8/18/2014

Cream cheese and blueberry Trifle

בס"ד

blueberry trifle with cream cheese

Will you believe me if I say, I have never tried blueberries till now? Well, it's true!
I read an article about the benefits of eating blueberries, so I decided to buy some.
As far as I know, in my area, you can only get frozen blueberries or blueberries filling.
I bought each of them and first tried the blueberries filling.
I know how cranberries taste like but didn't think blueberries will have that sourish taste too.
I 've decided to make a nice and easy-going trifle with cream cheese and blueberries for these warm days, and it came out really good.
So without further ado, let's have some trifle :-)



blueberry and cheese trifle

Ingredients:
biscuit crumbs
about 100ml cooking cream/ regular cream (= 3.4 oz.)
225-gram cream cheese (= 7.9 oz.)
1/3 cup sugar
blueberries filling
*Measurements were made with a 200 ml plastic cup.

Preparation:
Mix together the cream cheese, sugar, and cream.
Fill jars with some of the cream mixture, add a few biscuit crumbs
and put a teaspoon, or as much as you like, of the blueberries filling.
Repeat the last steps till finished with biscuits on top.

12 תגובות:

  1. Yet to try blueberry truffle..looks delicious

    השבמחק
  2. Sounds great. May i order one to go?!

    השבמחק
  3. Looks stunning and absolutely delicious.Great party favor.

    השבמחק
  4. Thanks a lot Saras! you should give it a try :-)

    השבמחק
  5. טעים וקל להכנה, ההגשה חמודה, חושבת על הגרסא הטבעונית.

    השבמחק
    תשובות
    1. מעניין לראות מה תכיני עם זה בצורה טבעונית.
      יש מישהי שאני מכירה שהייתי שמחה להכין לה משהו כזה בצורה טבעונית, גם בלי קמח כמובן.

      מחק
  6. בדר"כ במתוקים מחליפה גבינת שמנת בטופו רך טחון עם קרם קוקוס ושמנת לבישול בקשיו טבעי שהושרה במים וטחון עם מים טריים. אעדכן לגבי תחליף קמח.

    השבמחק
    תשובות
    1. העניין עם הטופו שאנחנו לא הכי אוהבים אותו ולגבי התחליף שמנת, נשמע ממש מעולה! תודה רבה על ההצעה!

      מחק
    2. גם אני לא משתגעת על טופו, ומשדלת לטשטש אותו ע"י טעמים אחרים, השמנת מהקשיו מדהימה לכל תבשיל אבל לא להקצפה, צריך רק להשרות את הקשיו מספר שעות , תלוי בחוזק הבלנדר.

      מחק

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use