1/14/2017

קינוח שכבות מושחת - Decadent layer dessert

Yum
בס"ד

scrumptious layer dessert קינוח שכבות

קינוח שכבות מושחת וקל להכנה שלא תרצו להפסיק לאכול.

Decadent layer dessert that is easy to make and you just won't stop eating.
 

Ben & Jerry's cherry Garcia
 
הכול התחיל כשקיבלתי להתנסות את טעם הגלידה החדש של בן אנד ג'ריס - שוקולד צ'רי גרסיה. מדובר בגלידת שמנת בטעם שוקולד עם דובדבנים וחתיכות פאדג' היוצאת במהדורה מוגבלת.
טעם הגלידה של בן אנד ג'ריס - צ'רי גרסיה הוא בין הטעמים הוותיקים, שכן הוא הושק ממש קצת לאחר הקמת החברה. זהו אחד הטעמים הפופולריים ביותר ועד 2007 אף היה הטעם הנמכר ביותר בארה"ב.
 
It all started when I got to try the new Ben and Jerry's ice cream flavor - chocolate cherry Garcia. It is a chocolate flavored ice cream with cherries and fudge chunks that comes out in limited edition.
The Ben & Jerry's icec ream - cherry Garcia is one of the veteran flavors, it was launched just after the company was established. This flavor is one of the popular flavors and until 2007 it was the most sold flavor in the USA.
 
 
 
והנה לכם כמה עובדות על טעם הגלידה:
1. השנה יחגוג טעם הצ'רי גרסיה יום הולדת 30 ב15.2.
2. מכיוון שטעם הצ'רי גרסיה כל כך אהוב, פותחו לו גם הרבה גרסאות: פרוזן צ'רי גרסיה, שלגון צ'רי גרסיה ועוד.
3. הגלידה נוצרה על ידי בן וג'רי כמחווה לחבר להקת הגרייטפול דד - ג'רי גרסיה.
4. טעם הגלידה פותח בעקבות הצעה שנכתבה על גלויה על ידי מבקר בגלידריית מיין. לאחר כמה שנים הותרה המציעה - ג'יין ווילאמסון שקיבלה תואר חברות של כבוד ואספקת גלידה לשנה.
 
אז האמת שעם כל השבחים לגלידה, אצלנו לא כל כך התחברו לטעם הזה, אבל את הקינוח שאני מעלה לכם פה תוכלו להכין עם כל טעם שאתם אוהבים של בן אנד ג'ריס, אני ממליצה במיוחד על גלידת השוקולד פאדג' בראוניס.
הקינוח המושחת להפליא הזה מורכב משכבת אוראו, שכבת גלידה, שכבת מוס שוקולד לבן, שכבת רוטב פאדג' שוקולד וקצפת. תענוג מושחת בכוס שכדאי להכין לכל מי שאוהבים או להתפנק בעצמכם.
 
And here are some fact about the new flavors:
1. This year the flavor celebrate its 30th birthday on the 15th of February.
2. Because it was such a favorite flavor, many versions of it were created: frozen yogurt, cherry Garcia popsicle etc.
3. This ice cream was created as a gesture for grateful dead band member - Jerry Garcia.
4. Cherry Garcia flavor was developed after a suggestion on a postcard given by a visitor on Maine's ice cream shop. Years later they found out that person, it was Jane Williamson that got honorary membership degree and ice cream supply for a year.
 
So even with all the praises around this flavor, in our house it wasn't much our taste, but this dessert you can make with every flavor of Ben and Jerry's that you prefer. I really recommend on the brownies fudge flavor.
This scrumptious dessert is made of Oreo layer, white chocolate mousse layer, fudge sauce layer and whipped cream. It is just a great dessert in a cup that you should prepare your loved ones or to yourself.
 
 
המרכיבים ל-2-3 מנות:
10-12 עוגיות אוראו, מפוררות
גלידת בן אנד ג'ריס אהובה
 
לשכבת המוס שוקולד לבן:
1/3 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן, לחתיכות
 
לרוטב הפאדג' (מבוסס על מתכון מהספר Madhouse cookbook)
50 גרם שוקולד מריר, לחתיכות
1 כף סירופ תירס (אופציונלי)
1/3 כוס שמנת מתוקה
1 כף קקאו
3 כפות אבקת סוכר
 
לקצפת:
קצפת מוכנה בבקבוק או להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
מכינים את המוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן בפולסים של 20 שניות כל פעם, כאשר אחרי כל פעם מערבבים עד להמסה מלאה. בינתיים מקציפים את השמנת וברגע שהשוקולד נמס לחלוטין, מניחים לו להתקרר מעט ואז מקפלים אותו לשמנת.
מכינים את רוטב הפאדג': ממיסים במיקרו את השוקולד בפולסים. וכאשר נמס לחלוטין, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב. במידה ולא השתמשתם בסירופ תירס, תטעמו את התערובת לוודא שהיא לא מרירה וכן טעים לכם, אחרת הוסיפו עוד קצת אבקת סוכר.
מרכיבים את שכבות הקינוח: פירור אוריאו, 2-3 כפות גלידה, מוס שוקולד לבן, שכבת רוטב פאדג' שוקולד, קצפת ממותקת מזולפת מעל ופירורי אוראו.
בתאבון!
 
Ingredients for 2-3 servings:
10 - 12 Oreo cookies, into crumbs
favorite Ben & Jerry's ice cream
 
white mousse layer:
1/3 cup whipping cream
100 gram white chocolate, into pieces
 
Fudge sauce (based on a recipe from the Madhouse cookbook):
50 gram bittersweet chocolate, into pieces
1 Tbsp. corn syrup (optional)
1/3 cup whipping cream
1 Tbsp. cocoa powder
3 Tbsp. powdered sugar
 
Whipped cream:
Ready whipped cream from a bottle or make your own with whipping cream whipped with powdered sugar, according to your flavor
 
Preparation:
Prepare the mousse: Melt the white chocolate in intervals of 20 seconds in the microwave, stir after each time until completely melted. Meanwhile whip the cream and when the chocolate is ready, let it cool a bit and then fold into the cream.
Make the fudge sauce: Melt the chocolate in the microwave in intervals and when melted, add the cocoa and mix and then add the other ingredients and mix. If not using the corn syrup, check the taste. If too bitter, add a bit more powdered sugar.
Assemble the dessert: Oreo crumbs, 2-3 Tbsp. ice cream, white mousse layer, fudge sauce, whipped cream piped on top and Oreo crumbs. Enjoy!