5/15/2017

עוגת גבינה-קפה - Coffee cheesecake

Yum
בס"ד

עוגת גבינה-קפה Coffee cheesecake

עוגת גבינה קפה מושלמת לשבועות ולכל מי שאוהב קפה באשר הוא.

Coffee cheesecake perfect for Shavuot and to anyone who loves coffee. 



עוגת גבינה וקפה לשבועות Coffee cheesecake

אני לא אחת ששותה קפה, או שאני צריכה להגיד שאני שותה קפה באופן נדיר ביותר, אבל כשמדובר בקינוחים אז אין לי בעיה עם טעם הקפה. עוגת הגבינה קפה שכאן היא פשוט מושלמת עם תחתית עוגיות אוריאו קרמית, פשוט שילוב מושלם.
העוגה הזו מאוד קלה להכנה והיא אינה מכילה קמח, למעט עוגיות האוראו שאותם ניתן להמיר בקלות לעוגיות ללא גלוטן להפיכת העוגה הזו לעוגה ללא גלוטן.


I'm not a person who drinks coffee much, or should I say I rarely drink coffee, but when talking about desserts then I am not bothered with the taste of coffee.
The cake is very easy to make and doesn't contain flour, except from the one found in the Oreo's that can easily be converted to gluten free ones, thus making it a gluten free coffee cheesecake.


עוגת גבינה וקפה נפלאה לשבועות Wonderful cheesecake with coffee

המרכיבים:
לתחתית:
137 גרם עוגיות אוראו, מפוררות
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


למלית:
1/2 1 כפות אבקת קפה (אני השתמשתי בטייסטרס צ'וייס בריסטה, ניתן להשתמש במה שאוהבים)
2 כפות מים חמים
2 גביעי גבינת שמנת 16% (סה"כ 450 גרם)
1 שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
1 כוס סוכר
3 ביצים L
1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-160 מעלות, חימום עליון ותחתון.
במעבד מזון, מעבדים יחדיו את העוגיות המפוררות והחמאה הקרה, עד שהחמאה נטמעה היטב בפירורי העוגיות.
מעבירים לתבנית קפיצית עגולה 20 ס"מ ומהדקים לתחתית התבנית ואופים 10דקות באמצע התנור.
בינתיים מכינים את המלית:
ממיסים את הקפה במים החמים. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים וברגע שהוצאתם את התחתית מהתנור, מחכים 5 דקות שהיא מעט תתקרר ומורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים באמצע התנור שעה. כעבור שעה, העוגה תהיה תזזיתית כזו (רועדת) וזה בסדר. מניחים לה לשהות בתנור הסגור והמכובה עוד שעה ואז מעבירים למקרר ללילה.
למחרת פורסים חתיכה ומתענגים, בתאבון!

*אם קשה להוציא את העוגה, עוברים עם גב הסכין בהיקף העוגה, על מנת לשחרר את העוגה ביתר קלות מהתבנית.

Ingredients:
crust:
137 gram Oreo cookies, crumbled
50 gram cold butter, into cubes
 
Filling:
1 1/2 Tbsp. coffee powder (I used tasters choice barista, use whatever you prefer)
2 Tbsp. hot water
2 16% cream cheese packages (total of 450 gram)
1 9% sour cream 200 ml
1 cup sugar
3 L eggs
1 tsp. vanilla extract
 
Preparation:
Preheat oven to 160C, bottom and upper heat.
In a food processor combine the butter and Oreo crumbs, until combined.
Transfer into a 20 cm spring form pan and press to the bottom. Bake for 10minutes in the middle rack of the oven.
Meanwhile prepare the filling:
Melt the coffee in the hot water. Mix all of the ingredients and once you take the crust out of the oven, let it cool for 5 minutes and lower the oven temperature to 150C.
Pour the mixture on the crust and bake for an hour on the middle rack. The cake will still be giggly and that's okay. Let it sit in the oven for an hour (the oven is turned off and the door is closed) and then transfer to the fridge for the night.
Serve a slice the next day an enjoy!
*To take the cake out of the pan, use the back side of a knife to cut between the circumference of the cake and the pan.