that I had in the freezer and what's great about this recipe is the fact that you can add ay veggies you prefer, even fresh carrots and zucchinis. Every time I had to the recipe veggies that I have at home or according to how much time I want to spend in the kitchen and it comes out absolutely delicious, nutritious and healthy. If you don't have the efforts to make a couscous from scratch, it is definitely a good option. You can serve this side dish with whatever you prefer. I served it with salmon fillet to make a healthy and delicious meal.

couscous and vegetables קוסקוס וירקות

המרכיבים:
1 כוס אפונה קפואה
2.5 כוסות ברוקולי קפוא
1 כוס תירס קפוא
1 כוס שעועית ירוקה קפואה
1 כף שמן זית
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כף רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי

1 כוס קוסקוס דק
1 כוס מים חמים

אופן ההכנה:
מחממים בסיר טפלון  את כף השמן ומוסיפים את הירקות הקפואים. מבשלים כדקה על אש גבוהה, מוסיפים את הרטבים, מערבבים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עם מכסה בין 12-15 דקות או עד שהירקות מגיעים לרמת רכות הרצויה לכם, מדי פעם חשוב לערבב את הירקות. בינתיים שהירקות מתבשלים, מערבבים יחדיו בקערה את הקוסקוס והמים החמים, סוגרים עם מכסה ומניחים בצד ל-7 דקות. כשהירקות מוכנים, מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הקוסקוס. הטעם יהיה עדין ואנחנו מאוד אוהבים את זה כך, אך אם אתם רוצים טעם יותר חזק, הוסיפו עכשיו שוב את אותן הכמויות הכתובות מעלה של הרטבים וערבבו היטב.
המתכון לדג זה לפי המתכון הזה, רק שאני הכנתי במחבת עם מעט מים ומכסה סגור.

Ingredients:
1 cup frozen peas
2.5 cups frozen broccoli
1 cup frozen corn
1 cup frozen green beans
1 Tbsp. olive oil
2 tsp. sweet chili sauce
1/2 Tbsp. soy sauce
1 Tbsp. teriyaki sauce
 
1 cup fine couscous
1 cup hot water
 
Preparation:
Preheat in a Teflon pot the oil and add the veggies. Mix and cook on high heat for a minute, then add the sauces, mix, lower the heat to medium and cook with a lid for 12 to 15 minutes or until the veggies are cooked as you prefer, every once in a while mix the veggies. Meanwhile, place the couscous in a container, add the hot water and mix and cover with a lid and place aside for 7 minutes. When the veggies are done, take off the heat and mix inside the couscous. You will have a wonderful mild flavor that we love, but if you prefer a strong flavor, add the quantities of the sauces that listed above again and stir well.
* Fish recipe is according to this recipe, only I made it with a bit of water in the pan and a closed lid.