2/20/2018

לחמניות חמאה - Butter buns

Yum
בס"ד

butter buns לחמניות חמאה

אם מתחשק לכם להתפנק בלחמניות ביתיות משגעות, אז זה המתכון. אבל להגיש את זה טרי, כן? :-)

If you feel like pampering yourself with gorgeous homemade buns, this is the recipe. But serve it fresh, okay? :-)




המתכון ללחמניות חמאה המושלמות האלה מבוסס על מתכון מהספר taste of home holiday עם מגוון שינויים שעשיתי, במיוחד בדרך ההכנה. המתכון יצא פשוט מושלם ואומנם הן בגודל של מאפינס (קצת יותר), אבל תאמינו לי הן ממש ממלאות ומספקות יופי של ארוחה.

This recipe of perfect English batter buns is based on a recipe from the taste of home holiday thanksgiving cookbook with changes I made, especially in the preparation process.
The recipe is really easy to make and perfect and although the buns are only muffin-sized (a bit more), believe me they are really filling and great as a meal.

לחמניות חמאה ביתיות homemade butter buns

המרכיבים ל-12 יחידות:
1 כוס חלב חם (לחמם במיקרו כ-30-40 שניות)
1.5 כפות שמרים יבשים
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים L
3.5 כוסות קמח

ספריי שמן לשימון התבנית
חמאה מומסת (להמיס רק קצת לפני שהלחמניות מוכנות)

אופן ההכנה:
שמים במיקסר את החלב והשמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר המרכיבים: החמאה, הסוכר, המלח, הביצים והקמח ולשים על מהירות 1 עד לקבלת גוש בצק. עניין של דקה-שניים. ברגע שקיבלתם גוש בצק, מגבירים את מהירות המיקסר למהירות 2 ולשים עוד 5 דקות. הבצק יהיה קצת דביק וזה מצויין.
משאירים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומניחים למנוחה ותפיחה של חצי שעה. כעבור חצי שעה, מפעילים שוב את המיקסר ל-10 שניות. מרססים ספריי שמן על תבנית מאפינס. לוקחים את הבצק, לשים אותו ממש קלות ידנית ומחלקים ל-12 חלקים שווים בגודלם. ניתן להניח את החלקים בתבנית המאפינס בינתיים ולאחר מכן לעצב אותם לכדורים חלקים. מכסים שוב במגבת ומניחים להתפחה של 30 דקות.
לפני האפייה, מחממים מספיק זמן תנור ל-200 מעלות, טורבו ואופים באמצע התנור ל-10-15 דקות (אצלי לקח 15 דקות).
כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים בחמאה מומסת. מניחים מעט להתקרר ומגישים טרי. אויי כמה שזה טעים!! 


Ingredients for 12 muffins:
1 cup warm milk (heat 30-40 sec in micro)
1.5 Tbsp. dry yeast
100 gram butter, cubed
2 Tbsp. sugar
1 tsp. salt
2 L eggs
3.5 cups flour

oil spray
melted butter (melt just before the buns are out of the oven)

Preparation:
In a stand mixer add the milk and dry yest and mix well. Add the rest of the ingredients: butter, sugar, salt, eggs and yeast and mix on speed no. 1 until a dough is formed. Once formed, increase speed to no. 2 and mix for 5 minutes.
The dough is a bit sticky and that's great.
Leave the dough in the mixer's bowl and cover with a towel. Let rest and rise for 30 minutes. Then turn on the mixer for 10 more seconds. Take the muffin tray and spray it with oil.
Take the dough and knead it just a bit with your hands and divide into 12 parts. You can place the parts in the muffin tray and then smooth it into nice balls.
Cover with a towel and let rise for another 30 minutes. Just enough before baking, set the oven to 200C/400F, turbo.
Bake on middle rack for 10-15 minutes (I needed to bake for 15 minutes).  Once done baking, take out of the oven and brush with melted butter.
Wait a bit and then serve fresh. Enjoy! That is so good!!